В ДТП на Тернопільщині постраждали четверо людей

В ДТП на Тернопільщині постраждали четверо людей
  • В аварії, що трапилася у селі Мишковичі, травм зазнали троє осіб. За попередніми даними, зіткнення на смузі зустрічного руху з легковиком марки Honda допустив водій автомобіля Daewoo Lanos. 
  • Патрульні просять не залишати транспортні засоби біля краю проїжджої частини, адже працює снігоприбиральна техніка. І застерігають: врахуйте, що через негоду деякі дерева та гілки можуть падати на тротуари, проїжджу частину, припарковані поряд авто й пошкоджувати їх.

Дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких постраждали четверо осіб, задокументували поліцейські за минулу добу на Тернопільщині. Одна трапилася в обласному центрі, інша – у селі Мишковичі Тернопільського району, повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в області.

В одній ДТП травмувались троє

— Водій автомобіля Citroen – житель села Богданівка Тернопільського району, рухаючись від вулиці Бережанської на автомобільну дорогу «Львів-Тернопіль», допустив зіткнення з транспортним засобом Renault, яким керував житель Рівненщини, — повідомив речник головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — Внаслідок ДТП травмувалася пасажирка Renault.

Відео дня

В аварії, що трапилася у селі Мишковичі, травм зазнали троє осіб. За попередніми даними, зіткнення на смузі зустрічного руху з легковиком марки Honda допустив водій автомобіля Daewoo Lanos. Потерпіли водії обох транспортних засобів та пасажир, що перебував в автомобілі Honda. Daewoo Lanos керував житель селища Микулинці, за кермом Honda була мешканка села Настасів.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України.

У 2 ДТП винуватці залишили місце пригоди, їх шукають

24 листопада в межах території обслуговування управління патрульної поліції в Тернопільській області сталося 9 дорожньо-транспортних пригод. Про ре повідомила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Метельська.

— У 4 випадках водії дійшли згоди та скористалися правом на складання європротоколу, — зазначила Катерина Метельська. — У 2 ДТП винуватці залишили місце пригоди, тому інспектори відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП будуть встановлювати їх особи й запрошувати до управління патрульної поліції для складання відповідних матеріалів.

Ще у 2 ДТП патрульні склали на винуватців протоколи за ст. 124 КУпАП — йдеться про порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП. За цими протоколами рішення прийматиме суд.

— Шановні водії, не залишайте свої транспортні засоби біля краю проїжджої частини, адже працює снігоприбиральна техніка, а припарковані автівки заважають провести якісне прибирання снігу, — просять у патрульній поліції. — Врахуйте, що через негоду деякі дерева та гілки можуть падати на тротуари, проїжджу частину, припарковані поряд авто й пошкоджувати їх. Під час руху будьте уважні та обережні, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість та утримуйтесь від ризикованих маневрувань. Крім того, з повагою ставтесь до інших учасників дорожнього руху, а у разі виникнення непередбачуваних ситуацій — звертайтесь на лінію 102.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

3. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up