Під колесами авто, яким керував нардеп Гевко, загинув пішохід. Ми дізналися подробиці

Під колесами авто, яким керував нардеп Гевко, загинув пішохід. Ми дізналися подробиці
  • Розслідуванням смертельної ДТП за участю нардепа займається столичне ДБР. 
  • «20 хвилин» дізнались, де сталась аварія, у якому стані дорога та освітлення і що відомо про загиблого.

Про смертельну аварію нардеп повідомив на власній сторінці у Фейсбук 19 березня. «20 хвилин» опублікували це та намагалися встановити деталі інциденту. Тим часом наші читачі повідомили, що депутат збив людину на пішохідному переході, що на дорозі дуже погане освітлення, вона в жахливому стані тощо. Однак були й такі, що нарікали на високу швидкість керманича.

Сам Гевко написав: «Трапилася дорожньо-транспортна пригода, яка закінчилася трагедією. Одним з учасників цього жахливого інциденту був я, іншого лікарі, на жаль, врятувати не змогли.

Через це хочу повідомити наступне: з перших хвилин цієї трагедії я співпрацюю зі слідством і співпрацюватиму надалі. Я зі свого боку пройшов усі перевірки на алкоголь і наркотики, здав усі необхідні аналізи і надалі буду брати участь у всіх слідчих та процесуальних діях. Досі не можу прийти в себе. На жаль, трагедії на дорозі — не рідкість. Але нам завжди хочеться вірити, що цього ніколи не трапиться з нами. 

Відео дня

Приношу щирі співчуття і вибачення близьким загиблого. Немає таких слів, які можуть зарадити цій біді. Але я зі свого боку зроблю все, що в моїх силах, щоб родина трагічно загиблого отримала усю підтримку й допомогу, яка потрібна для того, щоб пережити це страшне горе. Мені дуже важко від того, що трапилося. Знаю, що родичам загиблого ще важче. Я не знаю, як знайти в собі сили пережити цю трагедію. Ще раз приношу щирі співчуття родині загиблого».

Аварію розслідує ДБР 

Як нам вдалось дізнатись, аварія трапилася у с. Червоне Золочівського району Львівської області 19 березня. Ми зв’язались телефоном з речницею поліції Львівщини, і Світлана Добровольська повідомила, що за добу 19 березня на автодорогах Львова та області сталися 24 дорожньо-транспортні пригоди. За деталями щодо конкретної ДТП порадила звернутись до ДБР, адже саме вони проводять розслідування.

— Попередньо встановлено, що 19 березня увечері на автодорозі сполученням «Тернопіль – Львів – Рава-Руська» у селищі Золочівського району Львівської області автомобіль, за кермом якого був народний депутат, збив пішохода, — розповідають у ДБР. — Інцидент відбувся за межами нерегульованого пішохідного переходу. Від отриманих травм потерпілий помер.

За нашою інформацією, під колесами авто загинув літній місцевий чоловік. 

Згідно з освідчуванням на пристрої «Драгер», водій був тверезим, зазначили в Державному бюро розслідувань.

— У даний час вирішується питання щодо порушення кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого), —  повідомляють у ДБР.

Що дізналися про загиблого

Як вдалось дізнатись «20 хвилин», загиблого звали Євгеном Григоровичем. Йому було 72 роки. Дідусь, припускають місцеві, йшов провідати внуків — дітей сина, який зараз служить. Загинув, кажуть, буквально метрів за 50 від синового дому.

— Пан Євген вже пенсійного віку, можливо, йшов провідати внуків, а син зараз служить, — розповіла староста с. Червоне Леся Олексів. — Бо все сталось недалеко від подвір’я сина. Євген Григорович був інвалідом І групи. У нього були проблеми з ходою. До пенсії чоловік усе життя пропрацював на фермі у місцевому колгоспі. Його дружина померла ще раніше, він проживав з дочкою Олею, яка працює в місцевому ПТУ, та її сім’єю. Син жив окремо.

Деталей аварії місцеві не знають. 

— Я на власні очі всього не бачила, але люди кажуть, що швидкість була великою, — каже Леся Олексів. — Інтенсивність руху і транспортний потік чималий, це ж траса Тернопіль-Львів. На цій дорозі тротуар є лише з одного боку, з того ж боку є освітлення, з іншого ні. Саме по неосвітленій частині йшов Євген Григорович. Чи узбіччям, чи проїжджою частиною — деталі встановлюватиме слідство.

У ДБР, попри всі припущення коментаторів, чітко вказали: ДТП трапилась поза межами пішохідного переходу. Це ж підтверджує і староста Червоного.

— На тому місці авто збило не одну людину, аварії там досить часто трапляються, бо рух транспорту інтенсивний, наплив машин великий. Євген Григорович загинув на місці. Медики, які приїхали на виклик, лише констатували його смерть, — каже староста.

Зараз тіло забрали на експертизу, тому коли ховатимуть літнього чоловіка, поки невідомо. Як і те, чи зможе приїхати додому син, аби провести батька в останню дорогу.

Як відреагували соцмережі

Під матеріалом на «20 хвилин» про ДТП, де ми цитуємо нардепа, чимало повідомлень. Зокрема, Вікторія Мороз пише: «Бачили його як він перетинав кордон, і летів по трасі, тормозного шляху не було, не знати з якою швидкістю треба летіти,  щоб аж ліву передню  сторону зігнути. Дуже шкода людини, яка там загинула. Надіюся, правосуддя покарає винного. Так як це трапилося в селі, щей на пішохідному переході!»

На інших сторінках ми теж побачили коментар Яни Сосницької, де вона повідомляє про пішохідний перехід та перевищення швидкості.

— Збити людину на пішохідному переході у населеному пункті, де швидкість авто не повинна була перевищувати 50 км/год — це норма для пана нардепа? — написала Яна Сосницька.

Однак є і багато тих, хто підтримує депутата.

— Володя, це правильне рішення написати першому публічно. Не так як всі звикли. Ми з тобою. Тримайся, — коментує Bohdan Tustanivskyi.

Ми намагались почути позицію Володимира Гевка особисто та поцікавитись, чи спілкувався вже з родичами загиблого чоловіка. Телефонували йому кілька разів, залишили повідомлення у соцмережах. Поки він на контакт не іде.

Довідка

Володимир Леонідович Гевко у 2019 року був обраний народним депутатом 9-го скликання по 167 округу (Тернопільська область) від партії «Слуга народу» як безпартійний. Від 10 листопада 2019 року – член партії. Заступник голови Комітету з питань бюджету. Голова Тернопільської обласної організації партії «Слуга народу». Народився в смт Товсте Заліщицького району Тернопільської області.

 

«20 хвилин» й надалі стежитимуть за розвитком ситуації в цій ДТП та повідомлятимуть про все читачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Бодя Олегович

    Мудак ще той.
  • Rostislav Dushka

    А де таке село Червоне,я знаю Красне.
  • Читач09

    При зеленому нічого йому не буде .Побачите
  • Ігор Буда

    апріорі- завжди винен водій транспорту.

    немає значення освітлення, тротуари, стан дороги- водій має вибирати швидкість з врахуванням всіх цих умов.

    співпрацює, не пяний- дуже добре. але все рівно-винний.

    ну хіба зроблять з жертви самогубця.

    по Червоному з мого досвіду мало хто дотримується обмеження швидкості(часто іздив). ще й обганяли мене через суцільну.

keyboard_arrow_up