Відремонтований міст у Струсові знову перекрили для проїзду. Чому?

Відремонтований міст у Струсові знову перекрили для проїзду. Чому?

Про це на своїй сторінці повідомив депутат Микулинецької селищної ради Ігор Дзвінка.

 

"Міст в Струсові час від часу буде закритий для проїзду. Почалися роботи з будівництва підпірних стінок", написав Ігор Дзвінка на своїй сторінці у Фейсбук та прикріпив фото.

Раніше чоловік опублікував допис стосовно ситуації з ремонтом мосту в Струсові:

Відео дня

"Думаю, місцеві (і не лише місцеві) добре пам'ятають, скільки незручностей та проблем було після закриття мосту на ремонт, а особливо у ранній весняний, пізній осінній і весь зимовий період... Під час проведення робіт з ремонту мосту та облаштування насипу для тротуарів було виявлено прорахунки проектантів, що, на мою особисту думку, і стало основною причиною подальших проблем. Зокрема, виявилося, що земельні ділянки місцевих жителів приватизовані надто близько, а це не дає змоги зробити насип більш пологим, що в свою чергу призводить до зсувів країв насипу. Дуже важливо було запустити рух через міст восени, бо наступний осінньо-зимово-весняний період для навколишніх сіл, а також Теребовлі та доріг від неї в сторону дарахівського перехрестя, став би величезним випробовуванням, котрий ми навряд чи б пройшли... Умовою отримання дозволу на відкриття руху мостом (а він, як ми всі можемо переконатися, НЕ "тріщить" та не викликає особливого занепокоєння) було спорудження тротуарів, відбійників та огородження (перил), що і було зроблено підрядником. Маю зауважити: підрядник за власні кошти переробить тротуари та здійснить інші роботи після того, як будуть проведені додаткові роботи з укріплення насипів. 

За весь цей час обдумувались подальші дії, було вирішено побудувати підпірні стінки по обидва боки висотою 3 метри, які і мають утримувати насип від сповзання та зробити його більш пологим. За сприятливої погоди, вже найближчим часом мають розпочатися такі роботи".

Нагадаємо, на автошляху Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль вперше за півстоліття капітально відремонтували міст через річку Серет. Його спорудження відбувалося за програми «Велике будівництво».

Як повідомляла Служба автомобільних доріг у Тернопільській області міст з балкового переробили в арковий. Облаштували три основні елементи моста: гофровану арку та дві прогонові труби із металоконструкцій системи Віакон. Прогонові труби використовуватимуться для пропуску великих потоків води. На вході та виході з труб на щебеневу основу влаштовані матраци Рено (розміром 3х2х0,23м) для укріплення пойми річки Серет.

Габарити моста збільшили до 9 метрів, розширили тротуари по обидва боки по 1,5 метра

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Yuriy Hrytsyshyn

    Оце клоуни наробили 🤭

keyboard_arrow_up