Щоб залагодити вину пропонував 500$: п'яний водій розбив своє авто та пошкодив транспорт поліцейських

Щоб залагодити вину пропонував 500$: п'яний водій розбив своє авто та пошкодив транспорт поліцейських

Нетверезий водій, втікаючи від поліцейських, «заробив» три адмінки та кримінальне провадження

Молодик, у крові якого було 2.5 проміле алкоголю, пропонував 500 американських доларів за непритягнення його до адмінвідповідальності.

Як з’ясувалося, патрульні намагалися зупинити водія автомобіля за порушення правил дорожнього руху. Останній проігнорував вимогу зупинки та натиснув на газ. Під час переслідування втікач допустив зіткнення з деревом автомобіль, втративши керування, покотився на службовий транспортний засіб поліцейських, завдавши йому механічних пошкоджень.

Водій, щоб залагодити те, що накоїв, став пропонувати поліцейським 500 американських доларів хабаря. Злочин задокументувала слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події.

Відео дня

Щодо зловмисника складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ст.122-2 (невиконання водієм вимог про зупинку), ст.124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Довідка : Згідно санкцій інкримінованої статті 369 (частина 1) – надання неправомірної вигоди службовій особі Кримінального кодексу водію загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі.

Стаття 130 ч. 1 передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 122-2 тягне за собою накладення штрафу в розмірі дев’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Стаття 124 тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Триває досудове розслідування, повідомили в поліції Тернопільської області

Читайте також: У Тернополі житель Кіровоградщини кинув хабара в машину поліцейським

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Serg Grytsauk

    Йдіть до судді тихої вона порішає
  • Ajvego Dikardios

    хвора фантазія ментів. вони самі  перевищили швидкість і порушили правила дорожнього руху і  вони самі розбили своє авто
  • Ігор Яворський

    Чого в церкву не заїхав?там благодатні знижки....
  • Rom Zin

    ХабарЯ

keyboard_arrow_up