У Тернополі на пішохідному переході збили хлопця

У Тернополі на пішохідному переході збили хлопця

Аварія трапилась близько 17.30 на нерегульованому пішохідному переході неподалік літака, що на проспекті Степана Бандери. Потерпілого з розбитою головою та іншими травмами госпіталізували. 

На проспекті Степана Бандери - купа скла на дорозі та натовп людей біля узбіччя. Як розповіли вони журналістам "20 хвилин", тут збили людину. 

- Ми вчотирьох переходили дорогу на "зебрі". Тут раптом авто на швидкості знесло товариша. Його підкинуло, потім він впав на дорозі. Нам дивом вдалося відскочити, - розповідає один із чоловіків. 

Відео дня

Потерпілий - з розбитою головою, подертою курткою та розірваними штанами сидів на тротуарі. Друзі та прості перехожі намагалися допомогти йому, витирали обличчя водою, тим часом викликаючи швидку. 

Хлопець скаржився на сильний біль.

- Руки не відчуваю, - промовляв він.

На узбіччі стояло кілька пляшок зі спиртним. Ймовірно, їх несли пішоходи. 

Обурені люди кричали на водія.

"Як ти так на переході чотирьох людей не помітив?" - зверталися вони. 

У відповідь молодий водій переконував, що не помітив пішоходів, бо, каже, схилився дістати з підлоги мобільний телефон, зауважують очевидці.

- Телефон впав, я схилився на секунду. І вже удар, - розповідає він.

По телефону водій викликав когось зі знайомих.

Лобове скло автомобіля - Renault Mégane було розбите. На передньому сидіння машини - купа скла.

На місце події приїхали патрульна поліція та швидка. Медики забрали потерпілого у лікарню. Той був при свідомості.

 

ДОВІДКА

Згідно з пунктом 2.9 (д) Правил дорожнього руху України, водієві забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Штраф за розмову по мобільному під час керування автомобілем становить 425 гривень. 

680 грн або позбавлення посвідчення водія на термін від 6 місяців до року – якщо дії примусили інших учасників дорожнього руху змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів безпеки.

Використовувати засоби зв'язку можна тільки за допомогою спеціальної гарнітури, яка дозволяє не відволікатися від керування транспортним засобом. Тим не менш, навіть розмова по телефону за кермом за допомогою гарнітури "hands-free" у поліції радять звести до мінімуму.

 

А як ви думаєте: яка має бути відповідальність за те, що водій говорить по телефону під час руху? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • UpToNoGood

    Вазектомія для тих, хто вкручував тусклі лампочки на фонарях!!!
  • Михайло Терен

    вирішити проблему аварій на дорогах можна тільки ввівши смертну кару для водіїв. у випадку якщо водій загинув, страчувати його дітей і маму.  і повірте не буде ніяких аварій.
  • Вася

    Усі порушники
  • Богдан Ярома

    Винуватий водій в першу чергу. Але безпечність пішоходів дивує. Ідуть і не дивляться по сторонам, говорять по телефону. А часом не ідуть, а спацерують, ніби знущаються над водієм. Якось потрібно більше поважати один одного і бути уважними.

    Святий Биколай reply Богдан Ярома

    Ну коли ти ідеш по переходу, і дивишся вліво, а там їде на тебе машина і не скидає швидкість ніби ти маєш з того переходу втікати від нього, то вибачайте - але я чекаю поки скине швидкість і гонорово переходжу, ще як маю настрій можу сказати, що я думаю про таких водіїв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up