Отримати водійські права по-новому: що зміниться в Україні з 24 липня

Отримати водійські права по-новому: що зміниться в Україні з 24 липня

24 липня в Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення

Про нововведення повідомляє Суспільне з посиланням на головного спеціаліста регіонального сервісного центру Костянтина Винниченко.

 Навчання розділили на дві частини

Спочатку – теоретична, потім – практична. Після кожної – окремий іспит. Після вивчення правил дорожнього руху в автошколі, учень отримує свідоцтво про завершення курсу.

"Свідоцтво теоретичне буде діяти рік. У особи буде один рік для того, щоб скласти теоретичний іспит, щоб вона мала змогу звернутися у навчальний заклад для практичної підготовки. Тобто ті, хто успішно склав теорію, мають знову піти в автошколу, аби пройти там курс практики. І коли вже буде отримане свідоцтво про практичне навчання, таке свідоцтво буде діяти два роки", – пояснив фахівець.

Відео дня

Теоретичний іспит залишається незмінним: 20 хвилин, щоб відповісти на 20 запитань. Можна зробити не більше двох помилок.

Що зміниться з 24 липня

Як зазначає інструктор автошколи Микита Нем'ятий, якщо раніше навчання тривало в автошколі 2-2,5 місяці і учні опановували правила дорожнього руху та кермування машиною паралельно, то тепер мова йде про два окремі блоки.

Також він наголосив, що фахівці поки що не знають як підлаштувати програму під новий формат.

Нагадаємо, в Україні у воєнний час діють нові правила допуску до керування автомобілем. Детальніше про це читайте у статті.

Читайте також: Коли поліція має право зупинити ваше авто і 7 табу, що робити водіям категорично заборонено

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up