У Тернополі патрульні вимірюють швидкість руху авто за двома новими адресами: деталі

У Тернополі патрульні вимірюють швидкість руху авто за двома новими адресами: деталі
  • З 29 лютого у Тернополі патрульна поліція фіксує швидкість руху транспорту ще за двома новими адресами. Про це для «20 хвилин» розповіли в управлінні патрульної поліції у Тернопільській області.
  • Більше – читайте у нашому матеріалі!

Патрульна поліція вимірює порушення швидкісного режиму руху на аварійно-небезпечних ділянках та місцях, де трапляється найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод. Для цього використовують лазерний прилад TruCam.

Раніше на дорогах Тернополя правоохоронці з таким пристроєм стояли лише на одній локації – вулиці Степана Будного. Однак з 29 лютого, як повідомила речниця патрульної поліції області Ольга Пелих, моніторитимуть швидкість ще за двома адресами.

Відео дня

– Відтепер патрульні стоятимуть з приладом для вимірювання швидкості руху TruCam у місті за новими адресами. Це вулиця Об'їзна і вулиця Протасевича. Такі нововведення були прийняті 29 лютого 2024 року і відтоді дійсні, – розповіла Ольга Пелих.

За даними патрульної поліції, станом на березень 2024 року в області є шість «точок», де фіксують швидкісний режим руху. Три з них – у Тернополі: вулиці Степана Будного, Об'їзна і Протасевича.

Інші три, як додає речниця патрульної поліції області, розміщені на автошляхах Тернопільщини:

  • М-09 Тернопіль — Львів — Рава Руська;
  • М-30 Стрий — Умань — Дніпро — Ізварине;
  • М-19 Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече.

За словами Ольги Пелих, на усіх ділянках, де поліцейські здійснюють вимірювання швидкісного режиму, встановлені дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень. Це дорожні знаки 5.76 «Автоматична відеофіксація порушень правил дорожнього руху». Також у місцях фіксації порушень стоятиме службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками.

– За порушення швидкісного режиму водіями передбачена адміністративна відповідальність двох видів. Згідно з частиною 1 статті 122 КУпАП — перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше, як на 20 км/год, очікує штраф у розмірі 340 гривень. Згідно з частиною 4 статті 122 КУпАП про перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше як на 50 км/год — штраф у розмірі 1700 гривень, – говорить про покарання Ольга Пелих.

У патрульній поліції нагадують, що перевищення безпечної швидкості є однією з найбільш поширених причин аварій. Тому закликають водіїв бути відповідальними і не порушувати правила!


Читайте також:

На Тернопільщині патрульні полюють на порушників швидкості

Скільки водіїв Тернопільщини порушили швидкісний режим від початку року

Майже 17 тисяч водіїв на Тернопільщині «заробили» цього року штрафи за перевищення швидкості

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Читач66

    На трасі Авдіївка - Донецьк нехай постоять поміряють😁
  • Wolodymir Gryvas

    Побільше таких би  може аварій булб  менше і шоб  гроші  в бюджет шли
  • Наталя

    Нині не було на об'їзній😂
  • Ігор

    Нехай на "нуль" піздують, разом з президентом

keyboard_arrow_up