В аварії загинув 19-річний працівник «Колумбуса». У його мотоцикл врізався п'яний водій авто

В аварії загинув 19-річний працівник «Колумбуса». У його мотоцикл врізався п'яний водій авто

В аварії, яка трапилась 10 березня на Тернопільщині, загинув працівник ПП «Колумбус» Петро Б. В обідню пору 13 березня його провели в останню путь у рідному селі Кобиловолоки, що на Теребовлянщині

Водій, який збив хлопця, за попередньою версією поліції, виїхав на зустрічну смугу і врізався з мотоцикл, за кермом якого був Петро. Хлопець від отриманих травм загинув на місці пригоди. А водія ZAZ, який відмовився від освідчення на стан алкогольного сп’яніння, затримала поліція.  

 

Петру було 19

— 10 березня трагічно загинув у аварії наш співпрацівник Петро Б., — повідомили на сторінці у Фейсбук Гігабітна Мережа Колумбус. — Працював у компанії з серпня 2023 року. Він був хорошою людиною та зарекомендував себе як відповідальний працівник. Нехай спочиває з Богом! Світла та вічна Йому пам’ять! Приносимо щирі співчуття рідним та близьким.

Відео дня

ДТП, нагадаємо, сталась 10 березня  у с. Млиниська, що на Теребовлянщині. За попередніми даними, 33-річний керманич авто ZAZ виїхав на зустрічну смугу і зіштовхнувся з мотоциклом «Мінськ».

— Мототранспортом керував 19-річний житель села Кобиловолоки, — повідомили у поліції. — Хлопець від отриманих травм загинув на місці пригоди. Водій автівки відмовився пройти текст на стан алкогольного сп'яніння. Його затримали.

Петро був дуже доброю дитиною, ніколи і ніяких проблем з ним не було, каже староста с. Кобиловолоки Володимир Кочкур. І це трагедія не лише для батьків, молодшої сестрички і всіх рідних, а й для односельчан. Хлопця в останню путь проводжають всім селом. 

— Хлопчина був дуже відкритий, тихий, спокійний, добра дитина і дуже працьовита, — каже Володимир Кочкур. — Знаю, що заочно вчився і не так давно наш односельчанин його покликав на роботу в «Колумбус». Кажуть, і там справлявся — про нього гарно відгукувались. Вони з тим нашим односельцем Володимиром разом на роботу їздили.

Місцеві кажуть, що Петро саме повертався від каплички та цілющого джерела у с. Млиниська. Туди приходять молитись люди з кількох навколишніх сіл та набирають воду, яка, вважають, там цілюща.

 

Водій ZAZ — був напідпитку

У ДТП Петра так понівечило, що й одразу не упізнали, хто це, каже староста. І згадує, як давав фото в місцеві групи, аби ідентифікували мотоцикліста. Аварія трапилась саме неподалік хати старости сіл Кобиловолоки і Млинська. Згадує староста, як до нього на подвір’я прийшов, аби набрати води, тато загиблого Петра. І як батько там, на дорозі, згадував, що син мав дівчину і планував привести її додому, аби познайомити з рідними.  

— Це жахлива втрата, велике горе для всіх, — каже Володимир Кочкур. — Спокійна, хороша дитина — і тут така біда. Щирі співчуття усім…  

Водію ZAZ, як дізнались «20 хвилин», 33 роки,  і він також односелець загиблого. Підозрюваний працював у селі на одному з підприємств.   

— Водію вже оголосили підозру за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України — скоєння смертельної ДТП водієм, який перебував у стані сп’яніння, — повідомив «20 хвилин» речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. — На місці водій відмовився від освідчення на стан алкогольного сп’яніння, але згодом його освідчили у медзакладі. Результат — був напідпитку.

Водію суд вже обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс

Стаття 286-1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння

ч. 3.  Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

 

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває рідним, односельцям, колегам загиблого та всім, хто втратив близьку людину. Вічная пам’ять…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Оля Приймак

    Вічна пам'ять.Царство небесне!Щирі співчуття рідним😪
  • Halyna Halyna

    А чиєїсь дитини не має і вже не буде…А ,,Бидлоʼʼ- алкашу присудять 10 років, а воно під абністію вийде за 5 , або й швидше- і дальше буде ,, гробити   людей … - посадити ,, довічно ʼʼ без права на абністію…
  • Орися Довга

    Вічна Пам'ять і Царство Небесне.Щирі співчуття рідним.
  • Olia Makogin

    Світла пам'ять

keyboard_arrow_up