До аварії на Мазепи, де постраждала вагітна, причетний працівник СБУ. Чи був напідпитку?

До аварії на Мазепи, де постраждала вагітна, причетний працівник СБУ. Чи був напідпитку?
Фото ГУ НП в області

Аварію на Мазепи, де зіткнулися чотири авто, розслідують слідчі ДБР. Як вдалось дізнатися «20 хвилин», водія  — імовірного винуватця, працівника управління СБУ, освідували за допомогою «Драгера». Правоохоронці результатів не повідомляють, але підтверджують: стан сп’яніння був. 

Чотири авто зіткнулись на вул. Гетьмана Мазепи  25 березня. У ДТП постраждала водійка одного з авто, вона на 33-му тижні вагітності.

У вагітної травма живота

— Про аварію на вулиці Гетьмана Мазепи близько 17.15 на лінію 102 повідомив очевидець. Невідомий сказав, що на дорозі не розминулося чотири автомобілі, — повідомив зранку редакції «20 хвилин» речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. — На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. 

У ході перевірки стало відомо, що 25 березня водій Audi Q5, виконуючи поворот, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із Volkswagen Passat, Suzuki SX4 та автомобілем Jaguar EV400. Дані транспортні засоби стояли на червоному сигналі світлофора на перехресті вулиць Львівська — Мазепи, повідомили на офіційному сайті поліції.

Відео дня

— У результаті удару тілесні ушкодження отримала водійка Suzuki SX4, — повідомили у поліції. — Її доправили до лікарні. У водія-порушника взяли кров для перевірки на вміст алкоголю.

Журналісти уточнили у поліції, який точно був результат освідування водія Audi Q5 щодо стану сп’яніння. Проте тут жодної інформації не надають, а  скеровують до ДБР, мовляв, це вони займаються розслідуванням. 

Одразу після ДТП редакції «20 хвилин» у швидкій повідомили, що потерпіла – 27-річна жінка. Її доправили до Перинатального центру із закритою травмою живота, прокоментувала заступниця директора Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. Як дізнались журналісти, травмована — жителька Підгороднього. 

Чи був напідпитку?

За власною інформацією «20 хвилин», за кермом Audi Q5 був працівник управління СБУ.  Також журналістам вдалось дізнатись, що в одній з пошкоджених автівок була дитина. Вона не отримала травм, проте сильно налякалась і перебувала в шоковому стані.

Інформацію про ДТП за участю працівника служби оприлюднив і активіст Роман Довбенко на власній сторінці у Фейсбук. 

— З деталей: постраждали 4 авто, неповнолітню забрала швидка, СБУшник надув у драгер 1,95 проміле, що майже в 10 разів перевищує дозволену законом норму, — написав Роман Довбенко. — Всі інші (цивільні) учасники ДТП —  тверезі…

Працівники ДБР розслідують обставини ДТП у Тернополі за участю правоохоронця, повідомила «20 хвилин» речниця Теруправління ДБР у Львові Тетяна Муравель. І додала, що вже відкрили кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про скоєння ДТП у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

— Автомобіль, за кермом якого перебував працівник правоохоронного органу, проігнорувавши червоний сигнал світлофора, виїхав на зустрічну смугу, де зіштовхнувся з трьома автомобілями, — повідомила Тетяна Муравель.— За кермом однієї з автівок перебувала вагітна, яка отримала тілесні ушкодження і була доставлена до лікарні. За попередніми даними, правоохоронець був у стані алкогольного сп’яніння. Взяли зразки крові для проведення експертизи. 

Що з потерпілою і винуватцем?

«20 хвилин» поцікавилися станом травмованої жінки в Перинатальному центрі.  

— Вагітна перебуває у відділенні патології, — повідомив редакції генеральний директор  Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Овчарук. — Вчора (після ДТП — прим. авт.) її доправили до нас швидкою, в ургентному порядку провели УЗД. Також пацієнтку консультували лікарі — травматолог і невропатолог. У даний момент життю дитини і матері нічого не загрожує. 

Ми звертаємося до родини потерпілої: якщо на неї вчиняють тиск чи є інші дії з боку причетних до ДТП, повідомити про це в редакцію. Ми обов’язково об’єктивно висвітлимо всі події. 

«20 хвилин» також дізнались від власних джерел, що за кермом Audi Q5 був керівник одного з секторів управління СБУ в області. Тому ми звернулись за коментарем до управління.

У пресслужбі журналісти цікавилися,  чи працювала цього дня дана особа, чи був він за кермом на момент виконання ним професійних обов’язків? На якому авто він їхав  — службовому чи приватному?  Чи перебуває 26 березня на робочому місці?  Чи проводитимуть за фактом ДТП і дій правоохоронця внутрішнє службове розслідування? Чи відомо керівництву про результати освідування на Драгері і в медзакладі? Наразі «20 хвилин» не надали коментар та відповідей на поставлені запитання. Щойно ми отримаємо відповіді — опублікуємо. Також ми готові опублікувати думку причетного до аварії водія. Окрім того, ми скеруємо офіційний запит в СБУ, аби там надали роз'яснення. 

До слова, 25 березня, коли у Тернополі сталась ця резонансна ДТП, в Україні саме відзначають професійне свято — День СБУ.

 

Якщо вам відомо більше про подію — прохання повідомити журналістів редакції. Анонімність своїх джерел гарантуємо. 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Андрій

    Давай до мене на передок разом з цими сбу тут ми їх і перевіремо в окопі ,які вони служба безпеки України
  • Андрій

    Так вкурсі ,це мусара
  • Люда

    Відмажуть..
  • Віктор

    Нічого йому не буде

keyboard_arrow_up