Нічна аварія біля Прошової за участю поліцейських: постраждала каже, що у неї не беруть показів

Нічна аварія біля Прошової за участю поліцейських: постраждала  каже, що у неї не беруть показів
  • ДТП на трасі між селами Прошова та Мишковичі, що на Тернопільщині, трапилась близько 22.50 12 квітня. 
  • В аварії постраждала  20-річна пасажирка автомобіля Mazda. Вона зараз у  Тернопільській обласній клінічній лікарні. За словами потерпілої, у лікарні всю ніч їй відмовлялися надавати  допомогу. А зробили це лише після виклику поліції.

 

Про ДТП редакцію "20 хвилин" повідомив брат потерпілої Уляни Пелешок пан Павло. Він розповів, що зіткнулися службовий автомобіль поліції Renault Duster та Mazda, у якому й була його сестра та водій - її хлопець.

Відео дня

Журналістка "20 хвилин" поїхала в обласну лікарню, аби поспілкуватися з потерпілою. Говорити їй досить важко, обличчя вкрите синцями.

- Я їхала у машині зі своїм хлопцем,- каже Уляна. - Ми побачили, що напроти їде поліцейська машина із увімкнутим дальнім світлом. Потім в один момент це авто просто вилетіло на наше. 

 

Був сильний удар, дівчина отримала травми. 

- З відео на реєстраторі видно, що машина, у якому була моя сестра, рухалася у крайній правій смузі, на зустріч їхав патрульний автомобіль, який раптово звернув у бік Mazda, - розповідає пан Павло. - Уся сила удару припала на пасажира автомобіля Mazda. У моєї сестри - серйозні травми. 

Як розповідає сама потерпіла, поліцейські після аварії не намагалися надати першу медичну допомогу.

- Чоловіки вийшли з машини і почали казати, що вони не винні, комусь телефонували. Мій хлопець викликав швидку, - каже Уляна Пелешок. - Вона їхала близько 40 хвилин. Один з тих чоловіків бігав з ліхтариком у полі, здається, щось шукав або тікав. Мій хлопець запитав, чи  в них є вода або аптечка, бо у мене з рота текла кров, але ніхто не дав нічого. Вони вийшли з машини, їм нічого не було. 

За словами Уляни, далі її госпіталізували в обласну лікарню, де оглянули у приймальному відділенні.  Було вже близько півночі. Усю ніч медики відмовлялись надавати родичам потерпілої інформацію про стан її здоров'я та навіть не промили рану, запевняє Уляна. 

- Ми під'їхали до реєстратури, тут всі спали, - каже вона. - Потім мене відвели в палату. Мама шукала лікаря близько години. За цей час мені ніхто не допомагав.

Мама Уляни Людмила Пелешок каже, що лікаря шукати у відділенні їй не допомогли. 

- Медичну допомогу надали лише після виклику поліції, - каже жінка. - Дитині елементарно не промили рану, ми вночі не мали навіть серветок із собою. Не знали, що робити. Я хотіла витерти кров з обличчя, але там було скло, її кололо. Приїхали правоохоронці, і тоді прийшли медсестри, розбудили лікаря. Це було близько 05.30 ранку. Лікар відвіз її на перев'язку, наклав шви. 

Черговий медик відділення, де перебуває Уляна Пелешок, відмовляється коментувати стан здоров'я пацієнтки. Каже, що це може зробити лікуючий лікар, який приймав дівчину і буде лише після вихідних.

До обіду 13 квітня із поліції у лікарню не приходили та свідчень про аварію в потерпілої  не брали, кажуть рідні Уляни. Як повідомили родичам, вночі із лікарні була заява у поліцію про те, що така особа тут в лікарні не проходила огляд, тому слідчі не знали про місце її знаходження. 

При журналістці "20 хвилин" дівчина знову зателефонувала до поліцейських, щоб повідомити, де вона перебуває. Упродовж години правоохоронці так і не приїхали.

Чоловік, який перебував за кермом автомобіля, каже, що коли на місце прибули поліцейські, у нього навіть не взяли крові на аналіз. Тому здавати її він поїхав сам. 

- На оформлення ДТП  прибули поліцейські із Тернопільського райвідділку, де працюють чоловіки, які були у машині, що у нас врізалась, - розповідає Омелян Вітровий. - Я побачив, що у мене ніхто  не брав аналізів, навіть у драгер не сказали дихати. Вирішив, що треба здати кров таки, щоб мене не зробили винним. На місці ДТП чекав годину на слідчого і з ним поїхав у наркодиспансер. Чоловіки, що були у машині, що врізалась у нас вже були там,  біля них були їх родичі і дуже багато поліції. Коли я зробив експертизу - драгер показав нулі.

У прес-службі ГУНП в Тернопільській області кажуть, що коментарі зможуть надати після вихідних.

Редакція "20 хвилин" продовжує стежити за розвитком подій. Ми готові опублікувати позицію лікарні та усіх, хто причетний до аварії. Далі буде.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (83)
  • Наталя Цап

    Все вертається бумерангом ...

    Оксана Ожга reply Наталя Цап

    Наталя Цап то точно!!!
  • Ігор

    А потім - це  скотство в білих халатах пездить на кожному кроці, що вони усі рятують життя.
  • ко

    Лікарі чекали поки принесуть гроші ,тому і ненадавали допомоги і некоментують ці дії - недолікарі (придумують різні казки).Реформа в дії як були хабарники так і залишились хоча зробили ремонт накупляли техніки і  гроші ходять за пацієнтом.
  • ко

    Не лікували і неперевязували тому що ненадала  гроші , це всім відомий факт ,корупціонери при кориті, лікарі це дно яке лікує тільки за гроші ,як казав таксист беруть гроші і брешуть , що ми й бачимо, допомоги ,,ноль,, і брешуть. Ось така медицина , і  т.д
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up