Водій потрапив у реанімацію, а дружина загинула. Що сказав суд про страшну ДТП на Тернопільщині?

Водій потрапив у реанімацію, а дружина загинула. Що сказав суд про страшну ДТП на Тернопільщині?
  • Водія Volkswagen у важкому стані доправили до реанімації, а діставали його з побитого авто рятувальники.
  • Цивільна дружина отримала масивну травму тіла з численними переломами кісток скелета та ушкодженнями внутрішніх органів, шансів на порятунок у неї не було.

Дружина загинула, водія у тяжкому стані доправили до реанімації. Життя чоловікові вдалось врятувати, а днями Гусятинський райсуд оголосив йому вирок за скоєну смертельну ДТП.

Суд врахував, що чоловік розкаявся, у нього на утриманні двоє маленьких дітей від першого шлюбу. Крім того, потерпіла у справі наголосила: жодних претензій до обвинуваченого не має.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода зі смертельними наслідками трапилася 18  лютого 2021 р. близько 13:00 в Копичинцях. На дорозі не розминулися іномарка та вантажний автомобіль.

Відео дня

Водій Volkswagen-Passat, рухаючись в напрямку Гусятина,  намагався обігнати вантажівку. Авто почало крутити на трасі проти часової стрілки і, вже перебуваючи на зустрічній смузі, в’їхало у Mercedes, а потім злетіло в кювет. Удар був такої сили, що пасажирка Volkswagen, цивільна дружина водія, загинула на місці. А самого водія діставали рятувальники, розрізаючи авто. Чоловіка у вадкому стані доправили до лікарні. А слідчі відомості про події внесли до ЄРДР, згідно з ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Про Івана відомо, що він уродженець Гусятинського району. Офіційно ніде не працює,  розлучений і на утриманні має двох малих дітей. Того дня з цивільною дружиною Оксаною він їхав у справах до Гусятина (імена героїв змінені з етичних міркувань – прим. авт.).  

Все сталося раптово – на вул. Гусятинській в Копичинцях чоловік, поспішаючи, намагався обігнати вантажівку. Його авто понесло на слизькій дорозі – мить, і воно неслось у Mercedes, який їхав не надто швидко, близько 50 км/год. Швидкість Іванового авто була, як згодом встановили експерти, близько 80 км/год. Кілька секунд – і Volkswagen вже в кюветі. А Оксана – не дихає. Що було далі, зізнавався на суді, не пам’ятає. Проте вину визнав повністю і щиро каявся… Зізнавався, що порушив правила, просив його суворо не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами. Це ж просила і потерпіла у справі – суворо водія не карати і не позбавляти ані волі, ані прав керування.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України і призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік, — вирішив Гусятинський райсуд. — На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнити від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Чоловік, після того, як вирок набере законної сили, має періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Йому також повернуть закордонний паспорт, який вилучали на час слідства.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Гусятинський районний суд Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ира Воловоденко

    Я від прочитаного в шоці (це правда)

    Sergey Yurchenko reply Ира Воловоденко

    Надия Балий Пані Надія,прошу вибачення у Вас)
    Написав,а тоді побачив що запитання було не до мене,а до пані Ірини)

    Nadiya Baliy reply Ира Воловоденко

    Sergey Yurchenko ви напевно не зрозуміли мого запитання.Я незнаю ані Вас ані його.Але от якась жінка Іра Воловоденко написала,що вона в шоці від того,що Ви написали і я ЇЇ поставила запитання про те,чи Ви  написали неправду.От і все

    Sergey Yurchenko reply Ира Воловоденко

    Надия Балий а яку правду він написав???
    Прикритися дітьми щоб уникнути відповідальності???
    3 роки при мені,і два до мене він дітьми не цікавився,а тепер він має на утриманні дітей???
    Запитайте його де діти зараз знаходяться,і в яких класах вчаться,і в якому місті!?
    Єдине що він скаже,це те що діти за кордоном,а де,він ні словом,ні духом!
    Якщо ви його знайома,то маєте це знати,якщо ні,то вже будете знати!!!

    Nadiya Baliy reply Ира Воловоденко

    Ира Воловоденко а він хіба написав неправду?

    Ира Воловоденко reply Ира Воловоденко

    Від того що ти написав

    Sergey Yurchenko reply Ира Воловоденко

    Ира Воловоденко від чого саме?)
  • Sergey Yurchenko

    Побачив цей пост в Інтернеті!
    Дуже прикро що сталася така ситуація і прикро що загинула людина!
    Але в мене до редактора цього поста,до судді що виносив вирок і до самого Володимира є запитання!!!
    Мені хотілося б знати на якому утриманні діти?!
    Уже 3 роки,з яких 2,5 в офіційному шлюбі я проживаю з колишньою дружиною Володимира та дітьми!
    Жодної допомоги,тим більше утримання діти не бачили,тим більше батько дітей не бачив їх при мені жодного разу,тобто уже 3 роки точно!?!
    Тепер мені цікаво,звідки такі відомості,що Володимир утримує дітей?!?
    Можу сказати тільки одне:
    БРАВО суду та прокурорам,які бачили документи про те,що діти на утриманні у пана Володимира!!!!!
    Просто не має слів!!!!

    Ірина Белякова reply Sergey Yurchenko

    "На утриманні малолітні діти"  - це юридичний термін. Якщо він не позбавлений батьківських прав, а він не позбавлений, якщо у вироку саме так зазначено, юридично він є їх батьком. Те, що він ні копійки не дає і поняття не має, в якому класі діти - на жаль, такі реалії, які юридичною мовою називатимуться "на утриманні"( Таке законодавство.

    Галина Павлівна reply Sergey Yurchenko

    Halyna Halyna А дії потерпілої сторони нікого не шокують?....

    Sergey Yurchenko reply Sergey Yurchenko

    Halyna Halyna це точно!

    Halyna Halyna reply Sergey Yurchenko

    Sergey Yurchenko Гроші роблять дива!
  • Raymond Miller

    Wrong decision by the court NO EXCUSES FOR STUPIDITY !!!!

keyboard_arrow_up