Ремонт доріг 2020: що вже зробили і які дороги та мости мають шанс бути відремонтованими ще цього року

Ремонт доріг 2020: що вже зробили і які дороги та мости мають шанс бути відремонтованими ще цього року
  • Поліція вже провела комісійне обстеження. Винесли 20 постанов за ч. 1 ст. 140 – за порушення утримання стану доріг, складено 7 протоколів за невиконання приписів.
  • Коли розпочнуть роботи з будівництва північно-східного обходу міста Тернопіль, що з обходом біля Теребовлі і де зараз, попри погіршення погодних умов, ремонтують дороги і мости, розповів головний дорожник області.
  • Північно-східний обхід міста Тернопіль з’єднає автошляхи М-19 та М-12 та звільнить обласний центр від транзитного транспорту. Транспортна розв’язка матиме два рівні.

162, 1 км доріг на Тернопільщині планують відремонтувати у 2020 році. Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, на реалізацію проєктів передбачено коштів на суму 2,4 млрд грн.  Це йдеться про дороги державного значення, якими опікується Служба автодоріг в області.

Водночас щорічний осінній комісійний огляд вулично-дорожньої мережі завершили поліцейські. Вони фіксували стан покриття проїзної частини, узбіч, тротуарів, технічних засобів організації дорожнього руху, а особливу увагу приділяли місцям концентрації ДТП.

- За результатами проведеного огляду, інспектори видали керівникам дорожньо-комунальних та залізничних організацій 39 приписів на усунення виявлених недоліків, - повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. - Винесли 20 постанов за ч. 1 ст. 140 КУпАП. Йдеться про порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт.

Відео дня

Також було складено 7 протоколів за невиконання законних вимог (приписів) посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції щодо усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.

Окрім того, поліцейські направили до органів місцевої влади і місцевого самоврядування 10 пропозицій щодо покращання організації дорожнього руху.

Які дороги вже відремонтували у 2020-му?

У 2020 році за амбітним планом Укравтодору в регіоні буде відремонтовано 162,1 км  доріг державного значення та 6 шляхопроводів. Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України на реалізацію проєктів передбачено коштів на суму 2,4 млрд грн.  це все в рамках програми «Велике будівництво». Про це повідомив на в.о. начальника Служби автодоріг в Тернопільській області Микола Довгошия.

Що вже готово (станом на 5 листопада):

Поточний середній ремонт:

- холодне фрезерування покриття – 157 км;

- регенерація існуючих шарів дорожнього одягу – 151,5 км;

- влаштування вирівнюючого шару з а/б – 141 км

- влаштування другого шару з а/б товщиною 6 см – 16,4 км

- влаштування верхнього шару з ЩМА – 81,0 км

- влаштування з’їздів – 386 шт.

- освітлення: встановлення опор та світильників – 32 км.

- влаштування металевої бар’єрної огорожі – 24,5 км

- влаштування тротуару – 31 км

- встановлення дорожніх знаків – 1860 шт

- горизонтальна дорожня розмітка – 45,8 км

- ремонт шляхопроводів – 208 м.п.

Капітальний ремонт:

Міст с. Лисівці

Підрядник “АВАКС ПРОФ” проводить демонтаж зруйнованого у 2019 році моста через ріку Серет на автошляху Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Кам’янець-Подільський. Паралельно стартувало відсипання майданчиків під влаштування берегових опор. Вони будуть влаштовані з буронабивних паль. Наступний етап – заміна регілів на проміжних опорах.

Міст с. Струсів

Підписано договір із підрядною організацією “Глобал-Білд-Інжиніринг”.  Підготовчі роботи стартують 9 листопада.

  • Головне завдання мостовиків – зробити прогонову будову, котра б витримувала сучасний потік транспорту, адже траса Н-18 на Тернопільщині є дуже завантаженою, - каже Микола Довгошия. - Згідно з проєктом, міст з балкового перероблять в арковий. Влаштують три елементи труби. Підрядна організація замовила виготовлення у підприємства Via Con гофрованої арки необхідного розміру. Габарити моста збільшать до 9 метрів. Також розширять тротуари по обидва боки. Вони матимуть ширину 1,5 м.

Де проводяться та будуть проводитися роботи:

М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече – перетинає область з півночі на південь. Її протяжність у області становить 212,5 км. Більшу її частину - 145 кілометрів, обіцяють оновити цього року. 

Роботи на ділянці Вишнівець – Горинка завершені. 

Обхід Кременця завершений. Зараз очікують за виготовлення світлофору, замовник – Служба автодоріг.

Смт. Дружба – м. Теребовля – завершений.

Мостовики завершили основні роботи на 4 шляхопроводах вздовж траси: в селищі Велика Березовиця, біля сіл Воля і Кровинка  та на з’їзді до села Прошова.

Відрізок між м.Теребовля і м.Заліщики – роботи тривають.

Фрезерують і проводять регенерацію основи у с. Дзвинячі. Асфальтують на околицях Копичинець.

Р-43/ М-19/-Ланівці-/Н-02/ – завершені роботи на 5,5 км з 56,2 км. Йдеться про ділянку у місті Ланівці. Відрізок готовий.

Р-39 Броди-Тернопіль – загальна протяжність автошляху 40,7 км. З них за амбітним планом буде відремонтовано 10,1 км. На усій ділянці вже влаштовано вирівнюючий шар. 

Розпочато поточний середній ремонт 10 км автошляху Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль. Фрезерують у Варваринцях.

Капітальний ремонт чекає на міст через ріку Серет на автомобільній дорозі державного значення Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль км 103+602 (с.Струсів).  Триває процедура закупівлі.

Також капітально відремонтують міст через Серет на автошляху Р-24 Татарів – Косів – Коломия – Борщів – Кам’янець-Подільський км 201+349 (с. Лисівці). Тут вже розпочали відсипання майданчиків під влаштування берегових опор.

У Тернопільській області в сфері будівництва нових доріг реалізуються проєкти будівництва І черги об’їзної автомобільної дороги м. Тернопіль (північно-східна ділянка), транспортної розв’язки та будівництва обходу міста Теребовля.

  • В даний час відбувається процедура закупівлі робіт з виготовлення проєкту будівництва обходу Теребовлі, а саме 19,1 кілометра автошляху технічної категорії Iа і 4 мостових переходів загальною довжиною 247 м.п., - повідомив Микола Довгошия. - Процедура закупівлі –  на етапі кваліфікації учасників.

Щодо другої дороги, то північнно-східний обхід міста Тернопіль з транспортною розв’язкою передбачено збудувати на кошти Міжнародних фінансових організацій, пояснив головний дорожник області. Ця дорога з’єднає автошляхи М-19 та М-12 та звільнить обласний центр від транзитного транспорту. Ця дорога матиме технічну категорію Iб, а транспортна розв’язка матиме два рівні.

  • Служба автомобільних доріг у Тернопільській області розробила проєкти будівництва І черги об’їзної автомобільної дороги м. Тернопіль та транспортної розв’язки, - повідомив Микола Довгошия. - Станом на сьогодні, ми разом з Тернопільською ОДА викуповуємо земельні ділянки громадян на території Байковецької ОТГ.

Які дороги в області потребують негайного ремонту, інформацію (бажано з фото) залишайте у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор Зелений

    Гримайлів-Сатанів, потрібний капітальний ремонт!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up