Каті було 28, вона хотіла стати лікарем. Що про смертельну ДТП на Бережанській розказав очевидець

Каті було 28, вона хотіла стати лікарем.  Що про смертельну ДТП на Бережанській розказав очевидець
  • «Ви не уявляєте, цей біль просто розриває. Розум просто відмовляється це прийняти. Здається, це все неправда, і завтра Катя зайде і посміхнеться. А не буде вже цього ніколи…» — однокурсники загиблої дівчини не можуть повірити, що її немає серед живих.
  • У редакцію «20 хвилин» звернувся очевидець події. Він розповів про те, що побачив на місці аварії.

До помешкання, який винаймала разом з подругою, Каті залишалось небагато. Перетнути пішохідний перехід та пройти кількасот метрів. На пішохідному переході поблизу магазинів «Карпати» і АТБ, що на Бережанській, її збила легківка.

16 вересня у медуніверситеті попрощались з третьокурсницею Катериною Сироваткою, яка навчалась на стоматологічному факультеті. До нас дівчина приїхала з Ковеля. Там виросла у родині медиків, її батько теж закінчив тернопільський медичний університет. Після прощання батьки забирають тіло доньки додому для поховання.  

У навчальному закладі просять рідних не турбувати.. Вони і так вбиті звісткою.

Відео дня

Катя з родини медиків і хотіла стати стоматологом

Катя закінчила медичний коледж і потім кілька років працювала фельдшером, розповіли подруги дівчини. Три роки тому вступила на стоматологічний факультет Тернопільського Національного медичного університету ім. Горбачевського. 4 травня їй виповнилось 28, і все життя, здавалось, — попереду.

У той страшний вечір, розповіли подруги, батько Каті саме чергував. Пан Павло — завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії КНП «Ковельське міськрайонне територіальне медоб’єднання». Тоді він відповів на дзвінок, і дізнався, що Каті більше немає. Що колеги у Тернополі зробили все можливе, але врятувати життя доньки не змогли. Чоловік спочатку не повірив і навіть поклав слухавку. Потім, оговтавшись, сам передзвонив за тим же номером…

— Це так боляче… Ви не уявляєте, цей біль просто розриває, — однокурсниця Катерини, яка її добре знала, не може стримати сліз. Дівчина попросила не називати її імені у статті та щоразу зупиняла розмову, намагаючись взяти себе в руки. — Ніби всі знаємо, що Каті вже немає. Але розум просто відмовляється це прийняти. Здається, це все неправда, і завтра вона зайде і посміхнеться. А не буде вже цього ніколи…

Нагадаємо, ДТП трапилася у Тернополі 14 вересня на Бережанській приблизно о  21 години. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що автомобіль «Фіат Браво», рухаючись дорогою у напрямку села Підгороднє, на нерегульованому пішохідному переході збив жінку. Потерпілу, з тяжкими тілесними ушкодженнями, госпіталізували до лікарні. Від отриманих травм вона померла у медзакладі, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.
Поліцейські через ЗМІ звернулись до тернополян та просили відгукнутися очевидців ДТП.

Що говорять свідки?

Один з очевидців, який на місці ДТП був через кілька хвилин після зіткнення та застав Катю живою, написав до редакції «20 хвилин» та згодом розповів подробиці. Чоловік також надав відео з місця ДТП. Ми не можемо його публікувати з етичних міркувань. Однак, з дозволу читача, журналісти все передали слідчим.

— Різні служби подавали, що збитій жінці 35 років, але це неправда, вона зовсім молоденька, — розповів пан читач Ігор (ім’я змінене на прохання чоловіка – прим. авт.). Він був на місці ДТП через кілька хвилин після самого зіткнення. — Ми з другом були у супермаркеті. Побачили якийсь рух на дорозі. Саме під’їжджала поліція.

На місці вже зупинились кілька автомобілів і були люди. Авто водія, яке збило дівчину, стояло далі від всіх, метрів за 10. Поруч і сам водій. Ззовні він був дуже спокійним, курив, каже читач. Дівчина лежала на боку, водій підклав їй щось під голову. Певно, від удару з її ніг злетіли кросівки. Одяг, і чорна куртка, і джинси, зовні були цілими.

— У неї у вухах були навушники, а поруч лежав телефон, я намагався його розблокувати, але не зміг, — розповів читач. — Дівчина ще дихала, це, якщо прислухатись, чути на відео. А водій намагався пояснити всім, що вона бігла навскоси. Йому років 30-35 на вигляд. Але на склі авто точно була буква «У».

Місцеві, які проживають на «Дружбі», кажуть, що цей перехід дуже небезпечний. Він неподалік виїзду на Підгороднє та повороту на вул. Тролейбусну. І якщо водії їдуть з міста, швидкість ще не дуже велика. А при в’їзді «женуть».

— Не знаю, якою була швидкість водія, який збив дівчину, але мені здається, точно не 40 км на годину, — припускає читач. — Інакше, він би встиг загальмувати. Писали, що цей перехід неосвітлений, це теж не так – світло було.

Стаж у водія чималий

Відомості про подію вже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, водію оголосили підозру, повідомили у поліції. Правоохоронці не коментують, чому на склі авто була буква «У», однак запевнили, що стаж у водія чималий. І додали, що він з місця події не тікав, залишався до приїзду швидкої і поліції та запевняв, що їхав зі швидкістю близько 40 км на годину.

Начальник Тернопільського районного управління поліції Сергій Осадця розповів, що авто, яке збило дівчину, їхало зі швидкістю близько 120 кілометрів на годину. Поліцейські ледь встигли зафіксувати машину на камерах. За попередніми даними, водій був тверезим. 

У фойє адміністративного корпусу вишу на великому екрані фото Каті і щирі слова співчуття. Одногрупники, а вони були дуже дружними, не можуть стримати сліз. Всі студенти шоковані звісткою і досі не можуть повірити, що Каті вже немає.

 

Довідка

Працівники поліції звертаються до свідків та очевидців даної дорожньо-транспортної пригоди з проханням повідомити будь-яку інформацію стосовно цієї події за номерами у Тернополі: (0352) 27-13-29; або на лінію “102″. Конфіденційність гарантовано.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родині, друзям, однокурсникам та всьому колективу медуніверситету. Царство небесне і вічная пам’ять Каті…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (102)
  • Оксана Літвінчук

    Вічна пам'ять.Царство Небесне.😥😥😥
  • Мирослава Павлів

    +++
  • Зеновія Середенко

    Нехай з Богом спочиває
  • Irina Golovatska

    ++++

keyboard_arrow_up