Скільки коштує та як орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли різні сервіси

Скільки коштує та як орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли різні сервіси

У Тернополі вже працює прокат електросамокатів. Скільки коштує оренда? Як можна скористатися? Про це у матеріалі. 

Електросамокати можна побачити в різних куточках міста. Особливо багато їх в центрі та у парках. У Тернополі є два сервіси прокату електросамокатів – KOBI (блакитні самокати) та  VEVI (жовті самокати).

Для того, щоб ними скористатися – потрібно встановити відповідний додаток та пройти реєстрацію. Ми перевірили, як це зробити. 

Як зареєструватися

Додатки для прокату самокатів KOBI та VEVI схожі. Спершу потрібно завантажити його та встановити на телефон. Після цього можна відкрити його та розпочати реєстрацію

Відео дня

Спершу потрібно вказати ваш номер телефону. Вам потрібно ввести код, який прийде на телефон, у відповідне поле.

Потрібно погодитися з умовами обслуговування самокатів.

Введіть ваше ім'я та прізвище.

Далі необхідно ввести актуальну електронну пошту. На цьому реєстрація закінчується.

Ви можете переглянути правила, як користуватися самокатом. 

Скільки коштує поїздка?

Для розблокування самокату KOBI потрібно сплатити 10 гривень. Розрахунок вартості поїздки відбувається не за відстань, яку ви проїхали, а за час користування. Хвилина поїздки коштує 2,99 грн. Пауза – 1 грн за хвилину. 

Розблокування самокату VEVI також коштує 10 гривень. Хвилина поїздки – 2,99 грн. Пауза коштує 50 копійок за хвилину. Тож фактично вартість поїздки обійдеться однаково. Різниця лише у 50 копійок за паузу. 

Є також і різні види підписок на користування самокатом. У KOBI є підписка на знижку 50%. За розблокування, поїздку та паузу ви будете платити половину вартості, тобто 5 гривень за розблокування, 1,5 грн за хвилину поїздки та 0,5 за паузу. Діє підписка 30 днів, а коштує вона 750 гривень. Підписка на 7 днів обійдеться в 250 гривень.

Також є підписка на 30 днів вартістю 210 гривень для безоплатного розблокування самокатів, тобто ви платите лише за час використання та паузу. Платити щоразу по 10 гривень за розблокування не потрібно.

Підписка на тиждень для безплатного розблокування коштує 70 гривень. 

Є також підписка безкоштовного використання самокатів впродовж дня за 250 гривень. Підписка на 7 днів коштує 1250 гривень. 

Для самокатів VEVI є лише дві підписки. Перша на 30 днів коштує 199 гривень. Вона дозволяє безкоштовно розблокувати самокат, без сплат 10 грн щоразу. 

Друга підписка також стосується безкоштовного розблокування самокатів впродовж тижня. Коштує вона 70 гривень. 

Як поповнити рахунок

Щоб користуватися самокатами – потрібно поповнити рахунок. 

KOBI пропонує три варіанта поповнення рахунка на 100 гривень (без бонусу), 200 гривень (+25 гривень бонусу) та 500 гривень (+100 гривень бонусу).   

VEVI теж має три варіанти поповнення – 20 гривень (без бонусу), 100 гривень (+10 гривень бонусу) та 500 гривень (+100 гривень бонусу). 

Коли ви обрали суму поповнення – потрібно сплатити його за допомогою електронного гаманця чи банківської карти. 

Як користуватися

Для того щоб скористатися самокатом – потрібно знайти найближчий пристрій. В додатках є карти з розташуванням самокатів. Також можна рівень зарядки самокатів. Загалом додатки показують у місті 67 самокатів KOBI та 132 VEVI. 

Щоб розблокувати самокат – потрібно запустити додаток та натиснути на кнопку сканування. Відсканувавши QR-код ви зможете розблокувати самокат та починати рух. 

Користуватися самокатом не складно – коли ви його розблокували, потрібно відштовхнутися та натиснути на кнопку набору швидкості справа на кермі. Зліва знаходиться важіль гальм. Якщо відпустити кнопку набору швидкості – самокат також зупиниться. 

У додатку можна переглядати час поїздки та її вартість. 

Коли ви вирішите закінчити поїздку – потрібно натиснути на відповідну кнопку в додатку. Далі необхідно сфотографувати самокат в додатку, щоб підтвердити, що ви його не пошкодили і припаркували в належному місці.  

А ви користувались прокатом електросамокатів? Чи потрібні вони у місті? Пишіть вашу думку!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Кіндрат

    Ви запитуєте про ціну,краще запитайте   в пішоходів наскільки це для них безпечно і чи задоволені вони коли біля них пролітають на самокаті підлітки обганяючи один одного і регочуть

    Юля Козіцька reply Галина Кіндрат

    Віктор Німченко з Вами на особистості не переходила, і маю свою думку, навіть якщо вона вам не подобається. Гарного Вам дня.

    Віктор Німченко reply Галина Кіндрат

    Юля Козіцька ти теж можеш в тролейбусі комусь на ногу наступити, біжи по дорозі тоді.

    Юля Козіцька reply Галина Кіндрат

    Віктор Німченко По дорозі нехай їдуть ті електросамокати, а то йдеш по тротуарі, а тобі ззаді на плечі можуть виїхати, обганяючи один одного.

    Віктор Німченко reply Галина Кіндрат

    Петро Скаржинський пішоходи теж мають дотримуватись ПДР, пиитримуватись правоі частини тротуару і не заважати іншим учасникам руху, як написано в правилах

    Petro Skarzhynskyi reply Галина Кіндрат

    Віктор Німченко коли ЇЗДЯТЬ ДОТРИМУЮЧИСЬ ПДР, а не тупо ганяють збиваючи людей і нищачи майно (в т.ч. і самі самокати).

    Віктор Німченко reply Галина Кіндрат

    Галина Кіндрат вас забули спитати, чи не мішає вам самокат. На самокатах іздять такі ж самі люди, і мають таке  ж саме право.
  • Іраїда Гаврилюк-Мацюк

    Син користується. норм.

keyboard_arrow_up