В один день ховають і маму, і тата двох хлопчиків. А що з водієм, який напідпитку скоїв смертельну ДТП?

В один день ховають і маму, і тата двох хлопчиків. А що з водієм, який напідпитку скоїв смертельну ДТП?
  • Володимира і Аллу Подоляків опівдні 11 листопада поховали у с. Гиновичі, що на Бережанщині.
  • Справу про п'яну ДТП забрали до Тернополя. І у міськрайсуді обирали міру запобіжного заходу для водія, який напідпитку врізався в авто подружжя. Адвокат просив домашнього арешту. А що вирішив суд?

В один день – 11 листопада, на Бережанщині ховають Аллу та Володимира Подоляків. А тому, хто відібрав їхні життя, залишивши сиротами двох дітей, того ж дня обрали міру запобіжного заходу у Тернопільському міськрайсуді. Що вдалось дізнатись про водія?

Нагадаємо, за життя маленького сина подружжя, 5-річного Назарчика, борються лікарі. Малюк того вечора теж був у машині і потрапив в ДТП разом з батьками. Батьки загинули на місці, а малого рятувальники вирізали з авто. Родина поверталась додому – їхала зі святкування ювілею матері Володимира. Стан дитини тяжкий і про перехід з реанімації до звичайної палати найближчим часом навіть мова не йде. Лікарі прогнозів не роблять. Старший син Алли, Сашко, того вечора залишився вдома. Його Бог вберіг, кажуть друзі родини.

Відео дня

ДТП, у якій загинула родина з Тернополя, трапилася 8 листопада близько 19:30 в селі Шибалин, що неподалік Бережан. За попередньою інформацією, водій у стані алкогольного сп’яніння, 1978 року народження, керуючи автомобілем Skoda Yeti, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з Daewoo Lanos, в якому їхала родина Подоляків.

Водія одразу затримали, згідно зі статтею 208 КПК. Він перебував у СІЗО. Чоловік на місці ДТП пройшов тест на стан алкогольного сп’яніння. Алкотестер показав 1,3 проміле алкоголю. У нього взяли зразки крові.

— Відомості про подію внесені до ЄРДР, згідно зі ч.4 ст.286-1 Кримінального кодексу України, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років. Триває слідство.

Водій Skoda Yeti — 43-річний підприємець з Козови Руслан Кузів. Чоловік разом з мамою володіє магазином продуктів на козівському ринку.

 

У Руслана троє дітей від трьох шлюбів. Від першого – 18-річний син, колишня дружина зараз має свою сім’ю, і дитина проживає з мамою. Друга дружина, з якою в Руслана є донька-дев’ятикласниця, померла від онкологічного захворювання. З третьою теж мають спільну дитину, якій і року ще немає.

В аварії Руслан також отримав травми. Проте йому на місці надали допомогу, бо ушкодження були легкими, на відміну від трьох потерпілих, у двох з яких п’яна їзда і помилка на дорозі відібрала життя, а маленького хлопчика покалічила.   

До підозрюваного у вчиненні смертельного ДТП під Бережанами застосовано варту.

— 11 листопада 2021 року слідча суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області задовольнила клопотання сторони обвинувачення та застосувала до підозрюваного у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 286 — 1 КПК України запобіжний захід у виді тримання під вартою до 06.01.2022 року включно, — повідомила спікер-суддя міськрайсуду Анна Мостецька. 

Ухвала підлягає негайному виконанню, проте може бути  оскаржена до Тернопільського апеляційного суду.

Розмір застави не визначали, повідомила  Анна Мостецька. Адвокат підозрюваного просив про домашній арешт, однак йому в цьому відмовили, запевнили у суді.  

Допомогти 5-річному Назарчику на лікування та підтримати фінансово його і старшого братика Сашка можна, переказавши кошти на картковий рахунок Приватбанку: 5168 7451 0100 1888, Олександр Мищишин.

 

Довідка

Відповідно до ч. 4 ст.  286-1 КК України, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом  вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

Читайте також 

Подружжя, яке загинуло в ДТП, поверталось з ювілею мами. А що з 5-річним Назарком, який чудом вижив?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Світлана Моніч

    🙏🏻🙏🏻🙏🏻
  • Богданна Рабик Карась

    Співчуття рідним
  • Юлія Коваль

    Нехай Господь Простить їм всі гріхи Амінь .
  • Віталік Буйніцкий

    😭😭😭😭😭🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏👼👼👼👼👼👼👼

keyboard_arrow_up