Понад 500 гривень штрафу за неправильно припаркований автомобіль тепер платитимуть водії у Тернополі

Понад 500 гривень штрафу за неправильно припаркований автомобіль тепер платитимуть водії у Тернополі
  • Незабаром на вулицях міста муніципальна поліція у Тернополі буде евакуйовувати автомобілі, які прикаркові не відповідно до правил дорожнього руху.
  • Зараз у місті працює три інспектора та два евакуатора.


 - З 27 вересня набрав чинності новий закон, і згідно з цим законом міська рада повинна забезпечити населені пункти інспекторами з паркування,які будуть контролювати правила зупинки та стоянки транспортних засобів, - розповідає начальник управління муніципальної поліції в Тернопільської міської ради Ігор Максимів.

В управлінні муніципальної поліції Тернопільської міської ради створили новий структурний підрозділ для контролю за паркуванням транспортних засобів у місті. Зараз оголошено конкурс на посаду завідувача сектору контролю за паркуванням транспортних засобів.

  - Після усіх цих процедур наші інспектори почнуть роботу по притягненню до відповідальності порушників, - каже пан Максимів. -  Інспектори з паркування з 9 листопада розпочали інформаційну частину, тобто роздають порушникам відповідні попередження, на яких вказано, що саме водій порушив.

Відео дня

Частина І статті 122-ї КУпАП передбачає 255 гривень штрафу за порушення зупинки, стоянки. Частина ІІІ цієї ж статті передбачає штраф 510 гривень, тобто у випадку, коли водій створює суттєві перешкоди для інших транспортних засобів, або створює небезпеку виникнення аварій.

  - Зараз ще не затверджено відповідний акт огляду транспортного засобу, тому ми повноцінно не можемо розпочати роботу по евакуації транспортних засобів, каже начальник управління муніципальної поліції в області. - Зараз відбуваються процедури по облаштуванню штрафмайданчика.

На сьогодні у місті працює три інспектори, та оголошено конкурс на прийняття нових працівників. Штатна кількість працівників розшириться, хоч Тернопіль і не є дуже проблемним місцем щодо паркування, зазначають правоохоронці.

  - Хоча, звісно, у місті є локації, де ускладнений рух, і найбільша кількість правопорушень, - каже пан Максимів.

Ще одним нововведенням є те, що інспектори мають право евакуйовувати автомобіль без присутності господаря.

  - Тобто, коли інспектор виявляє автомобіль, який сильно перешкоджає дорожньому руху, він оформляє акти і може перенаправити автомобіль на арештмайданчик, - каже пан Максимів. - На сайті Тернопільської міської ради буде відповідна рубрика, де кожен, чий автомобіль евакуйовано, зможе прочитати чому його транспортний засіб перевезли на штрафмайданчик.

Нагадуємо, що відповідно до п.26 Правил паркування транспортних засобів, користувач паркувального майданчика зобов’язаний розмістити у лівому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ так, щоб забезпечити його видимість для перевірки. Адже у разі відсутності цієї квитанції, інспектори з паркування , відповідно до ст.152-1 КУпАП, будуть притягувати власника транспортного засобу до адміністративної відповідальності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Piter Savka

    Ви ще інспектора Фреймут найміть для цього.
  • Діонісій

    знову будуть холопів трусити, а крутеликів не помічати.

    Терен reply Діонісій

    Що поробиш, в нас дія закону обернено пропорційна товщині гаманця або вартості авто
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up