Питання тесту, на якому «зависла» чи не половина Тернополя

Питання тесту, на якому «зависла» чи не половина Тернополя
  • Понад тисячу коментарів - думки щодо правил дорожнього руху розділилися практично навпіл. 
  • Задачу коментують очільник патрульної поліції та представник сервісного центру, де у потенційних водіїв приймають іспити та яким видають права.

Понад тисячу коментарів за кілька годин зібраd в групі "Тернопільські плітки" у Facebook пост щодо правильності дій водіїв у певній ситуації. Люди сперечались та обґрунтовували, чому дали саме таку відповідь і чому, на їхню думку, саме так потрібно діяти. Інші журились, що от таку ж ситуацію маємо на дорогах, коли учасники дорожнього руху, які мають права, навіть не знають правильної відповіді на просте питання. Крапку поставили очільник патрульної поліції та представник сервісного центру, де, власне, і приймають іспити в потенційних водіїв.  

- Яка машина повинна проїхати першою? П.с.: тест для учасників з водійським посвідченням, - опублікував в групі "Тернопільські плітки" картинку з умовами задачі для водіїв тернополянин Олег Синовець.

Ось ця проста задача, яка виявилась не по зубам чи не половині водіїв.

Відео дня

Дискусії розгорнулись не на жарт. А часом і на суттєво підвищених тонах.

Половина коментаторів стверджували, що першим має їхати водій, чиє авто на головній. І байдуже, що повертає він ліворуч. Інші доводили, що в даній ситуації потрібно орієнтуватись на зелений сигнал світлофора.

Люди говорили про перешкоди справа та жартували, мовляв, хто не виявився б правим, першим проїде таксист.

  • Страхові компанії! Візьміть перед тим, як оформити страхівку, і… покажіть цей тест клієнтам, - радили коментатори. - Хто написав 1 варіант, одразу на 500 % ставте дорожчу суму в страховці.

«Пане, ви коли виїжаєте на регульоване перехрестя, то дивитесь на світлофори чи шукаєте, хто на головній? – тут вже дискусія розгорнулась між учасниками, які надали різні відповіді. - Якщо ви водій, то маєте знати, що знаки не в пріоритеті перед включеними світлофорами і регулювальником. Це вчать на першому занятті в автошколі!!!»

Аби поставити крапку в цій суперечці, «20 хвилин» звернулась до людей, які безпосередньо мають стосунок до правил дорожнього руху – начальника управління патрульної поліції в області Богдана Шевчука та головного спеціаліста Регіонального сервісного центру МВС Василя Барановського.

Ми надіслали їм картинку і попросили відповісти на запитання тесту. Обидва, до речі, одразу вказали, що першим має рухатись водій на авто під номером 2. Хоча, зізнаємось, ми намагались добряче з ними посперечатись, і заплутати, наводячи доводи коментаторів-тернополян. Сумніви на кілька секунд з’явились в обох і примушували їх задуматись. Але вже невдовзі відповідь була чіткою та обґрунтованою: авто під номером 2.

Коментар

Богдан Шевчук, начальник управління патрульної поліції в області:

- Першим перетне це перехрестя автомобіль під номером два, оскільки на картинці чітко видно, що на обох світлофорах – зелені сигнали. Згідно з пунктом 8.3 Правил дорожнього руху України, сигнали світлофорів, крім жовтого миготливого, мають перевагу перед дорожніми знаками пріоритету! В такому випадку автомобіль з номером один, згідно п. 16.6 ПДР України, повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі основного світлофора, зобов’язаний дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Marcus Aurelius

    Сумніви в таких неочевидних ситуаціях йдуть тільки на користь, - можуть врятувати від аварії, - ви акуратно будете проїжджати таке складне місце. А впевненість, деколи, приведе до зустрічі із таким же впевненим, тільки в протилежній правді. Тому, такі неочевидні місця, незважаючи на вашу правоту, треба проїжджати акуратно, будучи готовим пропустити неправого, тому що тут таких буде чимало.

    Anonymous reply Marcus Aurelius

    Якщо є сумніви - треба читати правила, і не виїжджати на дорогу.
  • Oleg Veres

    2
  • Юлія Данилюк

    Звісно 2
  • Volodymyr Cherkavskyi

    А чому 2?

    Ігор Шеремета reply Volodymyr Cherkavskyi

    Volodymyr Cherkavskyi тєбє нє панять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up