На соціальне таксі для людей з особливими потребами потрібно 17 тис. євро

На соціальне таксі для людей з особливими потребами потрібно 17 тис. євро
  • Спеціально обладнаний автобус буде  безкоштовно перевозити людей з особливими потребами у медзаклади, в адміністративні будівлі, на різноманітні заходи, прогулянки тощо.

Понад 700 тернополян з  особливими потребами змушені сидіти вдома в "чотирьох стінах", оскільки випробуванням для них стає просто вийти з дому, не кажучи вже про пересування по Тернополю. Допомогти їм може волонтерський проект "Соціальне таксі"  автобус,  обладнаний 6-10 посадочними місцями та спеціальним ліфтом для візків.

- Основна проблема - відсутність коштів, - розповідає організатор проекту Сергій Кічула. - Вартість такого автомобіля 17 тисяч євро, а наразі зібрали лише 100 тисяч гривень.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Тернополі на Automoto.ua.

Подібні проекти уже успішно реалізовані в деяких обласних центрах України. Відтак громадські активісти разом з представниками благодійного фонду «Карітас» хочуть втілити його і в Тернополі.

Відео дня

Спочатку "Соціальне таксі" діятиме за попереднім записом, щоб усі потребуючі  мали доступ до спецтранспорту в рівній мірі. Згодом планують докупити ще кілька автомобілів, які будуть діяти і в межах області, а не лише по місту.

Долучився до проекту і відомий тернопільський музикант гурту "СКАЙ" Олег Собчук, і обіцяє залучити до проекту своїх друзів, зокрема і Сергія Притулу. 

Організатори сподіваються на допомогу усіх небайдужих та підтримку міської влади. 

Довідка:

  • Долучитись до проекту можна звернувшись до організатора проекту Сергія Кічули  за тел.: 0982151195 
  • Туристично-Інформаційний центр м.Тернополя вул  Грушевського, 2 тел. 0352 520 720
  • Тернопільський благодійний фонд «Карітас» вул. Замонастирська, 1  тел. (068) 949-29-49 та перерахувати кошти:

Код 21162280
МФО 325365
р/р 2600201171387
ТФ ПАТ “Кредобанк”

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Діонісій

    а чого Надал і команда не хочуть допомогти ? не можуть знайти  17 тис евро ?

    Anonymous reply Діонісій

    надал хоча б на бензин дав, і то було б добре. але він занятий карткою тернополянина
  • Таня Андраш

    Було б непогано щоб в Тернополі з"явилась гаряча вода, а то всі ваші ініціативи - то імітація діяльності!

    бурундук reply Таня Андраш

    так то волонтерський проект. чи ви хочете, щоб люди скидалися на те, щоб комунальники свою роботу вчасно робили?

    Anonymous reply Таня Андраш

    вам би помитись, а такі люди роками з дому не виходять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up