Тернополян готують до подорожчання проїзду у тролейбусах до 6-ти гривень

Тернополян готують до подорожчання проїзду у тролейбусах до 6-ти гривень
  • Шість гривень незабаром може коштувати проїзд у тролейбусах.
  • Вартість електроенергії для КП «Тернопільелектротранс» зросте на 20%.
  • Керівництво підприємства просить міську раду затвердити нові тарифи.

Підвищення тарифів – захід вимушений, кажуть в «Тернопільелектротрансі». Або платити за електроенергію, або платити працівникам – такий вибір стояв перед підприємством минулого місяця.

- Якщо не виплатимо зарплату, то працівники наші будуть шукати іншу роботу, зараз люди орієнтовані на важкий, але закордонний хліб, - каже директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. - Тому ми звернулися до міського голови з тим, що ми змушені піднімати тариф, принаймні, ставити тариф виживання. Це питання утримання наших працівників, утримання підприємства і своєчасної оплати за енергоносії. Це має бути 6,20 гривень – це для нас на сьогодні тариф виживання. Який тариф прийме орган місцевого самоврядування не можу сказати, але просимо, щоб встановили шість гривень, щоб ми мали можливість заплатити за електроенергію і своєчасно виплатити зарплату.

Андрій Мастюх розповідає, що востаннє тариф затверджували ще тоді, коли електроенергія коштувала удвічі дешевше (1.29 грн. проти сьогоднішніх 2.92 грн. – ред.), відтак підприємство на її оплату витрачало на мільйон гривень менше щомісяця.   

Відео дня

- У місяць 1700-1800 тис. ми платимо за електроенергію при тому, що збираємо коштів 2200-2700 тис., тобто 70% коштів, які ми збираємо, - віддаємо за електроенергію, - додає Андрій Мастюх. - Якщо б ми не отримували фінансової підтримки з міського бюджету, то підприємство уже б не працювало. Минулого року міська рада виділила нам понад 40 мільйонів гривень, в цьому році - вже 25 мільйонів. Зараз ми перейшли в режим жорсткої економії, але нам ще не вистачає 19,5 мільйонів до кінця року, щоб оплатити електроенергію, виплатити зарплату з нарахуваннями, податки та все решта. Просимо, щоб якнайшвидше затвердили нові тарифи.

Керівник Тернопільелектротрансу стверджує, що зросли також витрати на запасні частини і пально-мастильні матеріали, а працівникам востаннє піднімали зарплату у вересні 2017 року. На даний момент міська рада виділила КП «Тернопільелектротранс» 6 млн грн на придбання нових автобусів, але ці кошти спрямують на заробітну плату працівникам.

Скільки коштуватиме проїзд, наразі невідомо. Тариф мають затвердити на одному із найближчих засідань виконкому Тернопільської міської ради.

Довідка. КП «Тернопільелектротранс» щоденно випускає на маршрут 52 тролейбуси, середній вік яких 25 років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    На мою думку це робиться для того щоб компенсувати витрати на групи продовженого дня ,які наша так звана міська влада переклала на мешканців . Суд виніс рішення ,що люди не зобовязані платити ,а міська рада вирішила іншим шляхом піти -злупити з людей гроші через проїзд у транспорті .Ну піднімуть в тролейбусах так і маршрутчики захочуть підняти до 10 .Не такими методами треба наповнювати бюджет. Щоб наповняти бюджет треба створювати підприємства ,заводи ,створювати робочі місця ,випускати продукцію .
  • Савчик

    в Чернівцях тільки он з вересня проїзд в тролейбусі став три гривні
  • ігор

    https://privatbank.ua/news/2018/9/19/711 - в Дніпрі ДОБОВИЙ проїзний на тролейбус і трамвай коштує 10 грн і відстані там не така ліліпутні як в нас і електрика виходить дешевша ніж в нас.
  • Савчик

    Як в Хмельницьку достатньо підняти лише до 3,5 грн, може потрібно менше красти і більше працювати щоб наповнювати місцеві бюджети?

    Савчик reply Савчик

    Думаю, тут працює таж схема що і з групами продовженого дня. Спочатку створюємо проблему, дуже дорогий проїзд, потім приходить Серьожа Надал і її вирішу, типу давайте не шість, а пять. От бачите як потрібно працювати, от побачите так і буде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up