Чи справді син відомого ресторатора в Тернополі збив людину і втік з місця ДТП — ми дізналися

Чи справді син відомого ресторатора в Тернополі збив людину і втік з місця ДТП — ми дізналися
Скрін з відео: момент, як авто збиває чоловіка
  • Травмований чоловік із Львівщини. Зараз він перебуває у лікарні.
  • Що кажуть у поліції? Чи встановили вже, хто був за кермом автівки і яке покарання чекає на водія?
  • Ми дізнавалися подробиці.

У соцмережах напередодні поширили відео ДТП, що трапилась у центрі Тернополя 9 березня. На записі видно, як позашляховик білого кольору збиває чоловіка, очевидці навіть намагаються затримати водія, проте за кілька секунд автівка рушає з місця події.

Як вдалось нам дізнатися із власних джерел, за кермом був 39-річний син місцевого ресторатора Михайла Гросуляка. 

Відео дня

Як усе сталося?

На відео видно, як позашляховик збиває чоловіка — від удару той відлетів на деяку відстань. До нього одразу кинулись перехожі. Як вдалось з’ясувати «20 хвилин», травмованим є мешканець Брюховичів зі Львівщини. На щастя, обійшлось без серйозних травм. А очевидці ДТП кажуть, що чоловік народився у сорочці, адже позашляховик буквально проїхав чоловікові по ногам. Як вдалось дізнатись журналістам, постраждалий отримав чимало синців та забоїв, проте у нього немає жодного перелому.

— Особу водія встановили, відомості про подію внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — У водія відібрали біологічні зразки на визначення вмісту алкогольних та наркотичних речовин.

За нашими даними, травмованого госпіталізували до Лікарні швидкої допомоги. 

— Пригода з потерпілими трапилася 9 березня у центрі Тернополя. Близько 13:15 на бульварі Тараса Шевченка водій автомобіля Audi Q7, рушаючи з місця, допустив наїзд на 26-річного жителя Львівської області, — згодом повідомили у поліції. — Чоловіка з забоями та множинними саднами госпіталізували до травматологічного відділення. Триває слідство.

Чи залишав водій місце ДТП, як на то вказують очевидці події? Ми про це також запитали у поліції і там цю інформацію підтвердили. 

Михайло Гросуляк: «Накоїв — нехай відповідає»

«Я за нього його життя не проживу. Накоїв — нехай відповідає за законом, а закони зараз, у воєнний час, суворі», — так відреагував батько, відомий ресторатор Михайло Гросуляк на прохання журналістки прокоментувати ситуацію із ДТП.  

— Скажу вам так: під час воєнних дій люди всі є більше знервовані, ніж в інший час, накручені, достатньо сірника, щоб запалитись, — каже Михайло Гросуляк. — В мене син не золотий, більше я коментувати не зможу. Я не знаю, чи за кермом був син. Я роботяга, не хочу в тому копирсатись. Мені боляче, бо це пригода певна…

У соцмережах поширюють фото не Сашка, який, ймовірно, причетний до ДТП, а іншого сина  Гросуляка — Віталія. І це засмучує батька.

Михайло Гросуляк запевняє: на місці ДТП не був, тому стверджувати нічого не може. Проте каже, що Сашко того дня виконував доручення батька і при собі мав велику суму грошей, яку мав завезти в банк. Тому, припускає Михайло Гросуляк, може йти мова про самозахист. А далі у справі розбиратимуться слідство і суд. Ресторатор запевняє, що не виправдовує вчинок сина, але висловив власне бачення.  

— Я за них (дітей – прим. авт.) їхнє життя не проживу, накоїв — нехай відповідає за законом, — каже Михайло Гросуляк. — На скільки знаю, син вже зв’язувався з постраждалим. Я повернусь із поїздки, теж піду. По-людськи. Характер у Сашки такий нестримний. Оця дурість людська… За неї дорого доводиться платити. Але він дорослий – нехай відповідає за законом. Прикро мені це все говорити. В мене вже 9 внуків є, а тут діти жару дають. Прикро. Але в мене є заради кого і чого жити — і це головне…

Юридична довідка

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

ч. 1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (89)
  • Ігор Непрілий

    Він чому не на передовій?  Відправити обох - батька кашу варити, а сина - Батьківщину захищати.
  • Паша Пашинський

    В буковелі бику вже раз спалили ту комору
  • Паша Пашинський

    Гросуляк ще то бидло, людей має за ніщо. Втікав бик, бо боявся, що лінчують
  • Читач46

    У нас все вирішує капуста. на справедливість розраховувати марно, бо її давно у файному місті немає. Дивлюсь фільм СПРАВЕДЛИВІСТЬ- це все реалії сьогодення які не оминули і нас. СУМНО. БО за що гине цвіт нації?

keyboard_arrow_up