Обмежувач з "Гаївського" відремонтують. Вищим його не зроблять

Обмежувач з "Гаївського" відремонтують. Вищим його не зроблять
  • Габаритні ворота на Гаївському мості вантажівка пошкодила вранці 17 липня. Їх уже демонтували.
  • На водія подадуть в суд. Ворота відремонтують та повернуть на місце, а поки за рухом через аварійний міст стежитимуть патрульні.
  • Водії бусів, які важать не більше 3 тонн, але не проходять по висоті, уже неодноразово скаржились, чому обмежувач не зроблять вищим на кілька сантиметрів. В міськраді кажуть, вищим його не зроблять. 

Водій вантажівки Mercedes практично зніс висотний обмежувач на Гаївському мості. Габарити транспорту на 80 см перевищують пропускну норму обмежувача. Нагадаємо, як міряла журналістка "20 хвилин", висота обмежувача на узбіччі 2 м 55 см. По центру дороги - 2 м 59 - 60 см (залежить від поверхні асфальту - прим.ред).

Після інциденту обмежувач демонтовували. Через це на об'їзній утворились затори. Як повідомив "20 хвилин" начальник відділу технагляду міської ради Олег Вітик, обмежувач відремонтують та встановлять назад. Планують зробити якнайшвидше

- А поки за рухом через міст стежитиме екіпаж патрульних, - каже пан Вітик. - За порушення вони штрафуватимуть водіїв. Нам в управлінні патрульної поліції сказали, що цілий день екіпаж там бути не зможе, але водії все одно мають дотримуватися правил дорожнього руху. Як я вже казав, от наприклад, цей водій, який сьогодні збив обмежувач. Ну хіба він не знає габаритів свого авто? Не бачить, що не пройде під воротами?

Відео дня

На порушника патрульні склали протокол, власник обмежувача вартістю 100 тис грн ТОВ “Тернопіль Мостобуд” готуватиме позовну заяву про відшкодування. За словами пана Вітика, за обмежувач місто ще не заплатило, а водії його ніби навмисно нищать.  

До слова, після кількох попередніх публікацій "20 хвилин" про обмежувач, журналістці неодноразово телефонували водії. Говорили про те, чому не можна зробити обмежувач вищим на кілька сантиметрів.

- Ви ж самі бачили, що там не проходять буси, тоннажність яких не перевищує три тонни, але по висоті вони вищі на сантиметрів 5-7, ніж той обмежувач, - каже водій пан Олександр. - Чому влада не хоче прислухатися до водіїв. 

Олег Вітик відповідає, що як би водії не скаржилися, висоту обмежувача не збільшать.

- Ви ж самі міряли, що ворота вищі, ніж два з половиною метри, - каже пан Вітик. - Є рішення техногенної комісії, визначено обмеження: до 3 тонн та два з половиною метри. Все. Є встановлені дорожні знаки, де чітко все вказано. Хай водії на них звертають увагу. 

Раніше пан Вітик говорив про те, що коли робота дійде до прогонової будови моста, то міст перекриють повністю. Але буде це ще не скоро. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Вася

    Що ви пишете "Водій вантажівки Mercedes практично зніс висотний обмежувач
    "
    який Мерседес, то була Газель !!
  • Юрій Шварчовський

    Там треба штирі  горизонтальні наварити. Аби ті довбодятли, як на виделку наколювались, тоді може, й буде порядок.
  • Игорь Клебан

    Підірвати нахер в Ато вже кращі мости ніж гаівський
  • Іван

    Займаються фігньою. Відремонтуйте той міст нарешті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up