Жінка, яка дивом вціліла в смертельній аварії, народила сина. А що з винуватцем?

Жінка, яка дивом вціліла в  смертельній аварії, народила сина. А що з винуватцем?
  • 29-річний Василь, водій автомобіля  SKODA Fabia, загинув в жахливій автотрощі біля Шляхтинців. На момент аварії в машині була вагітна дружина. Вона чудом вціліла та згодом народила малюка.
  • Сина загиблого назвали Артемком. На жаль, він ніколи не побачить тата.
  • Що відомо про розслідування резонансної справи, з'ясовувала журналістка "20 хвилин". 

Пані Віра, яка дивом вціліла в моторошній аварії? 11 лютого народила синочка.

Малюка назвали Артемчиком. Хлопчика днями охрестили. А бабуся Віра, мати загиблого пана Василя, в очах онучатка бачить очі свого сина. Навіть погляд, як у батька…

Нагадаємо, 29-річний Василь, водій автомобіля  SKODA Fabia, загинув в жахливій автотрощі біля Шляхтинців, що в передмісті Тернополя. ДТП сталась зранку 2 грудня 2020 р. Там зіткнулись 4 авто.

Відео дня

Дружину Віру, яка сиділа поруч з водієм, тоді госпіталізували до перинатального центру «Мати і дитина», жінка була на 30-му тижні вагітності. Вона, як казали свідки аварії, народилась у сорочці. Коли її чоловік отримав травми, несумісні із життям, у неї, на щастя, медики виявили лише садна і гостру реакцію на стрес.

Детальніше читайте: Аварія біля Тернополя - один чоловік загинув, ще двох потерпілих госпіталізували. Серед них - вагітна
 

Загиблий та ймовірний винуватець ДТП – із сусідніх сіл

– За попередніми даними, водій автомобіля PEUGEOT не дотримався безпечної дистанції та врізався в автомобіль TOYOTA Rav 4, 30-річна водійка якого намагалась повернути з головної на другорядну дорогу, — повідомляв тоді заступник начальника відділу комунікації Головного управління нацполіції в області  Андрій Василик. — Від удару TOYOTA вилетіла на зустрічну смугу, де проїжджала вантажівка  DAF. Намагаючись уникнути зіткнення, водій вантажівки зіткнувся зі SKODA Fabia та з’їхав у кювет.

Сильно постраждав тоді й водій автомобіля PEUGEOT. Автівку повністю розтрощило —  від її передньої частини залишилась купа металобрухту. Але на пасажирі французького авто не було ані подряпини.

Водієві PEUGEOT Partner 36 років. Він житель с. Добриводи Збаразького району. Працював у місцевій колонії і ще кілька років — інспектором відділу охорони. Унаслідок потужного удару, як повідомили медики швидкої, отримав численні політравми: відкритий перелом верхньої лівої кінцівки передпліччя, закритий перелом кісток тазу, тупу травму грудної та черевної порожнини, забій головного мозку та черепно-мозкову травму. Його госпіталізували до обласної лікарні.

У 50-річного водія фури медики констатували лише гостру реакцію на стрес. Фізично чоловік не постраждав. Відомо, що звуть чоловіка Ігорем, і що він — хмельничанин. Переляком відбулась і 40-річна пані Зоряна, водійка TOYOTA Rav 4. Жінка проживає у Байківцях.

— Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, — повідомив тоді начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту головного управління Нацполіції в області Богдан Шуляр. —Триває слідство у цій справі, у рамках якого призначено ряд експертиз. За результатами буде визначено як винуватця ДТП, так і роль інших учасників дорожнього руху, які були учасниками аварії.

Щойно одружились і чекали на появу малюка

Загиблий Василь Дуль із с. Чумалі, що на Збаражчині. Того ранку він із дружиною їхав до Тернополя на роботу. Саме на роботі молоді люди познайомились ще у 2016 році. З 2018-го зустрічались, а 7 листопада 2020 року побрались та чекали на появу спільного первістка.

— Вони (Василь та Віра – прим. авт.) разом колись працювали на фірмі, яка займається запчастинами для вантажівок, — розповіла мати загиблого Василя пані Віра. — Потім невістка Віра знайшла іншу роботу, а Василь залишився працювати, де і раніше.

Того ранку подружжя їхало на роботу.  Вони будували плани, а чоловік був у гарному настрої.  Ніщо не віщувало біди.

Страшну звістку матері загиблого повідомив його співробітник.

— Він мені сказав, що Василь потрапив в страшну аварію, тієї миті я ще не знала, що сина немає серед живих, — пригадує мати Василя. — Ми з чоловіком поїхали на місце ДТП. Сина вже не було в машині, його тіло вже забрали в морг. Не було і Віри – її повезли до лікарні.

Водій PEUGEOT, каже жінка, із сусіднього з ними села. Коли вийшов з лікарні, телефонував до родичів, пропонував допомогу та просив вибачення, каже мати.  

— Я сказала, що нам від нього нічого не потрібно, — каже пані Віра. — Сина нам не вернете – і нема про що говорити…

Доки у справі триває слідство, немає ще результатів експертизи, тому і про винуватця говорити рано. Сама аварія складна, адже сталась за участю чотирьох авто. За попередніми даними, усі водії були тверезими, каже адвокат родини загиблого чоловіка Борис Шкільняк.

Весь цей час родина найбільше хвилювалась за стан Віри, адже вона виношувала малюка. Хлопчик народився 11 лютого, днями його охрестили. До хреста малого понесли племінник старшої пані Віри Ярослав та двоюрідна сестра мами малюка Ірина.

Ім’я братику, кажуть родичі, вибрав старший син Віри – 14-річний Сергійко.

Бабуся каже, що онук, хоч і дуже маленький, але дуже схожий на загиблого тата. І в очах бабуся Віра бачить очі свого сина…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА П

    Ось це гідна відповідь родичів для цього воділи, який явно пропонував пачку доларів ,щоб на суді йому дали умовне покарання  .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up