Порушував правила: на Тернопільщині патрульні «спіймали» п'яного водія вантажівки

Порушував правила: на Тернопільщині патрульні «спіймали» п'яного водія вантажівки

У стані алкогольного сп'яніння:

  • Порушується координація рухів.
  • Людині складно керувати своєю поведінкою.

Сьогодні, 8 листопада, близько 7-ї, під час несення служби на стаціонарному посту, інспектори помітили водія вантажівки DAF, який не надав перевагу в русі транспортним засобам, що рухалися у супроводі спецтранспорту та спробував здійснити рух в колоні.

Патрульні зупинили автомобіль та, спілкуючись з водієм, виявили в нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 0.39 проміле алкоголю в крові громадянина.

Патрульні склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та винесли постанову за ч. 3 ст. 122 (Ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями) КУпАП.

Відео дня

Нагадуємо, що заборонено:

— керувати транспортним засобом у стані сп’яніння чи під дією наркотичних речовин;

— передавати керування іншій особі, яка вживала алкоголь або заборонені для водіїв ліки чи речовини;

— вживати алкоголь чи заборонені речовини після ДТП або зупинки поліцейським і до проведення огляду на стан сп'яніння.

Допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле

Довідка

Відповідальність за порушення правил дорожнього руху:

  • за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;

  • за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

  • за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;

  • за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

  • За ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями передбачена відповідальність у вигляді штрафу на суму 680 гривень.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up