В центрі Бережан ВАЗ «потонув» у величезній ямі

В центрі Бережан ВАЗ «потонув» у величезній ямі
Фото Ігоря Якубовського з групи "НА ВІГЛІ в Бережанах"

Чиновники міськради кивають у бік дорожників, мовляв, дорогою опікуватись мають саме вони. А в Службі автодоріг нарікають на безгосподарність посадовців міськради, які досі не дали раду комунікаціям, через які утворюються ями.

 

Знову на дорозі М12 у Бережанах, на тому ж місці, - фото з автомобілем «Жигулі», який провалився в яму настільки, що водою повністю накрило переднє колесо, з’явилось на сторінці БЕРЕЖ Інфо у Фейсбук 15 березня. Автомобіль з місця пригоди за допомогою тросу витягало інше авто.

Як вдалось нам з’ясувати, інцидент трапився в Бережанах на вул. С. Бандери – в самому центрі міста.

За коментарем ми звернулись до Служби автодоріг в області, які саме мають опікуватись цією дорогою.

Відео дня
  • Вже не один рік ділянка траси М-12 у межах Бережан – у плачевному стані, - кажуть у прес-службі Служби автодоріг в області. - Причин утворення вибоїн на дорозі кілька, і важко розібратися, котра з них виникла раніше.

Передусім, чимало перевізників, нехтуючи законом, перевантажують фури, нарікають дорожники. Тонни товару завдають шкоди самому автомобілю та дорозі, якою він рухається. Через перевантажені фури утворюються напливи на покритті, котрі швидко перетворюються в ями.

Покриття провалилось через недбале засипання

Більшість вулиць Бережан мають вузьку проїзну частину, круті повороти та значні підйоми і спуски. Часто через це виникають затори, а вібрації завдають шкоди домівкам бережанців та комунальному майну, пояснюють дорожники.

  • По-друге, влада Бережан десятки років поводиться вкрай безгосподарно, спихаючи усю провину на дорожників, - нарікають у прес-службі САД. - Так, власником траси М-12 є Служба автомобільних доріг у Тернопільській області, а комунікацій – міська рада. Бережанські чиновники неодноразово дозволяли прокладати воду, газ, електрику поперек траси М-12. Щоразу після розкопок дорогу засипали абичим. При цьому, з власником дороги бережанські горе-посадовці дозволи не узгоджували. Нещодавно шляховики нарахували понад 30 переходів комунікацій через дорогу М-12. Усюди  покриття провалилося через недбале засипання.

У Службу щороку надходять листи щодо ремонту дороги Стрий-Тернопіль-Знам’янка в межах Бережан.

Шляховики неодноразово зверталися до тамтешньої влади, аби ті напередодні ремонту полагодили комунікації, адже не виключено, що свіжоукладене покриття знову розриють комунальники, якщо прорве, наприклад, водогінОднак, бережанські чиновники надали перевагу байдикуванню.

Нема водовідводу – траса руйнується

  • 12 червня 2017 року комісія у складі заступника голови Бережанської райради, головного інженера «Бережанського райавтодору» та представників Служби автомобільних доріг обстежувала автомобільну дорогу М-12 в межах Бережан, - кажуть у прес-службі САД. - Вона виявила, що траса зазнала чималих руйнувань через відсутність водовідводу і прориви каналізації на міських вулицях, котрі примикають до траси (документ 2).

На всій протяжності обстежуваної дороги роботи з ремонту комунальних мереж виконувалися без погодження з власником автомобільної дороги – САДом, нарікають дорожники. Також при будівництві будівель ринку будматеріали складували на проїзній частині, що призвело до руйнування покриття.

  • Коли рівень невдоволення бережанців дорогою досяг піку і «запахло смаженим», Бережанська міська рада виділила 5 мільйонів на ремонт комунікацій під трасою, - кажуть у прес-службі Служби автодоріг в області. - Втім, ясна річ, зробили це тоді, коли роботи провести не можна – наприкінці грудня. В той час, як бережанці продовжать потерпати від поганої дороги, горе-чиновники відзвітують про «досягнення».

Довідка

Маєте зауваження щодо стану доріг – телефонуйте цілодобово до чергового Служби Автодоріг: (0352) 52-54-43.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тойво

    добре хоч переіменували на Бандери.а дорогу не можуть нормально зробити.

    цирк якийсь.

    Петро Білецький reply тойво

    Слава Україні!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up