Вночі 20-річний хлопець намагався викрасти авто сусіда з гаража

Вночі 20-річний хлопець намагався викрасти авто сусіда з гаража

Молодик вже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців – раніше був судимий за схожий злочин. 

Житель одного із сіл Борсуківської громади виявив свою автівку у несправному стані поблизу гаража та заявив у поліцію.

Поліцейські розшукали зловмисника. Причетним виявився 20-річний сусід потерпілого. Раніше хлопець вже скоював схожий злочин.

Зловмисник вночі через незачинені бокові двері  проник до гаража  потерпілого. Звідти намагався викрасти його машину. Проте транспорт злетів з естакади та не зміг продовжити рух.

Відео дня

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії хлопця слідчі кваліфікують за частиною 2 статті 289 ККУ  - незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене з проникненням у приміщення. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі, повідомили в поліції Тернопільської області.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік вкрав «FIAT Doblo» і кинув його в полі

Викрав автомобіль товариша і потрапив у ДТП

Поради автомеханіка: як захистити автомобіль від злодіїв:

Автомеханік Володимир розповів що водії часто цікавляться, як можна захистити автомобіль від злодіїв. Найдієвіший метод – механічні пристрої, які в режимі охорони перешкоджають доступу до автівки, а також не дають машині рухатися, повідомляє "Твоє місто".

Замок MUL-T-LOCK. Вста­новлюють на коробку перемикання передач. Його завдання – блокувати її в максимально незручному для руху положенні. Замки мають декілька модифікацій і підходять як для вітчизняних авт, так і для дорогих іномарок останніх моделей. Бронювання вікон. Процедура установки броньованих вікон на автомобіль більше відноситься не до охоронних, а до сервісних функцій. Якщо ж ви вирішили встановити на свій автомобіль броньоване скло, то воно повинно бути прозоре. Найчастіше зловмисники вибивають скло з боку водія.

“Блокер”. Він забезпечує додаткову безпеку і захист машини від угону. Звичайно, краще всього, коли він встановлюється додатково до електронних засобів захисту. Кожен комплект захисту унікальний – один на шість мільйонів комбінацій. Його, на відміну від звичного замка, неможливо провернути або розкрити металевою лінійкою. До речі, замок не замерзає.

“Зубр”. Його встановлюють замість штатного замка запалення на вітчизняних автомобілях деяких марок. Хрестоподібна серцевина та ключ не дають можливості зловмиснику підібрати відмичку або ключ.

HOOD-LOCK. Спеціальний замок, який з допомогою спеціального троса замикає капот автомобіля, а серцевину замка виводять у салон. Буває, злочинці спершу відкривають капот, аби відключити сигналізацію. У даному випадку крадій ламати кришку капота не буде. Адже навіщо йому авто із помітними дефектами?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up