Оголосили вирок водійці тролейбуса, яка на пішохідному переході збила 80-річного дідуся

Оголосили вирок водійці тролейбуса, яка на пішохідному переході збила 80-річного дідуся
  • Літній пішохід переходив дорогу на нерегульованому переході. Внаслідок ДТП його госпіталізували до Університетської лікарні, де через три тижні він помер.
  • Обвинувачена свою вину визнала частково, а в суді пояснила, що гальмувала та викрутила кермо ліворуч, навіть виїхала на зустрічну. І побачила, як потерпілий впав на дорогу та вдарився головою.

Вирок водій ці тролейбуса, яка 1 квітня 2019 року збила на пішохідному переході 80-річного дідуся, проголосили в Тернопільському міськрайсуді.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася в Тернополі на проспекті Степана Бандери 1 квітня 2019 р. близько 10-ї ранку. Під колеса тролейбуса №2 потрапив 80-річний чоловік. Внаслідок ДТП пенсіонера госпіталізували до Університетської лікарні, де медики у нього діагностували черепно-мозкову травму та забійну рану потилиці. Очевидці розповідали, що дідусь переходив дорогу пішохідним переходом. І в цей момент на нього наїхав тролейбус. За кермом була жінка-водій. Через 3 тижні літній пацієнт помер у лікарні.

Викрутила кермо і виїхала на зустрічну

Обвинувачена в судовому засіданні вину у вчиненні смертельної ДТП визнала частково. Та пояснила, що їхала проспектом Бандери зі швидкістю близько 20 км/год.

Відео дня
  • Неподалік будинку №19 на просп. Степана Бандери перелаштувалась з лівої смуги для руху у праву та одразу ж не помітила, як потерпілий почав перебігати дорогу по пішохідному переході, - пояснила молода водійка у суді. – Аби уникнути зіткнення, гальмувала та викрутила кермо ліворуч, здійснивши частковий виїзд на смугу зустрічного руху, після чого побачила, як потерпілий впав на дорожнє покриття та вдарився головою.

Водійка переконувала, що не бачила, чи відбулось зіткнення тролейбусу до падіння пішохода. Після цього потерпілому було надано першу медичну допомогу. Шкодує про те, що трапилось та просить суд її суворо не карати.

Син загиблого пенсіонера у суді розповідав, що про ДТП дізнався від сестри – та зателефонувала і повідомила йому, що батька збив тролейбус. Уколи приїхав на місце аварії, бачив плями крові на дорозі, однак батька в цей час уже доправили до лікарні. Водійка тролейбуса ж йому розповіла, що батько вибіг на проїзну частину та вона в останній момент його побачила. Шкода обвинуваченою відшкодована частково - на суму 5282 грн. Придбала  медикаментів та 2 000 грн. дала на лікування. Позовні вимоги на суму 44 000 грн. підтримує за виключенням вказаної суми - 7282 грн.

Майнову шкоду у КП визнали. Моральну - ні

Представник цивільного відповідача КП «Тернопільелектротранс» у судовому засіданні визнав позовні вимоги в частині відшкодування майнової шкоди, однак заперечив щодо відшкодування моральної шкоди у зв`язку із їх недоведеністю.

При призначенні покарання обвинуваченій врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винної, її вік, стан здоров`я, а також те, що вона раніше несудима, позитивно характеризується за місцем проживання та за місцем роботи, у ВЧ А2600 перебуває на військовій службі за контрактом у ЗСУ з військовим званням - солдат, негативне відношення обвинуваченої до вчиненого. До обставин які пом`якшують покарання обвинуваченій, суд відносить активне сприяння в розкритті злочину, добровільне часткове відшкодування завданої майнової шкоди. Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченої судом не встановлено.

  • Визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України та призначити їй за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобамина строк 2 роки, - йдеться у вироку Тернопільського міськрайсуду. - На підставі ст. 75 КК України  звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з встановленням іспитового строку на 2 (два) роки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Зоркіна

    Слідкувати за дорогою .а не розмовляти з кондукторами за кермом
  • Тетяна

    Водії тролейбусів і маршруток НІКОЛИ!!! Не пропускають пішохода.А дідусь в 80 років бігти не міг.здоровя вже не позволяє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up