Водій відбувся умовним терміном: в ДТП загинула дружина, в авто був однорічний син

Водій відбувся умовним терміном: в ДТП загинула дружина, в авто був однорічний син

Аварія сталась на трасі між Горинкою і Вишневцем. Водій не впорався з керуванням, авто злетіло в кювет і перекинулось. Однорічну дитину тоді госпіталізували, а її мама загинула на місці.

Вирок водію, що скоїв ДТП, в якій загинула дружина, проголосив 7 березня Збаразький райсуд. Чоловік відбувся умовним терміном.  

Летально, нагадаємо, завершилася аварія для пасажирки автомобіля Opel Vectra.

Дитину госпіталізували

— На дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, на Кременеччині, близько 16:00 9 жовтня 2021 року водій автомобіля не впорався з керуванням і як результат, автівка злетіла в кювет, де перекинулася, — повідомляли тоді у поліції. — На момент ДТП в салоні авто перебував водій, його дружина, 1986 року народження, та однорічний син.

Відео дня

Жінка загинула на місці події. Дитину з забоями госпіталізували до лікарні. Водій також отримав травми, але його не госпіталізовували, повідомляли у поліції.

Як вдалось дізнатись «20 хвилин», водія звуть Олександром, він працює заготівельником на підприємстві, зареєстрованому у Києві.

— Водій, рухаючись вів керований транспортний засіб із швидкістю не менше як 98 км/год, перевищивши тим самим максимально дозволену швидкість на даній ділянці дороги, — йдеться у матеріалах справи. — І в момент виникнення небезпеки для руху (виїзду на його смугу руху невстановленого зустрічного автомобіля), яку об`єктивно спроможний був виявити, негайно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, а виконав маневр об`їзду, шляхом виїзду на зустрічну смугу для руху з подальшим з`їздом на ліве узбіччя, де втратив контроль над керованістю автомобіля, чим не забезпечив безпечного об`їзду, хоча мав можливість виїхати на зустрічну смугу для руху під час руху по дузі без втрати поперечної стійкості.

 

Перевищив швидкість

Авто занесло на ліве узбіччя і там перекинулось в кювет. Внаслідок ДТП пасажирка OPEL отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, перелому кісток склепіння і основи черепа з масивними крововиливами, від яких настала її смерть на місці події.

А водія звинуватили за ч.2 ст.286 КК України — порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю і пояснив, що того дня їхав з дружиною і сином зі швидкістю 98…115 км/год.

Суд, враховуючи думку всіх сторін процесу, не досліджував доказів у залі судового зсідання. Обираючи покарання обвинуваченому, суд врахував, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, щиро кається, суд приходить до переконання про можливість виправлення без відбування покарання.
— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки без позбавлення права керування транспортними засобами, — вирішив Збаразький райсуд. — Відповідно до ст.75 КК України, звільнити від відбування покарання з випробуванням та встановити іспитовий строк один рік.

На даний вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Юридична довідка

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117518011

 

Читайте також:

Аварія на Кременеччині: жінка загинула, однорічний малюк у лікарні

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Channel

    🚨Наполегливо рекомендуємо Вам моніторинговий канал: Напрямок ракет🚀
    БпЛА / Моніторинг❗️Радар📡

    Вони повідомляють про рух ворожих Ракет/Шахедів для вашої області: https://t.me/napramok

    Під час повітряної тривоги, рекомендуємо, бути підписаним на цей канал👆

  • Дмитро

    А коли це було?

keyboard_arrow_up