Так болить – за ними плаче пів Кременця. Що відомо про водія та пасажирку буса, життя яких обірвалось через ДТП

Так болить – за ними плаче пів Кременця. Що відомо про водія та пасажирку буса, життя яких обірвалось через ДТП
Фото ДСНС в Тернопільській області
  • Павло понад 30 років працював водієм на АТП. Колеги кажуть, він був найдосвідченішим і найобережнішим серед всіх. Таких дуже боляче втрачати. Його життя раптово обірвалося в ДТП 8 грудня. 
  • А пасажирка пані Ольга, яка загинула,  відвезла сина до лікарні у Тернопіль і поверталась до рідного Кременця. За жінкою плаче мало не пів міста. Люди кажуть, таких ще пошукати. 

Життя двох людей, водія та пасажирки рейсового мікроавтобуса «Тернопіль-Кременець», обірвалось через ДТП. Лікарі до останнього боролись за їхні життя, проте врятувати не змогли.

Як вдалось дізнатись «20 хвилин», обоє потерпілих дуже шановані люди у Кременці. Їх оплакує зараз мало не півміста. Перевізник теж місцевий. Коли виграв конкурс і чи законно бус перевозив людей, адже на табло автовокзалу через день після аварії немає такого рейсу, і які травми в решти травмованих пасажирів, читайте.

Відео дня

Автобус дообладнаний із вантажного в пасажирський

Нагадаємо, вирвані крісла, травмовані люди - усе це наслідки дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася 8 грудня близько 17:00 на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, поблизу села Лозова. 

Там не розминулися маршрутний автобус MERCEDES BENZ SPRINTER 313, який рухався за маршрутом Кременець-Тернопіль та автомобіль VOLKSWAGEN PASSAT, зазначають у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група, рятувальники, кілька бригад екстреної медичної допомоги. В результаті удару до лікарні госпіталізували обох водіїв, двох пасажирів з легкового автомобіля та 5 з буса. У потерпілих травми різного ступеня тяжкості. 

— Водія та пасажира з рейсового автобуса медикам врятувати не вдалося. Від отриманих травм вони померли в лікарні, — повідомили на ранок після ДТП у поліції. —  Ще двоє пасажирів у важкому стані. Триває слідство згідно із ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб).

На місце виїхали 6 швидких

Аби надати допомогу всім потерпілим у цій ДТП, на місце події виїжджали шість машин швидкої допомоги. У швидкій подають інформацію, що потерпілих було восьмеро. І всі вони отримали травми різного ступеня важкості.

66-річний пасажир маршрутки отримав закритий перелом лівої гомілки зі зміщенням, відкритий перелом правої гомілки зі зміщенням та скальповані рани нижніх кінцівок;

58-річний водій маршрутки теж отримав політравми – закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом в ділянці лівого колінного суглоба, часткову травматичну ампутацію лівої стопи – згодом помер у лікарні;

77-річний пасажир маршрутки - відкриту скальповану рану носа, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку;

53-річна пасажирка маршрутки – політравми: відкритий перелом кісток двох гомілок лівої ноги та забій грудної клітки — згодом померла у лікарні  

70-річна пасажирка маршрутки – закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку;

23-річна пасажирка автівки – закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку , тупу травму живота та забій грудного відділу хребта;

45-річна пацієнтка – закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закритий перелом нижньої щелепи та розсічену рану підборіддя.

ще один потерпілий, який отримав легкі ушкодження, після наданої медичної допомоги від госпіталізації відмовився.

Не можемо повірити, що Олі вже немає…

Пасажирці Ользі Бочковській було лишень 53. Жінка, як розповіли її знайомі, планувала відвезти сина до лікарні Тернополя. Бо той мав проблеми зі здоров’ям. Там його залишила під опікою лікарів, а сама поверталась додому, до Кременця. Бус, де була жінка, від’їхав від Тернополя кілька кілометрів і потрапив у ДТП.

— Оля дуже чуйна, добра людина, справна господиня, мама, яку ще пошукати, вона за своїми дітьми була страшне, — знайома жінки пані Олена і не стримує сліз. Жінка весь час плаче, їй дуже важко говорити. — Іринка, донечка, працює бухгалтером. Чудова сім’я, чудова жінка. Богові, певно, теж потрібні найкращі. Інакше я пояснити не можу, чому її забрав.

Пані Ольга працювала у місцевого підприємця – разом з іншими робітницями жінка виготовляла напівфабрикати. Таке чуйне серце, як в Олі, ще треба пошукати, кажуть колеги по роботі.

— Це така біда, що вам не передати, — колега покійної не може стриматись. — Їй жити і жити ще – зовсім молода жінка. Такі люди народжуються один на мільйон. Ми досі не можемо повірити, що Олі вже немає…

Прощання з Ольгою Бочковською: о 12:00 в будинку на вул. 107 Кременецька дивізія, буд. 18/40, потім служба у селі Великі Млинівці в церкві (біля сільської ради) та поховання на кладовищі у с. Великі Млинівці.

Чому немає такого рейсу

Про водія, 58-річного Павла Ящука, колеги теж відгукуються тільки позитивно. І зізнаються: іншого такого — обережного та досвідченого – годі серед них шукати. Він був майстром у своїй справі. І водієм-профі. За характером – золотий чоловік. Що сталось на вечірній дорозі під Тернополем – не розуміють.    


Прощання з Павлом Ящуком: похорон 11 грудня о 13:00 год. Прощання в будинку по вулиці 107 Кременецької дивізії буд. 56 кв.4, служба у с. Великі Млинівці у храмі Іоанна Предтечі та похорон на кладовищі у с. Великі Млинівці.

  • Він років 30, не менше, за кермом на нашому підприємстві, — каже директор Кременецького АТП Андрій Оболончик. — Рідко так, щоб за людину можна сказати тільки позитивне – а зараз так і є. Він один з найкращих. Осиротіла сім’я, осиротіла й наша родина, де він працював понад чверть століття.  Ми підтримаємо родину нашого Павла, бо і для нас це велике горе.

На табло тернопільського автовокзалу 9 грудня немає аналогічного рейсу на Кременець. Ми намагались дізнатись, о котрій вчора мікроавтобус вийшов в рейс. І чи взагалі працював легально. Для цього обдзвонили з десяток номерів, але за кожним нам відповідали, що такої інформації не дадуть. Врешті нам вдалось довідатись єдине: мікроавтобус належить Кременецькому АТП і виїхав з Тернопільського автовокзалу о 15.40.  

Підтвердили інформацію про перевізника і в обдержадміністрації.

— Договір на перевезення пасажирів був укладений на п’ять років ще 18 листопада 2020 р., — повідомила речниця голови облдержадміністрації Анна Василенко. — Перевіряє всі дані та документи Укртрансбезпека. А ми лише підписуємо договір з перевізником, який виграв конкурс.

Щодо відшкодувань потерпілим, страховка закладена вже у вартість квитка. Тобто всі пасажири, які придбали квиток на цей рейс, автоматично є застрахованими. Цю ж інформацію підтвердив і перевізник.

Редакція щиро співчуває родинам, колегам та землякам загиблих Ольги і Павла. Вічная їм пам’ять…

Читайте також

Через аварію на Тернопільщині за участю мікроавтобуса померли двоє людей

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (36)
  • Володимир Жереленко

    Сумніваюся, що переобладнаний варіант міг вплинути на результат аварії. Коли б автоінспекції, чи інші компетентні органи монтували якісь обмежувачі, або блокувальники на високі передачі в коробках, то й наслідки були б легшими. Виходить, що автобудування слід повернути майже на століття, коли транспортні швидкості не були такими шаленими, як в сучасних іномарках. "Не гони 100, а живи 100"- колись на бризковиках вантажівок фігурували такі гасла.
  • Оксана Дячук

    Вічна пам'ять
  • Михайло Стойко

    Потрібно заборонити їздити тими переобладнаними з вантажних маршрутками! Загиблим вічна пам'ять.(
  • Люда Теслюк

    Світла вічна пам'ять загиблим!

keyboard_arrow_up