"Тероризм" по-тернопільськи: чому водій залишив авто на дорозі. Виїзд оперслужб обійшовся у 50 тис. грн

"Тероризм" по-тернопільськи: чому водій залишив авто на дорозі. Виїзд оперслужб обійшовся у 50 тис. грн
  • Увечері 21 липня правоохоронці таки встановили власника авто, а вночі знайшли його самого. Чоловік пояснив – авто поламалось.
  • Водія вже раніше притягали до відповідальності за керування напідпитку, тому поліція перевіряє версію, що чоловік залишив авто посеред дороги, бо був «під градусом».

Уродженець Козівського району, який зараз проживає в Тернополі, зумів підняти на ноги всі оперативні служби та наполохати пів міста. Чоловік залишив своє авто на тривалий час просто на дорозі. Виїзд всіх служб та операція з пошуку можливої вибухівки в авто обійшлась платникам податків приблизно у 50 тис грн.

Нагадаємо, про підозрілий чорний автомобіль, який стоїть на дорозі, до поліції повідомили небайдужі громадяни. На місце виїхали і журналісти «20 хвилин». Детальніше про це читайте

Відео дня

Біля 6-го магазину шукають вибухівку. Що відомо?

Можливо, припускають у поліції, силовики в інший день діяли б інакше. Спокійно відшукали б власника авто та з’ясували причину, чому на дорозі залишив транспортний засіб. Проте у день, коли в Луцьку цілий день тривала операція, де терорист захопив автобус та тримав в заручниках близько двох десятків людей, а в інших містах лунали вибухи, - мали перестрахуватись. Тому по тривозі були підняті всі дотичні підрозділи, а територію обнесли стрічкою. На місце виїхали патрульні, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, рятувальники, медики швидкої та працівники СБУ. Загалом, в операції брали участь близько 30-40 працівників спецслужб.

Паралельно працювали інші служби – встановлювали особу власника авто. Вже пізно ввечері поліцейські розшукали і самого винуватця переполоху.

  • Чоловік пояснив, що машина поламалась і "заглохла", а він пішов шукати знайомих, хто допоможе йому полагодити або відбуксирувати авто з дороги, - розповів начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – На власника склали адмінпротокол за ст. 122 КУпАП.    

Водночас поліція перевіряє й іншу версію. Раніше водія вже притягали до відповідальності за керування напідпитку. Тому з’ясовують, чи не керував автомобілем «під градусом» і цього вечора. І саме з цієї причини залишив машину на дорозі. Проте у поліції підтвердили: авто таки було в неробочому стані.   

Тернополяни також надіслали до редакції відео, на якому добре чути, що щось вибухнуло. 


Як пояснили "на пальцях" у поліції, таким чином вибухотехніки висадили вікно в автомобілі, не зачепивши саме авто. Бо, скажімо, якби розбивали іншим чином, а в машині була б вибухівка, все могло злетіти в повітря. А при такому методі пошкодили лише скло. Після цього могли безперешкодно оглянути автомобіль, чи там немає вибухонебезпечних пристроїв. 

- У зв’язку з терористичним актом, що стався у Луцьку та чисельними повідомленнями про замінування об’єктів у інших містах України, керівництво Національної поліції України прийняло рішення про посилення заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, - повідомив Сергій Крета. 

Для своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань із запобігання терористичним проявам, згідно з вказівкою керівника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола,  у Тернополі додатково організовано роботу двадцяти поліцейських нарядів, котрі несуть службу у місцях скупчення людей та транспортних засобів, запевнили у поліції.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Іван Лабанців

    вони б так їхали на виклики...
  • Вова Гарник

    А чому така ціна виїзду оперслужби?
  • ♤♡◇♧

    країна ідіотів.
  • San Sanuch

    циркачі... геть подуріли з тим тероризмов... заїхалиб на Руську, трохи би порозміновували то всьо шо там припорковано, чи біля ринку трохи би порозганяла...😂😂😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up