Смертельна аварія на Кременеччині: водійка Hyundai загинула, ще четверо осіб у лікарні

Смертельна аварія на Кременеччині: водійка Hyundai загинула, ще четверо осіб у лікарні

Смертельна аварія трапилась 25 вересня о 15:18 на автодорозі М19 поблизу с. Плоске Кременецької територіальної громади Кременецького району

Неподалік перехрестя з автодорогою Р32, зіткнулись легкові автомобілі Hyundai Getz, під керуванням жительки м. Київ (тимчасово проживає в с. Залужжя Збаразької територіальної громади), 1978 року народження та Opel Zafira, під керуванням жителя м. Луцьк, 1980 року народження, повідомляє Головне Управління ДСНС України в Тернопільській області.

Як повідомили у поліції, на трасі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече", неподалік готельного комплексу "Гостинний двір", що в Кременецькому районі, потерпіла допустила з'їзд на праве узбіччя і як результат - автівку занесло та викинуло на смугу зустрічного руху. Вже там Hyundai Getz врізався в Opel Zafira, в якому, окрім водія, перебувало троє пасажирів. Їх усіх госпіталізували до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Потрапив до медзакладу і син загиблої. Даний факт внесено в ЄРДР згідно із ч. 2 ст. 286 ККУ.

Відео дня

Внаслідок ДТП водійка Hyundai Getz від отриманих травм загинула на місці події. Ще чотирьох осіб, водія та пасажирів автомобіля «Opel Zafira», госпіталізовано в «Кременецьку опорну лікарню».

Для деблокування тіла загиблої з понівеченого автомобіля залучались рятувальники.

Пам'ятка про те, як поводитись водієві при зіткненні машин

Фронтальне зіткнення — найтиповіший вид ДТП. Боковий удар має власні особливості, багато в чому він гірше за лобовий, але рекомендована поведінка людей в салоні та сама.

  • Подавши тіло уперед, натягніть ремінь безпеки, щоб спрацював замок інерційного механізму і між пасом і грудьми не стало зазору. Це знизить ризик травми від самого ременя.

  • Притисніть руки до грудей, але не хрест-навхрест (кістки можуть зламатися одна об одну).

  • Водієві можна залишити руки на кермі: вони можуть взяти на себе удар голови, щоб буде краще, ніж удар о кермо. Але руки мають залишитися напівзігнутими і тримати ними треба найвищу точку на кермі.

  • Підберіть ноги впритул до сидіння. Дуже важливо, щоб ноги не були випрямлені – так можуть зламатися суглоби, а це важкий вид травми. Тобто водій має прибрати ноги з педалей.

  • Не треба впиратися ногами у підлогу і руками у торпедо – м’язи не можуть втримати вагу у кілька тон.

Нагадаємо, 22 вересня в межах території обслуговування управління патрульної поліції в Тернопільській області сталося вісім дорожньо-транспортних пригод.

Читайте також: Один водій загинув, інший — у лікарні: на Чортківщині 19-річний хлопець спричинив ДТП

Обидві машини в кюветі: в ДТП на Чортківщині постраждали 7 осіб, двоє з них — діти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up