Першокурсницю, яку збили на Бережанській, прооперували. Дівчина в реанімації

Першокурсницю, яку збили на Бережанській, прооперували. Дівчина в реанімації
  • Тернополянин Назар Хамуляк, якого у січні мало не збило авто на переході на Бережанській, у день, коли збили Яринку, отримав відповідь міськради про облаштування переходу.
  • Минулого разу, коли мало мене не збили, я свій допис закінчив словами: «Не чекайте наступного випадку, дійте зараз. Тепер хочу сказати: «Цей випадок вже настав. Знову!», - обурюється Назар. 

 

17-річну студентку педуніверситету Ярину, яку напередодні на вул. Бережанській збило авто, прооперували. Дівчина наразі перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні.

Викладачі і студенти збирають допомогу

Лікарі вже говорять, що дівчина на тривалий час «вийшла зі строю» і навряд чи скоро повернеться до навчання, бо травми ноги надто серйозні. І операцій, скоріш за все, потрібно буде кілька. Нагадаємо, медики швидкої діагностували у неї політравму та оцінили її стан як дуже важкий. Сьогодні, кажуть лікарі обласної дитячої лікарні, життю дівчини нічого не загрожує.

Відео дня
  • Вчора нашу студентку, старосту АМ-13 Лайтар Ярину, на пішохідному переході збила машина, - таке повідомлення з’явилось 3 березня в педуніверситеті. -  Розтрощена нога, відкритий перелом, реанімація, ввели в штучну кому через страшний біль. Сьогодні зробили першу операцію. Ніби пройшло все добре. Дитина вчиться на платній формі і проживає тільки з мамою. Вже підключився студенський профком, студенти і викладачі збирають кошти.

Про злощасні переходи на Бережанській, в т.ч. і той, де збили Ярину, в соцмережах згадують, на жаль, не вперше. Наприкінці січня тему підіймав тернопільський волонтер Назар Хамуляк. 30 січня його мало не збила машина. За чотири години до того була ще одна ДТП – потерпілого тоді госпіталізували.

  • Чому, чому у нашій країні, поки грім не вдарить, хлоп не перехреститься?! – обурюється волонтер. - Якась містика! Буквально за 45 хв. до даної ДТП я отримав лист-відповідь на моє звернення від 13.02.2020 р., котре я сформував після випадку, де сам мало не потрапив під колеса автомобіля.

Вимагають у поліції пильнувати швидкість руху

У листі чоловік звертався до Тернопільської міськради та профільних управлінь – управління ЖКГ та відділу технагляду. Просив розглянути зауваження та прийняти негайні дії щодо обладнання пішохідних переходів на цій вулиці.

  • Як бачимо з відповіді, хтось таки мене почув, але також розуміємо - облаштування ще скоро не проводитиметься! – пише Назар Хамуляк. - А це означає, що тільки Бог знає, скільки ще може статися нещасних випадків на даній ділянці дороги! Хто за це відповідатиме?!

Звертається чоловік і до управління патрульної поліції з вимогою провести профілактичні заміри швидкості руху на даній ділянці дороги у нічний час (21:00-23:50) та надіслати запити до міськради, аби облаштували там «знижувачі швидкості».

  • Зробили перехід тяп-ляп, стало ще гірше, бо зараз ідеш/переходиш ніби  пішохідним переходом, а відчуття небезпеки ще більше, ніж було раніше, - нарікають мешканці Бережанської. - Ніхто не пропускає, половина водіїв не бачать даний перехід взагалі і ще сваряться з пішоходами крізь вікно, мовляв чого ми по дорозі бігаємо.

Треба світловідбивачі на знаки і світлофор

Доки відбуватимуться проектно-кошторисні роботи, узгодження, погодження, відпустки, лікарняні тощо, мешканці Бережанської вимагають:

1. Для привернення уваги водіїв встановити світловідбивачі на знаки переходу дороги, додати освітлені знаки пішохідного переходу, котрий також виконував би функцію додаткового освітлення переходу. Взяти його безкоштовно можна на закритому переході з пр. С.Бандери. Знак зняли. Куди пропав такий дорогий знак?
2. Встановити тимчасові кнопкові світлофори! Поки не буде побудови регульованих, стаціонарних пішохідних переходів чи регульованих перехресть!
Ці пункти мешканці Бережанської просять застосувати до чотирьох пішохідних переходів: - район магазину «Карпати»

- район біля «хреста» на корбі

- район біля будинку №13

- район повороту до 3-тьої лікарні.
3.Встановити інформаційні знаки на новооблаштованому пішохідному переході про зміну дорожніх знаків попереду!
- Минулий свій допис, в якому я описував ситуацію, коли мало не збили мене , я закінчив словами: «Не чекайте наступного випадку, дійте зараз. Ми вам за це оплачуємо ваші заробітні плати, надбавки, відпускні, лікарняні, доплати за інтенсивності роботи тощо… Працюйте! – пише Назар Хамуляк. - Тепер хочу сказати: «Цей випадок вже настав. Знову!»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (58)
  • Тернополянин

    Тут бачу Назар 4 світлофори просить по Бережанськиій. Та намалював хоча б  розмітку 1.1. з кількома знаками обмін заборонено,  так щоб точно було.  Світлофор де треба так це де до Лікарні та парку здоров'я і на Мазепи між двома зупинками біля Приватбанку.

    Тернополянин reply Тернополянин

    Т9,  перепрошую за некоректні слова...  Суть думаю зрозуміла.
  • Марія Цицик

    +++++
  • Оля Білинська

    Там хоч би елементарно «зебру» намалювали
  • Oleg Fisher

    Я бачив цю дівчину в приймальні дуже сильно  були побиті ноги її,наші лікарі погано відноситься дуже все повільно робили,бригада медиків зі швидкої були набагато бистріші,ще лікарів підганяли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up