Уже рік не можуть покласти бруківку: мешканці вважають, що це помста влади, а робітники звинувачують людей

Уже рік не можуть покласти бруківку: мешканці вважають, що це помста влади, а робітники звинувачують людей
  • На вулиці Назарія Яремчука біля будинку №25 майже рік тому розпочали вкладати бруківку, однак жителі вирішили, що для проїзду краще покласти асфальт.
  • Після цього ремонтні роботи зупинилися. Жителі будинку обурюються, дехто вважає, що це помста міського голови за відмову класти бруківку.
  • Однак робітники запевняють, що у всьому винні проблемні мешканці будинку, які постійно сваряться і не можуть узгодити між собою деталі ремонту. 

Спершу планувалося, що біля будинку буде викладена плитка. Для цього виконали підготовку: встановили бордюри та засипали місце гравієм. Однак жителі виступили проти бруківки. Після проведення зборів з представниками комунальників вирішили замінити бруківку на асфальт. План узгодили, однак після цього всі роботи зупинилися. Жителі обурюються, що майже рік нічого не робилося.

- Майже рік у нас біля під’їзду вже цей гравій, – бідкається жителька будинку Тетяна. – Ми хотіли, щоб біля будинку зробили асфальтоване покриття. Особисто я не проти і бруківки, але щоб вона була гарна, як Надал, а не як якісь бібки, які люблять класти в нас у Тернополі. Через це каміння три місяці тому зламала палець на нозі, діти падають. Ходити тут дуже небезпечно. Скоріше б вже відремонтували територію.

Відео дня

До ремонтних робіт біля будинку знову повернулися робочі. На місці в понеділок, 1 липня, журналіст бачив робітників та кілька одиниць техніки.

- Підрядники з 1 липня приступили до виконання ремонтних робіт біля будинку на вулиці Назарія Яремчука 25, – розповідає керівник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації ТМР Мар'яна Зварич. – Проектно-кошторисна документація пройшла необхідну експертизу та була погоджена з мешканцями.

Хоча мешканці спершу хотіли біля будинку асфальт, все ж буде покладена бруківка. Ремонтні роботи затягнулися через постійні поправки та суперечки між мешканцями будинку. Робітники кажуть, що це ніяка не помста влади і не вина підрядників.

- Ми вже відремонтували багато прибудинкових територій і ніде таких проблем не було, – розповідає робітник Іван. – Вже все було готово до укладання бруківки, однак жителі будинку почали сваритися. Вони вже і до міського голови ходили сваритися, і на нас кричали, і між собою «гризуться». На інших прибудинкових територіях ми все проводили швидко і люди задоволені лишались. Дуже рідко зустрічаються проблемні жителі, а тут увесь будинок проблемний. 

Працівники кажуть, що ремонт відкладався саме через жителів, які ніяк не можуть вирішити між собою питання, а винними роблять їх.

- Мешканці будинку захотіли розширити дорогу в одному місці на пів метра, а в іншому на два метра, щоб було зручніше проїжджати машиною, – кажуть робітники. – Через це довелося витягати встановлені бордюри, які вже були залиті бетоном. Їх тепер потрібно замінити на нові, бо старі не придатні до повторного використання, а це додаткові витрати. Зараз ми вже чули, що мешканець будинку сьогодні знову поїхав до міського голови, щоб прибудинкову дорогу не розширювали, бо доведеться через це спиляти кілька дерев.

Працівники вважають, що через це знову роботи зупиняться і люди продовжать ходити по камінні без нормальної дороги.

Деякі мешканці почали обурюватися і через те, що знову вирішили класти бруківку, а не асфальт. Однак робітники кажуть, що асфальтове покриття буде зовсім недоречне біля житлового будинку.

- Люди ж не розуміють, що асфальт біля будинку буде швидко зношуватися, адже його товщина буде значно менша, ніж на проїжджій частині, - каже робітник Іван. – Ще люди не подумали, що коли покладуть асфальт, то в спеку ще кілька років буде страшний сморід смоли. Тому біля будинків і кладуть бруківку. 

Робітники кажуть, що якщо люди знову щось не придумають, то робота завершиться швидко, однак дуже сумніваються, що мешканці дадуть їм спокійно виконати свою роботу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ігор

    Цілковито брехлива стаття. Спочатку вони почали робити корито завширки 3м, тому навіть дві малолітражки не могли розминутись та з радіусом повороту, в котрий не могла вписатись навіть пожежна машина. Через рік вони змінили проект, де проїзд вже ширший, але розширили його в сторону крутого схилу на самісіньку його межу, тому хочуть зрізати дерева, які цей схил укріплюють, що несе загрозу зсуву грунту і руйнацію будинку. За цю дурістіку виступає єдиний мешканець на першому поверсі бо хоче щоб машини зупинялись на півметра далі від його вікон.
  • Rita

    Попередні коментарі, скоріш всього, залишили некомпетентні і неграмотні підрядчики😂😂😂
  • Саша

    Це край, давно такого не бачив. Люди трішки "првієтом".

    Валера Матів reply Саша

    з таким великим привєтом)))

    Саша reply Саша

    Серйозно, смердючий асфальт в рази краще, який через рік змиє. Постеліть цим людям краще кізяка, щоб не вимахувалися. Всі люди як люди, кругом кладуть брущатку і все ок, а тут... хай бог милує й боронить.
  • Andriy Budzinsky

    Ахаха)))  цитату окремим постом закину)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up