У нічній автотрощі біля Бережан загинули 30-річний Іван та 22-річна Іринка. Її сестра – у реанімації

У нічній автотрощі біля Бережан загинули 30-річний Іван та 22-річна Іринка. Її сестра – у реанімації
  • Водій теж отримав травми. Зараз він в ізоляторі тимчасового тримання, кажуть у поліції. У ДТП загинула його дівчина, з якою вони зустрічались понад 2 роки.
  • Сестра загиблої, Настя, — у лікарні. Дівчину вже прооперували, а всі навколо кажуть, що вона народилась у сорочці.
  • Загиблий 30-річний Іван чотири роки працював у міграційній службі, і колеги натішитись ним не могли — і як працівником, і як людиною.
  • Розповідаємо деталі страшної ДТП, яка трапилась на Тернопільщині. 

 

— Це така біда, дитино, що й вимовити важко, діти мають жити, одружуватись, дітей народжувати. А в нас в Козові замість цього два похорони. Бідні батьки – це ж як то серце має витримати? — літня мешканка Козови, пані Оксана, не може стриматись. Жінка, хоч і не є родиною обом сім’ям, які в ніч на 24 жовтня втратили своїх дітей, не може стримати сльози.

Нічна автотроща сталась в ніч на 24 жовтня поблизу с. Шибалин – дорогою від Козови до Бережан. Четверо молодих людей, які були в авто, — з Козови.

Іван загинув миттєво, Іринка померла у лікарні

— За попередніми даними, водій напідпитку не впорався з керуванням, злетів в кювет, перекинувся, — повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області. — Два пасажири загинули, є ще двоє травмованих, водія спочатку доправили в лікарню, у нього забої, а потім помістили в ІТТ.

Відео дня

Як розповіли нам родичі загиблої Іринки, молоді люди їхали відпочивати. Водій, ймовірно, перевищив швидкість, авто близько опівночі понесло, злетіло з траси, вдарилось в стовп, перекинулось кілька разів, приземлилось на дах – і зверну впав збитий стовп. Машину увігнало в землю. Якби, припускають родичі, земля була твердішою, врятуватись навряд чи комусь би вдалось.

На місці від отриманих травм одразу загинув Іван Шептак, провідний спеціаліст Козівського районного сектору УДМС України в Тернопільській області. Чоловікові на Водохреща виповнилось 30, і він був старшою дитиною у родині вчительки та колишнього правоохоронця. Батько, відколи повідомили про загибель сина, втратив мову. Чоловік досі перебуває у стані шоку... 

— Найкращий син, вірний друг, відповідальний колега відійшов у вічність раптово, залишивши у душах близьких непоправний біль втрати, — кажуть начальник управління Міграційної служби в області Ярослав Давибіда та керівник Козівського сектору УДМС Софія Гладчук. — Увесь колектив міграційної служби області висловлює співчуття сім'ї та рідним Івана. Розділяємо Ваш біль та схиляємо голови у скорботі.

Іринку вирізали рятувальники з понівеченого авто

Близько 5-ої ранку у лікарні померла 22-річна Іринка Боднар. Дівчину затисло в авто, її змогли визволити близько 4 ранку рятувальники, а через годину родичам сказали, що Іринки вже немає. Медики реанімації до останнього боролись за її життя, проте жодні реанімаційні заходи не допомогли.

— Іринка, коли її затисло в машині, була при свідомості, ще говорила по телефону, чогось здавалося, що стан її сестрички, Насті, тяжчий, — розповів родич загиблої дівчини. Чоловік просив не називати його імені в статті, його дані є у редакції. —  Ми втратили нашу дитину. Це так боляче…

Іринка Боднар навчалась у магістратурі педуніверситету, хотіла стати психологом. Вона дуже любила дітей, і ще змалечку вирішила для себе, що її майбутній фах буде пов’язаний саме з роботою із дітками, розповідають нам наші джерела. Хоча в родині педагогів не було. Її мама працює в Козові у бібліотеці, батько інженер. Старша сестричка Тетяна проживає з чоловіком за кордоном. Поки що їй не говорили про смерть сестри...

Зранку наступного після ДТП дня на сайті педуніверситету з'явилось повідомлення. Студенти та викладачі приголомшені загибеллю магістрантки. 

— Уся академічна спільнота ТНПУ, факультет педагогіки і психології глибоко сумують з приводу непоправної втрати – передчасної смерті магістрантки факультету, йдеться у повідомленні. — Ірина навчалася на другому курсі магістратури за освітньою програмою "Соціальна педагогіка". 

Була веселою та світлою, доброю та щирою людиною. Скорбота переповнює від необхідності писати слово "була". Життєрадісна, енергійна, чуйна, мала чудове почуття гумору та завжди випромінювала позитив. Не зважаючи ні на що, завжди приходила на допомогу, пишуть ті, хто добре знав Іринку..

— У цей важкий час висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, однокурсникам, викладачам та усім, хто знав Ірину, йдеться в некролозі ТНПУ. — Нехай світла пам’ять про Іру назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих, а Бог подарує їй вічне життя та спокій. Вічна пам’ять!

За кермом автівки був Іринчин коханий Тарас. Він на кілька років старший за дівчину, і пара вже щонайменше два роки зустрічалась. 

В аварії постраждала і Настя – двоюрідна сестра Іринки. Мами дівчат – рідні сестри, мають ще одну рідну сестру. Отак жінок і кликали – Люба, Віра і Надя. Люба – хрещена мама Іринки, Надя втратила доньку, а Вірина Настя зараз у лікарні.

— Настуня народилась 7 січня 2000 р., на саме Різдво, напевне, її врятували Божі сили, бо лікарі кажуть, що вона народилась у сорочці, — розповів родич. — Хоча, коли ми приїхали вночі на місце ДТП, Насті, на перший погляд, було гірше, ніж Іринці.  

Кажуть, народилась у сорочці

Настя, яка зараз у лікарні, — студентка 5 курсу лікувального факультету медичного вишу. Її старша сестра Оленка вчителює у сільській школі на Козівщині.

Коли машина перекинулась на дах, Насті вдалось видавити два задніх скла в авто і, проривши невеликий отвір у землі, вибратись назовні. Дівчинка маленька і дуже тендітна, але саме вона витягла з авто водія. Потім пробувала дістати сестру, однак ту затиснуло в побитій машині.

За розповіддю родичів, спочатку Настя побігла за допомогою – почала зупиняти автомобілі на трасі. Якийсь далекобійник викликав поліцію і швидку. Інші люди повезли своєю автівкою Настю у лікарню. Дівчину одразу відправили до реанімації Бережанської лікарні. Там надали допомогу і доправили у Тернопіль.

— Настуню сьогодні прооперували, — розповів родич. — Її ще вночі перевезли до Університетської лікарні в Тернопіль. Провели чимало обстежень, МРТ, рентген — всі кістки цілі, є забої спини, синці, трохи зміщені в шиї хребці, але медики вселяють надію, що все стане на місце саме собою. І кажуть, що це диво, ніби дівчина в сорочці народилась.

Після операції Насті сказали, що сестричка померла. Зараз родина готується до похорону, а мама Іринки хоче поїхати попрощатись і з Іваном, якому розтин зробили першим, і тіло вже відділи родичам. 

— Відомості про подію внесені до ЄРДР за ч. 4 ст. 286 Кримінального кодексу України, — повідомив Сергій Крета. — На місці події поліцейські перевіряли стан водія на приладі «Драгер», результат був позитивним. Потім в нього взяли кров у медзакладі, аби визначити стан алкогольного сп’яніння. Водія затримали, згідно зі ст. 208 КПК. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Панахида за Іваном Шептаком відбудеться 24 жовтня о 20.00 на вул. Грушевського, 54 у смт Козова. Панахида за Іринкою о 21.00 в Козові на вул. Заньковецької, 13. Поховають обох 25 жовтня. 

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває батькам загиблих, їхнім родичам, друзям, колегам, односельцям та всім, хто в нічній ДТП втратив дорогих людей. Вічна пам’ять і царство небесне померлим…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • David Starr

    Кому тут співчувати? Що їх хтось заставляв до п'яного дебіла в машину сідати? Такі події не відбуваються просто так, тому хто що заслужив - те й отримує, включаючи батьків.
  • myvova83

    По фото видно, що Тарасик справжній горщик і супергерой, ловить фотруну за бороду і не відпускає... Після стакана водочки зливається з машинкою в одне ціле - "педаль в пол", дівки у захваті.... Зараз на дорогах таких через одного. І вже через годину, прочитавши цю новину, новий супермен шумахер сяде за кермо, і впевнений, що він кращий за героя статті, з ним точно такого не станеться, натисне на акселератор.... Амінь.
  • Романна Тушницька

    Доки п'яними будуть сідати за кермо??????
  • Игорь Мельник

    Построили дороги. Начался естественный отбор) 😏🍺

keyboard_arrow_up