Що Ірина загинула, мамі сказали вже після похорону: родичі шукають свідків ДТП біля Шибалина

Що Ірина загинула, мамі сказали вже після похорону: родичі шукають свідків ДТП біля Шибалина
Фото ДСНС в області

Батьки везли Ірину до Тернополя, — близько першої ночі вона мала виїхати на роботу до Фінляндії. Жінка загинула, батько в лікарні в Бережанах, мама в тяжкому стані у Тернополі. Їй вже після похорону сказали, що дочки більше немає…

Родичі загиблої і постраждалого подружжя в ДТП біля Шибалина шукають свідків аварії.
Жінку, що загинула, звали Іриною, їй було 42 роки і вона була мамою двох дітей.

Її батько зараз в лікарні Бережан — його медики не пустили на похорон доньки. А мама — у лікарні в Тернополі в тяжкому стані. Мамі лише наступного дня після похорону сказали, що її Іринки вже немає…

25-го травня о 22:01, нагадаємо, в с. Шибалин Бережанської громади Тернопільського району сталася ДТП. Про це спочатку повідомили у Другому державному пожежно-рятувальному загоні Головного управління ДСНС в області.

Відео дня

Потерпілу з авто діставали рятувальники

Рятувальники відключили АКБ та знерухомили Volkswagen Passat противідкатними опорами, деблокували потерпілу, надали їй домедичну допомогу та передали працівникам швидкої.

— Водій Volkswagen Pasat не вибрав безпечної швидкості руху та здійснив наїзд на трактор John Deere, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Унаслідок зіткнення автівка виїхала на зустрічну смугу та потрапила під вантажівку МAN. Одна з пасажирок від отриманих травм загинула на місці події, кермувальника іномарки та ще одну пасажирку з тяжкими травмами госпіталізували медики.

До редакції звернувся пан Ігор, сват постраждалого подружжя. Чоловік просить відгукнутись свідків та очевидців смертельної ДТП.

— Просимо жителів села Шибалин, всіх, хто був на місці ДТП, хто викликав швидку і поліцію, хто бачив трактор, хто що чув, зв’яжіться, будь ласка, з нами, — попросив через «20 хвилин» пан Ігор. — Якщо будемо мовчати, таких аварій ще може бути багато. Кожна деталь має велике значення. Всіх небайдужих просимо відгукнутися!

Пан Ігор пояснив, що саме він просить свідків відгукнутись, адже фактично більше нікому. Ірина загинула, її 18-річний син за кордоном, донька-підліток перебуває зараз в пана Ігоря. А чоловік загиблої хворіє. І сам Володимир, який був за кермом, і його дружина у лікарні. Один з братів Володимира зараз за кордоном, інший — теж в лікарні.  

Дочку це не поверне...

— Там тяжко встановити, хто винен, а хто ні, ще проводитимуть слідчий експеримент, слідство, — каже пан Ігор. — Мій сват Володимир, який був за кермом легковика, каже, що фари у трактора не світились. І що він нікого не хоче посадити, бо дочку це вже не поверне. А ми переживаємо, щоб звинувачення не обернулось у його бік. Слідчий ніби говорив попередньо, що сватові нічого не загрожує…

Володимиру, який був за кермом Volkswagen, — 63 роки. Він разом із дружиною Марією везли дочку Ірину до Тернополя, вона вночі мала виїжджати на роботу у Фінляндію, розповів родич.

— Вони не спішили, часу було вдосталь, бус мав виїжджати о першій ночі, а аварія сталась приблизно в 21.50, — розповів пан Ігор. — Виїхали заздалегідь, аби повернутись додому до комендантської години. Забрали Іру в Бережанах, де вона з сім’єю проживала.

Ірина їхала за кордон, бо треба сім’ю годувати, каже родич. Чоловік загиблої зараз хворіє, вже кілька разів через високий тиск втрачав свідомість. Він працював, підзаробляв в силу можливості, але основний тягар через ці обставини лягав на Ірину.

Володимир розповідав родичу, що все сталось моментально. Такої ж думки і водій вантажівки, якого пан Ігор застав вночі на місці пригоди. Водій вантажівки каже, що не пам’ятає і толком не зрозумів, як все сталось. Це відбулось за секунди.

Не мав жодної ДТП чи штрафу

Ірину поховали у с. Мечищів на Бережанщині у суботу, 27 травня. Батьків на похороні не було: батька не пустили лікарі, а мамі сказали про смерть доньки аж наступного після похорону дня. Жінка зараз, нагадаємо, в тяжкому стані у лікарні.

— Є шофери від Бога, от мій сват Володя — один з них, — каже пан Ігор. — Він 22 роки проробив на фурі в Португалії, об’їздив всю Європу, і не мав жодного ДТП чи зафіксованого порушення. Досвідчений водій.

Трактор, в який врізалась легківка, належить місцевому підприємцю. Пан Ігор побоюється, аби свата не зробили винним у ДТП, бо за цим підприємцем — великі гроші. — Ми розуміємо, що добитись правди буде тяжко, бо людина має великі статки, — каже пан Ігор. — Аварія сталась навпроти його дому, — там стояв трактор. Я коли приїхав на місце ДТП, це було через кілька годин після аварії, бо ще заїжджав в лікарню, трактора вже не було. Але зустрів його дорогою до Бережан — він їхав знову без світла, а позаду його супроводжувала поліція.

Пан Володимир, каже сват, не переживає за себе. Але хвилюється, аби його не відправили до в’язниці, бо саме в нього на руках залишаються травмована дружина і двоє дітей дочки Ірини. Малі ближчих родичів не мають.

— Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Щодо причин чи ймовірного винуватця смертельної ДТП, у поліції відмовились це коментувати, мотивуючи, що триває розслідування.

 

Довідка

Кому що відомо про смертельну ДТП, хто має будь-яку інформацію чи був свідком аварії, телефонуйте: +38(098) 638-70-65, Ігор.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

ч 2. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

«20 хвилин» й надалі стежитиме за розвитком ситуації у справі цієї ДТП та повідомлятиме про все читачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Борис Яценко

    Трактор стов не правильно,  але можна було їхати обережніше!
  • Олег Сагайдачний

    А камери би дуже помогли, хто з якою швидкістю їхав, хто з фарами і габаритами, а хто без... в темну пору доби.
  • Олег Сагайдачний

    Він в'їхав не в трактор,а в оприскувач який був причіплений до трактора, з якого торчали труби... Ось ці труби пробили авто наскрізь, покалічили двох людей і вбили одну людину...
  • Kolibry Starr

    А в Пасаті свого світла нема? Не побачити здоровенного трактора на дорозі то є халатність. Але ж у нас хто думає про те, що першочергово у машині має бути хороше світло і шини, ті ж лінзи з ксеноном поставити не є дорого.

    Тарас Троян reply Kolibry Starr

    та навіть з гарними фарами таку перешкоду як трактор або фіра видно в останній момент

keyboard_arrow_up