Партнер рубрики Події

У селі Кровинка сталася аварія за участі вантажівки

У селі Кровинка сталася аварія за участі вантажівки

На місці працюють патрульні та слідчий по ДТП.

У Тернопільській області на автодорозі М-19 Доманове — Тереблече, в селі Кровинка сталася автопригода з потерпілими за участю вантажівки.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

У зв’язку з дорожньо-транспортною пригодою рух транспорту на визначеній ділянці дороги частково ускладнений.

Відео дня

На місці працюють патрульні та слідчий по ДТП.

— Плануйте маршрут своєї поїздки з урахуванням цієї інформації, — йдеться у повідомленні патрульних.

На трасі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече 25 лютого не розминулися вантажівка DAF та Volksvagen Jetta. Аварія трапилася в селі Кровінка о 12:15. За попередніми даними, водій вантажівки виїхав на смугу зустрічного руху і врізався у легківку. У автопригоді люди не постраждали. Працівники патрульної склали адмінпротокол відповідно до статті 124 (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП, про це у понеділок, 27 лютого, повідомили у поліції.

Правила водіння для водія в дощову погоду

  1. Швидкість автомобіля не повинна перевищувати 50 км / год.
  2. Гальмівний шлях на мокрій дорозі збільшується, тому починайте гальмування заздалегідь. Завчасне гальмування дозволить іншим транспортним засобам вчасно зорієнтуватися і знизити швидкість.
  3. Не радимо під час дощу користуватися круїз-контролем. Часто ця система не адаптована під сирі погодні умови і вважає, що машина їде по сухому асфальту.
  4. Не забувайте про фари. Автомобіль із включеними фарами помітніше в погану погоду. Найоптимальніший варіант — протитуманні фари, а ось дальнє світло, відбиваючись від крапель дощу, буде сліпити.
  5. Обов’язково дотримуйтеся дистанції до автомобіля, що їде попереду. Ще раз нагадаємо, що гальмівний шлях на мокрій дорозі збільшується.
  6. Якщо склоочисники з якоїсь причини не працюють, продовжувати рух заборонено! Видимість в цьому випадку нульова, а це вкрай небезпечно.
  7. Якщо ваш автомобіль занесло, не потрібно робити різких поворотів керма і тиснути на гальма. Інакше автомобіль закрутить.
  8. Пам’ятайте, що в негоду пішоходи часто забувають про обережність, бажаючи швидше сховатися від дощу. Так що перед пішохідними переходами заздалегідь зменшуйте швидкість, хоча робити це потрібно і в гарну погоду.
  9. Якщо гальмівні колодки намокли, ефективність гальм помітно знижується. Висушити їх дуже просто: слід проїхати невелику відстань, при цьому злегка натискаючи на педаль гальма кілька разів. Колодки зігріються, а вода випарується.
  10. Завжди гальмуйте перед калюжами. По-перше, в них може бути яма або відкритий люк. По-друге, вода може потрапити в гальмівні колодки. І, по-третє, може виникнути, так званий, ефект аквапланування: на високій швидкості вода не встигає йти з-під коліс, і автомобіль «пливе», тобто стає практично некерованим, повідомляє blitsavto.com.ua

У соцмережі читачі нарікають, що водії часто не дотримуються дозволеної швидкості. 
Mike ToNight зазначає: на швидкості 50км/год, як написано в правилах, щодо проїзду населених пунктів, такого б не сталося. Але нащо по селі де бігають діти, тварини, їхати 50, я що "лох" так їхати, я їду 100 і йду на обгін!

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (52)
  • Сергей Ганзенко

    Долітав
  • Юра Лось

    Там часто Дтп.а менти де? Під Проліском по три екіпажі стоять. Для чого ?
  • Іван Піхота

    Знову самоскид...
  • Сергій Лотоцький

    Водії знають що на дорозі витворяють ці воліли Фур!!!! Якщо і є толкові то дуже мало а переважно це молоді!!!! Сів за кермо і він вже король дороги..... Нажав лапку газу і обганяє все підряд ... Суцільна дві підйом це їм до лампочки вони спішать....Куда питається?????

    Сергій Лотоцький reply Сергій Лотоцький

    Андрій Владимир Я не сказав за всіх !!!! Я сказав Дятли які не дають обігнати!!! Хоча вони мають створити дистанцію щоб їх могли і обігнати!!!! А тим більше в зимовий період .... А то що ви проїзджаєте 10 000км в місяць то це мізер....А в день 800-1000 км і 3-4 вихідних в місяць

    Андрій Владимир reply Сергій Лотоцький

    Сергій Лотоцький більше за мене? Якщо я на місяць проїжджаю всередньому до 10 000км то ви більше? Ну ок.
    А як вони мають дати обігнати? З'їхати на обочину бо ви їдете? Чи як то має виглядати? Не на всіх дорогах є можливість дати дорогу легковим.
    І "дятлами" не варто називати. А то ви потім їдете в магазин і купуєте те, що вони привезли.

    Сергій Лотоцький reply Сергій Лотоцький

    Андрій Владимир Я їзджу повір більше тебе!!!! І повір якби фури їздили а не ганяли бо спішать....бо їм гроші важливіші ніш життя то аварій менше би було..... є такі моменти що їде 4-5 дятлів в колоні і не дадуть обігнати їх... Чи може не так це.....

    Андрій Владимир reply Сергій Лотоцький

    Сергій Лотоцький серйозно?😳 тоді ви дуже мало їздите і не знаєте які аварійні ситуації кожного дня роблять легкові

    Сергій Лотоцький reply Сергій Лотоцький

    Андрій Владимир Порівняти з фурами то небо і земля....

    Андрій Владимир reply Сергій Лотоцький

    Сергій Лотоцький а легкові всі чемно їздять?....

keyboard_arrow_up