Проїзд у тролейбусах по - 5 грн, у маршрутках – 6 грн. Виконком таємно прийняв нові тарифи

Проїзд у тролейбусах по - 5 грн, у маршрутках – 6 грн. Виконком таємно прийняв нові тарифи
  • Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті прийняли 15 листопада рішенням  виконавчого комітету.
  • Наразі вони недиференційовані, тобто однакові і для тих, хто розраховується картками, і якщо заплатити готівкою, повідомляє прес-служба міської ради.
  • Діятимуть вони із суботи, 17 листопада до 20 грудня. Потім тариф буде дворівневим

На основі отриманого висновку незалежного експерта щодо доцільності зміни тарифів на перевезення пасажирів у громадському транспорті Тернополя, поданих розрахунків профільною депутатською комісією та розрахунків вартості проїзду місцевими громадськими активістами, 15 листопада рішенням  виконавчого комітету затверджено нові (недиференційовані) тарифи на проїзд у міському громадському транспорті, повідомляє прес-служба міської ради.

Зокрема, як повідомляє міський голова Сергій Надал,  вартість проїзду у тролейбусах становитиме 5 гривень, незалежно від форми розрахунку, тобто як при оплаті «Картою тернополянина», електронним проїзним квитком, так і при готівковому розрахунку, а у маршрутних таксі та автобусах тариф -  6 гривень для усіх пасажирів як  при безготівковому розрахунку, так і при сплаті готівкою.

«Нові єдині тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя будуть впроваджені з 17 листопада та діятимуть до 20 грудня 2018 року, а з 20 грудня вступають в дію диференційовані тарифи, коли вартість оплати за проїзд готівкою чи будь-яким іншим способом, за винятком «Карти тернополянина», буде дорожчою, - наголошує Сергій Надал. – Метою цього є максимальне виведення з обігу готівки при розрахунку за проїзд та ведення чіткого обліку пасажирів. Відповідно, вартість проїзду буде становити: з електронним персоніфікованим квитком «Картою тернополянина» у тролейбусі - 5 гривень, а для власників неперсоніфікованого проїзного квитка тривалого користування та при готівковому розрахунку - 6 гривень, у маршрутних таксі та автобусах вартість проїзду для власників персоніфікованої «Карти тернополянина» складе 6 гривень та 7 гривень - при розрахунку будь-якою іншою формою оплати».

Відео дня

Очільник Тернополя додає, що рішення про зміну тарифу з 20 грудня прийняте з метою  надання усім тернополянам достатньо часу для виготовлення персоніфікованої «Картки тернополянина».

Відтак Сергій Надал закликає городян підтримати виведення з обігу готівку та в місячний термін до 20 грудня виготовити електронний персоніфікований квиток «Карту тернополянина».

Нагадаємо, оформити «Карту тернополянина» можуть особи, які прописані чи офіційно працюють у Тернополі., а також мешканці сіл, що увійшли до складу Тернопільської МТГ. Документи на оформлення карти можна подати у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг), в Управлінні соціальної політики міської ради та в оператора електронних систем міста.

Про виконком не повідомили

Про засідання виконкому журналістів не попередили - ні анонсом на сайті міської ради, ні в інший спосіб. 

Не знали про виконком і голови профільних депутатських комісій. Як повідомив "20 хвилин" голова транспортної комісії Іван Зінь, він очікував на висновок незалежної аудиторської фірми, яка перевіряла тарифи, але станом на 14.00 15 листопада так і не отримав. Тим часом виконком уже прийняв рішення.

Невідомо і те, хто був у складі комісії, яка проводила перевірку тарифів. Не надали такої інформації і депутатським комісіям. Мовляв, щоб не було тиску на людей, які роблять перевірку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (67)
  • Михайло Починок

    Ачому учні повинні платити за вигготовлення картки тернополянина. Вони ж не мають ніяких доходів.А потім ще й користуєтеся коштами які люди кидають на ті картки.Відмивають гроші собі у кишені.
  • Олекса

    всіх  заганяють під картку тернополянина ,
    а надруковані  квитки  набагато дешевше , і коли колись  продавали на  зупинках  булоб простіше і дешевше , так  як водій  небуде мати  справ  до грошей пасажирів  ,  собівартість  проїзду-рентабельність  - 3,70 - 4,0 грн , і
    громада міста  зекономила 12 000 000 грн,  поробили собі зарплати по
    30 000 -28 000грн , тож звісно грошей небуде ,  бо треба ж  бруківку  купувати  і класти на дальній пляж за  бюджет міста  - у нас що немає нагальних проблем у місті
  • Олекса

    тут  питання  чому всіх хочуть  підлючити  до карточки -ТОВ Системний зв"язок
    яке  бере за обслуговування карточок  єлектронного проїзду  Увага!!!
    -12 000 000 млн  гривень  у  рік,  вони не думають про мешканців Тернополя,
    а встановлюють свої ціни їм начхати на нас ,і вони придумають  ще тисячі причин підняти тарифи для населення, і поділити  мешканців України на своїх і чужих ,
  • Комаринський

    Всі на мітинг
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up