У Тернополі визначили місця для паркування електросамокатів

У Тернополі визначили місця для паркування електросамокатів
  • У Тернополі затвердили схему розміщення місць для паркування персональних електросамокатів.
  • Яких правил треба дотримуватись за кермом цих транспортних засобів?

Визначені 64 таких локації, на яких нанесена відповідна розмітка, повідомляють у Тернопільській міській раді.

 

Відео дня

– Враховуючи численні звернення тернополян щодо хаотичності розміщення легких електричних транспортних засобів у місті, міською радою прийнято ряд рішень для впорядкування їх розміщення, – розповідає начальник управління муніципальної інспекції міської ради Ігор Максимів.  

Він додає, що розпорядженням міського голови була створена відповідна комісія, яка врегульовує питання експлуатації транспортних засобів, що надаються в оренду. Зокрема, визначили перелік місць для паркування транспортних засобів. Наразі, це – 64 паркувальних місця.

У міськраді також визначили два суб’єкти господарювання, які надають послуги з прокату легких електричних транспортних засобів у Тернополі.

Для того, щоб катання на електросамокатах було більш безпечним, в межах міста встановили швидкісний режим для цього транспортного засобу – 20 км/год. В центральній частині міста швидкість повинна бути ще меншою – до 15 км/год.

Схему розміщення місць для паркування можна переглянути на інтерактивній карті у розділі «Е-сервіси».

До слова, у жовтні 2022 року в Тернополі визначили порядок виконання власниками персональних легких електричних транспортних засобів – елекросамокатів:

  1. Їх використання дозволяється особам, які досягли 16-річного віку – виключно на велосипедних доріжках/велосмугах та за умови дотримання швидкісного режиму до 20 км/год.
  2. Дітям до 10 років дозволяється використання електросамокатів тільки у супроводі дорослих, а особам з 10 до 16 років дозволяється кататись виключно на тротуарах, пішохідних доріжках, за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год.
  3. Використовувати електросамокат на вулично-дорожній мережі можна за умови, що він обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами, а у темну пору доби – з увімкненим ліхтарем (фарою) та виділивши себе за допомогою світлоповертальних елементів, що закріплюються на зовнішньому одязі або в інший спосіб.
  4. Під час використання елетросамокатів людина зобов’язана дотримуватись Правил дорожнього руху і особисто нести відповідальність, встановлену чинним законодавством України, за їх порушення.

Чи підтримуєте ви такі нововвдення? Самі полюбляєте кермувати електросамокатами? При цьому дотримуєтесь правил? Діліться з нами своїм досвідом у коментарях.

Нагадаємо, раніше журналісти «20 хвилин» розбирались, скільки коштує у різних сервісах та як орендувати електросамокат у Тернополі. Також повідомляли, що 19-го квітня водій електросамокату збив жінку в обласному центрі.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач72

    Потрібно дозволити їх паркувати біля муніципальної інспекції, а їздити лише вулицею Коновальця біля муніципалів які перекрили прохід і проїзд між будівлями аби там паркувати свої авто на тротуарі. Нічого людям їздити по п'ятах та лякати ззаду пішоходів.

keyboard_arrow_up