TruCAM: міфи, припущення і звинувачення. Чи каратимуть за перевищення швидкості на 20 км/год?

TruCAM: міфи, припущення і звинувачення. Чи каратимуть за перевищення швидкості на 20 км/год?
  • TruCAM не має ліцензії, пишуть читачі. А що насправді?
  • Чи ховатимуться патрульні з TruCAM у кущах, як це колись робили ДАІшники?
  • Поліцейські спростовують чутки щодо приладів вимірювання швидкості транспорту.

Перший TruCAM (прилад для вимірювання швидкості) днями з’явився на дорогах Тернопільщини. Перші – на Львівській трасі, адже там є одне з місць концентрації ДТП Тернопільщини.

Водночас у соцмережах та коментарях до статтей журналістів про TruCAM є й чимало нарікань та запитань про роботу пристроїв вимірювання швидкості руху транспорту.  

Ми зібрали найтиповіші запитання наших читачів. Спростовують міфи та розповідають правду про TruCAM перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький та начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук. 

Відео дня

Міфи, припушення, звинувачення

Правда

TruCam не сертифікований і взагалі контрабанда

Даний прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012. Відповідно, на підставі позитивних результатів державних приймальних випробувань, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України затверджений тип вимірювальної техніки «Вимірювач швидкості автотранспортних засобів лазерний LTI 20/20 TruCAM», який було зареєстровано в державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197-12.
Чинним законодавством не передбачено повторного проходження даної процедури для приладів, які вже були завезені на територію України та введені в експлуатацію.
Крім того, такої процедури як «сертифікація» взагалі вже не міститься в нормах чинного законодавства України.

TruCam не пройшов повірку

Всі прилади, що використовують, пройшли повірку.
Міжповірочний інтервал для TruCAM визначено Переліком засобів вимірювальної техніки, типи яких затверджені на підставі результатів державних приймальних та контрольних випробувань і міжнародних договорів України затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 05.04.2012 N 437 і становить 1 рік.
Проведення повірки передбачено Порядком проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 08.02.2016 № 193

Патрульні будуть ховатися в кущах і повернення ДАІ

Всі прилади використовуються максимально відкрито: 
- Опублікована карта, з нанесенням ділянок використання;
- Стоять попереджувальні знаки;
- Стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках.

Реальна межа між "звиняйте, хлопці" та 255 грн штрафу – 22 км. Обмеження у межах населеного пункту 50 км/год + допустиме відхилення до 20 км/год + 2 км похибки в пристрої.

Складають адмінматеріали за швидкість 70 і вище. Якщо швидкість 51 – це є порушення. Але за нього можуть зробити усне зауваження чи попередження в адмінматеріалі. Штраф сплачуватимете, якщо швидкість в межах населеного пункту буде 73 км/год.

Вночі прилад не працює. І коли температура -10° і нижче. Те ж саме з туманом, дощем, снігом.

Порушник відповідатиме, незалежно від погодних умов чи пори доби, якщо є якісне фото. Тобто, на знимці має бути добре видно держномер та марку автомобіля. Водій може переконатись на місці в поліцейських, чи це він скоїв правопорушення і чи на зображенні все є.  Або потім звернутись із запитом до управління патрульної поліції – йому нададуть докази. Якщо фото з даними авто нечітке - патрульні поліцейські не складають амінматеріалів. Обмежаться профбесідою.

Якщо порушення зафіксують з далекої відстані, штраф можна не платити.

Працює TruCam на відстань до 1200 метрів, проте якісний знімок держномера можливий з відстані не більше 100 метрів. Щодо чіткості фото – див. вище.

 

Штраф можна сплатити на місці банківською карткою чи готівкою.

Ні, готівкою не можна. Лише банківською карткою.

Штраф оплачується протягом 15 днів. Оскаржити його можна за 10 днів. Якщо за 15 днів штраф не сплатили чи про сплату немає документів, поліцейські направляють «папери» у виконавчу службу для стягнення коштів в подвійному розмірі.

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валерій Ш

    До чого тут чітке, чи не чітке фото в дощ, сніг чи при температурі нижче -10 град. Якщо інструкція вказує що прилад може використовуватись в такихто температурних чи погодних умовах, то малюйте хоч  десять селфі, вони будуть незаконними.
  • Тернопільський єврей

    "Якщо фото з даними авто нечітке - патрульні поліцейські не складають амінматеріалів. Обмежаться профбесідою." - оце шедевр, доказати правопорушення не зможу, але буду бесідувати, аби такого не робив.

    Дебіли, бля. Вот в цілому поліція в вірному напрямку рухається, але вот така хєрня показує, наскільки ще довго на них буде відбиток тої старої мусорської системи.
  • Ігор Васильович

    Ще така інформація, щодо ушкоджених поліцейських автомобілів, ось тут була про них стаття: https://te.20minut.ua/Podii/patrulni-yaki-na-trasi-ternopil-lviv-poshkodili-dva-sluzhbovih-avto-vi-10743097.html

    Підрядник, щоб не нести будь-якої відповідальності винайняв собі адвоката і подав апеляційну скаргу слухання якої має відбутись в Апеляційному суді(той що на вулиці Острозького), 14 грудня 2018 року в 10-тій годині ранку. Усі небайдужі можуть прийти і послухати як  у нас проходить правосуддя, уже Віктора Велеріановича виправдали, тепер ще підрядника будемо відмазувати ….

  • Іван Савчук

     Згідно «Закону про Національні поліцію» Стаття 40. Працівники поліції мають право використовувати лише АВТОМАТИЧНУ фото та відео техніку. І це саме головне. Трукам, який тримають в руках і ловлять ціль не є автоматичним. А це порушення закону.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up