Погоня, перекриті вулиці і сирени: поліція наздогнала водія-втікача. Той, кажуть, добряче п'яний (оновлено)

Погоня, перекриті вулиці і сирени: поліція наздогнала водія-втікача. Той, кажуть, добряче п'яний (оновлено)
  • Червоний «Спринтер» став причиною перекриття доброї частини «Сонячного» і переполоху ввечері 23 жовтня.
  • Люди повідомляють редакцію про перекриті дороги, ускладнений рух і погоню. 
  • Станом на 19.45 у поліції повідомили: втікача затримали. Зараз його обстежують, адже, за візуальними ознаками, він добряче напідпитку. Інформацію про стрілянину спростовують. 

- Тут чути постріли, половину БАМу перекрили, поліція – машини чотири, погнали з мигалками і сиренами в бік 2 міськлікарні, - повідомила редакцію читачка Людмила.

За кілька хвилин про погоню поліцейськими за мікроавтобусом повідомляють десятки людей.Н

- Ніби він гнав від Симоненка, поліція за ним, - каже читач Максим. – Втік в район вул. Корольова. Зараз там все від «Фуршету» перекрито, - як на Байківці, район 2 міськлікарні. Поліція "оцепила" цей район.

Відео дня

Частково перекрили і район виїзду з Тернополя на Смиківці – кілька патрульних авто патрулюють там частину траси, аби зловмисник не втік полями.

- Ми проїхали метрів 50 – повз пролетіло чотири патрульні машини, - розповіла пані Тетяна. – На БАМі автомобілем перегородили дорогу. Страшно… Всі говорять за червоний бус «Спринтер». Люди в районі Київської чули стрілянину.

Після довгих перегонів водія затримали

О 19.45 від власних джерел нам стало відомо, що водія таки затримали. За нашою інформацією, він зробив кілька кіл в районі БАМу. Врешті його впіймали на Київській. 

Станом на 19.48 в управлінні патрульної поліції в області повідомили: один з екіпажів помітив автомобіль, який порушив правила дорожнього руху. Його вирішили зупинити. Однак, на законні вимоги про зупинку - ані червоні й сині маячки, ані звернення через гучномовець, - водій лише збільшував швидкість. Тому його ловили кілька екіпажів патрульної поліції. 

- Водія вдалось зупинити на вул. Київській, - підтвердила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. - Водій перебуває з явними ознаками алкогольного сп'яніння.

Щодо стрілянини, у патрульній поліції спростували цю інформацію. Запевняють, під час погоні ніхто не використовував табельної зброї. 

Близько 22 год у поліції розповіли, як все сталось і що одне важливе повідомлення допомогло виявити нетверезого водія.
23 жовтня інспекторам надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про те, що на одній зі стоянок міста, за вулицею Подільською, водій автомобіля MERCEDES, перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Коли бус заблокували, водій намагався утекти

- Екіпаж патрульних одразу ж вирушив за вказаною заявником адресою, - розповіла Катерина Басалига. - Прибувши на місце події, поліцейські помітили, як водій вищевказаної автівки уже здійснював рух транспортним засобом, порушивши ПДР. За допомогою проблискових маячків та звукової сирени кермувальнику подали сигнали про зупинку, однак той не зреагував, а навпаки — лише збільшував швидкість, рухаючись вулицями міста, чим наражав на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху. Згодом, на вулиці 15 Квітня, завдяки злагодженим діям патрульних, транспортний засіб правопорушника був заблокований. Водій вийшов з автомобіля та намагався утекти. Його впіймали і на руках клацнули кайданки.

  • У чоловіка були усі ознаки алкогольного сп'яніння, проте пройти огляд на місці зупинки транспортного засобу та у найближчому медичному закладі він відмовився у категоричній формі, - каже Катериена Басалига. - На 43-річного тернополянина патрульні склали протоколи за ст. 122-2 КУпАП (Невиконання вимог про зупинку), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування в стані сп'яніння), за ч. 4 ст. 122 КУпАП(Порушення ПДР, що спричинили створення аварійної обстановки), постанову за ч. 2 ст. 122 КУпАП (Порушення ПДР). Транспортний засіб евакуювали на арештмайданчик. Надалі усі складені адміністративні матеріали передадуть у суд, який і визначатиме міру покарання для водія.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Ольга

    Чому немає звуку? Щоб не чути було пострілів?!

    Marcus Aurelius reply Ольга

    Влучне зауваження. Тому що матюкались, думаю.
  • Мопед

    Поняв ,ну дебілів на дорогах Тернополя хватає!!!
  • Герасимчук Ростислав

    Він просо "устал ат вайни"
  • Руслан Бойкив

    Не цей-в того що зловили 316 Спрінтер,а цей 319(модель)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up