Першокурсницю, яку збили на Бережанській, прооперували. Дівчина в реанімації

Першокурсницю, яку збили на Бережанській, прооперували. Дівчина в реанімації
  • Тернополянин Назар Хамуляк, якого у січні мало не збило авто на переході на Бережанській, у день, коли збили Яринку, отримав відповідь міськради про облаштування переходу.
  • Минулого разу, коли мало мене не збили, я свій допис закінчив словами: «Не чекайте наступного випадку, дійте зараз. Тепер хочу сказати: «Цей випадок вже настав. Знову!», - обурюється Назар. 

 

17-річну студентку педуніверситету Ярину, яку напередодні на вул. Бережанській збило авто, прооперували. Дівчина наразі перебуває в реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні.

Викладачі і студенти збирають допомогу

Лікарі вже говорять, що дівчина на тривалий час «вийшла зі строю» і навряд чи скоро повернеться до навчання, бо травми ноги надто серйозні. І операцій, скоріш за все, потрібно буде кілька. Нагадаємо, медики швидкої діагностували у неї політравму та оцінили її стан як дуже важкий. Сьогодні, кажуть лікарі обласної дитячої лікарні, життю дівчини нічого не загрожує.

Відео дня
  • Вчора нашу студентку, старосту АМ-13 Лайтар Ярину, на пішохідному переході збила машина, - таке повідомлення з’явилось 3 березня в педуніверситеті. -  Розтрощена нога, відкритий перелом, реанімація, ввели в штучну кому через страшний біль. Сьогодні зробили першу операцію. Ніби пройшло все добре. Дитина вчиться на платній формі і проживає тільки з мамою. Вже підключився студенський профком, студенти і викладачі збирають кошти.

Про злощасні переходи на Бережанській, в т.ч. і той, де збили Ярину, в соцмережах згадують, на жаль, не вперше. Наприкінці січня тему підіймав тернопільський волонтер Назар Хамуляк. 30 січня його мало не збила машина. За чотири години до того була ще одна ДТП – потерпілого тоді госпіталізували.

  • Чому, чому у нашій країні, поки грім не вдарить, хлоп не перехреститься?! – обурюється волонтер. - Якась містика! Буквально за 45 хв. до даної ДТП я отримав лист-відповідь на моє звернення від 13.02.2020 р., котре я сформував після випадку, де сам мало не потрапив під колеса автомобіля.

Вимагають у поліції пильнувати швидкість руху

У листі чоловік звертався до Тернопільської міськради та профільних управлінь – управління ЖКГ та відділу технагляду. Просив розглянути зауваження та прийняти негайні дії щодо обладнання пішохідних переходів на цій вулиці.

  • Як бачимо з відповіді, хтось таки мене почув, але також розуміємо - облаштування ще скоро не проводитиметься! – пише Назар Хамуляк. - А це означає, що тільки Бог знає, скільки ще може статися нещасних випадків на даній ділянці дороги! Хто за це відповідатиме?!

Звертається чоловік і до управління патрульної поліції з вимогою провести профілактичні заміри швидкості руху на даній ділянці дороги у нічний час (21:00-23:50) та надіслати запити до міськради, аби облаштували там «знижувачі швидкості».

  • Зробили перехід тяп-ляп, стало ще гірше, бо зараз ідеш/переходиш ніби  пішохідним переходом, а відчуття небезпеки ще більше, ніж було раніше, - нарікають мешканці Бережанської. - Ніхто не пропускає, половина водіїв не бачать даний перехід взагалі і ще сваряться з пішоходами крізь вікно, мовляв чого ми по дорозі бігаємо.

Треба світловідбивачі на знаки і світлофор

Доки відбуватимуться проектно-кошторисні роботи, узгодження, погодження, відпустки, лікарняні тощо, мешканці Бережанської вимагають:

1. Для привернення уваги водіїв встановити світловідбивачі на знаки переходу дороги, додати освітлені знаки пішохідного переходу, котрий також виконував би функцію додаткового освітлення переходу. Взяти його безкоштовно можна на закритому переході з пр. С.Бандери. Знак зняли. Куди пропав такий дорогий знак?
2. Встановити тимчасові кнопкові світлофори! Поки не буде побудови регульованих, стаціонарних пішохідних переходів чи регульованих перехресть!
Ці пункти мешканці Бережанської просять застосувати до чотирьох пішохідних переходів: - район магазину «Карпати»

- район біля «хреста» на корбі

- район біля будинку №13

- район повороту до 3-тьої лікарні.
3.Встановити інформаційні знаки на новооблаштованому пішохідному переході про зміну дорожніх знаків попереду!
- Минулий свій допис, в якому я описував ситуацію, коли мало не збили мене , я закінчив словами: «Не чекайте наступного випадку, дійте зараз. Ми вам за це оплачуємо ваші заробітні плати, надбавки, відпускні, лікарняні, доплати за інтенсивності роботи тощо… Працюйте! – пише Назар Хамуляк. - Тепер хочу сказати: «Цей випадок вже настав. Знову!»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (58)
  • Тернополянин

    Тут бачу Назар 4 світлофори просить по Бережанськиій. Та намалював хоча б  розмітку 1.1. з кількома знаками обмін заборонено,  так щоб точно було.  Світлофор де треба так це де до Лікарні та парку здоров'я і на Мазепи між двома зупинками біля Приватбанку.

    Тернополянин reply Тернополянин

    Т9,  перепрошую за некоректні слова...  Суть думаю зрозуміла.
  • Марія Цицик

    +++++
  • Оля Білинська

    Там хоч би елементарно «зебру» намалювали
  • Oleg Fisher

    Я бачив цю дівчину в приймальні дуже сильно  були побиті ноги її,наші лікарі погано відноситься дуже все повільно робили,бригада медиків зі швидкої були набагато бистріші,ще лікарів підганяли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up