Біля Кременця загинула мати п’яти дітей. Ми дізналися більше про родину та аварію

Біля Кременця загинула мати п’яти дітей. Ми дізналися більше про родину та аварію
  • Дорога після ремонту, машини літають через село, як ракети, нарікає староста. Обмеження швидкості є, бо це населений пункт. Але хто того б дотримувався?
  • Найстаршому синові Ірини 19. Молодші дівчатка навчаються в 1, 5 і 6 класах.

 

38-річна Ірина Портей загинула під колесами авто. Сиротами залишились п’ятеро дітей жінки.

Аварія сталась 6 лютого ввечері у Горинці, що поблизу Кременця. Це вже друга смертельна ДТП майже на одному й тому ж місці, яка трапилась у Горинці протягом місяця.

За місяць загинули вже двоє людей

— 6 лютого 2022 року, близько 19.00, водій, керуючи автомобілем SEAT IBIZA, на автодорозі М-19 в с. Горинка Кременецької громади здійснив наїзд на пішохода, 1983 р.н., жительку с. Горинка, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Внаслідок наїзду остання загинула на місці події. У водія проведено забір крові на вміст алкоголю у крові.

Відео дня

За попередніми даними поліції, 38-річна Ірина переходила дорогу у невстановленому місці. Проте 55-річний чоловік, який теж загинув у Горинці, переходив дорогу на пішохідному переході.  

Як стало відомо «20 хвилин» від власних джерел, загибла родом з сусідньої Рівненщини. Проте разом з чоловіком і п’ятьма дітьми вже близько 15 років проживала у передмісті Кременця – у Горинці.

— Тіло Ірини сьогодні вранці забрали до Тернополя на експертизу, тому про похорон говорити ще рано, — повідомив староста Горинки Василь Бойко. — Поки що родина за коштами для поховання до сільради не зверталась. Згодом вирішуватимемо, з ким і де будуть діти, бо лише вчора ввечері аварія сталась. Поки що діти з татом, він зараз вдома.

Родина багатодітна, Ірина з чоловіком Василем, який часто їздив на заробітки, аби дати раду сім’ї, виховували п’ятьох дітей. Найстаршому у родині синові Богдану 19 років. Хлопець теж часто їздить на заробітки. Його сестра Тетяна вже вийшла заміж і проживає окремо. Маму втратили і троє молодших доньок, які навчаються у 1, 5 і 6 класах місцевої школи.   

Мати загиблої Ірини проживає у с. Кунинці, можливо, вона допоможе з молодшими дівчатками, припускає староста.

Дорога після ремонту, і машини "літають"

— Ірина не працювала, доглядала за дітьми, — каже Василь Бойко. — Міська рада  виділить гроші, як допомогу на поховання. Я наразі перебуваю у міськраді, адже потрібно дати раду нашій проблемі: Ірина — вже друга мешканка нашого села, яка загинула фактично на одному й тому ж місці протягом місяця. На пішохідному переході, там є і світлофор, там загинув також і наш 55-річний односелець.

Потрібно встановлювати обмежувачі швидкості, покращити освітлення дороги чи встановити камери, пропонує староста. Бо дорога пряма, покриття після ремонту ідеальне. Тому, як каже староста, «машини літають через село, як ракети».

— Треба щось з тим робити і негайно, — каже Василь Бойко. — Звертатимемось до Служби автодоріг в області, аби встановлювали обмежувачі швидкості. Так, у населеному пункті швидкість має бути до 50 км/год. І, якщо дотримуватись правил, біди можна було б уникнути. Але хто б на те зважав, що тут село, і «літати» не можна?

Як з'ясувалось, аварія, в якій загинув 55-річний мешканець Горинки, сталась на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече 2 січня близько 19:00. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій автомобіля Renault Megane не встиг загальмувати і збив чоловіка. Потерпілий загинув на місці події. 

Редакція висловлює щирі співчуття родині, односельцям та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная їй пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кіт Котович

    Тобто дороги ремонтувати не потрібно? Мови нема що є дятли на крузаках які не те що по трасі а і по місту під 150 валять, але є і пішоходи-кеглі, які де хочу там і йду, на дорогу дивитися не буду.

keyboard_arrow_up