Водій, який переїхав на полі головного інженера, відбувся в суді умовним терміном

Водій, який переїхав на полі головного інженера, відбувся в суді умовним терміном

Як з’ясували «20 хвилин», водій давно звільнився з роботи у відомій фірмі Тернопільщини, яка займається ремонтом і будівництвом доріг, хоча у суді фігурувало саме це місце роботи. Як повідомила адвокатка засудженого, потерпілі до нього претензій не мали і всю шкоду він їм відшкодував.

Вирок у смертельній ДТП, яка трапилась минулої весни на Тернопільщині, проголосив 20 травня Збаразький райсуд. Водія однієї з відомих компаній з будівництва доріг на Тернопільщині звинуватили у тому, що переїхав на полі 56-річного головного інженера агропідприємства, коли здавав назад.

 

56-річний тернополянин помер на місці

Потерпілі, за інформацією у Судовому реєстрі і за словами адвокати засудженого Надії Гнат, пробачили водія вантажівки. І претензій до нього не мали. Тому принаймні сторона захисту не оскаржуватиме вироку в апеляції, бо вважає його справедливим, а покарання достатнім для виправлення.

Відео дня

Володимира Я., який скоїв смертельну ДТП, не позбавляли прав керування, бо, як він запевняв у суді, на утриманні має двох неповнолітніх дітей, одна з яких є інвалідом дитинства, і робота водієм є єдиним джерелом доходів родини. Але, як з’ясували «20 хвилин» у ТОВ «Авакс-проф», Володимир Я. звільнився з роботи за власним бажанням 4 грудня 2023 року. Працював у компанію водієм  чотири роки — з грудня 2019 р. Як припускають в «Авакс-Проф», можливо, він і працює водієм, але, запевнили, не в їхній компанії.

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельними наслідками, нагадаємо, трапилася в селищі Старий Вишнівець 15 березня 2023 року, повідомляли в поліції Тернопільщини. Тоді поліцейські шукали свідків та очевидців ДТП, аби встановити всі обставити аварії.  

— Кермувальник вантажного автомобіля MAN, здійснюючи рух заднім ходом, допустив наїзд на пішохода, — повідомили у поліції. — Потерпілий, 56-річний тернополянин, від отриманих травм помер на місці події. Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК України.

 

Два роки умовно

За версією слідства, водій вантажівки-самоскида привіз на поле вапнякове борошно і мав його вивантажити. Як і куди зсипати речовину, домовились з головним інженером ТОВ «Імпульс». Він сів в кабіну і почав здавати назад. В цей час інженер підійшов до одного із задніх коліс.

— В процесі руху автомобіля назад, обвинувачений не був достатньо уважний, як наслідок належно не оглядав через праві дзеркала заднього виду керованого автомобіля ділянку дороги по праву сторону від автомобіля, де розташовувався потерпілий, відповідно належно не стежив за дорожньою обстановкою, умовами та не реагував на їх зміну, — йдеться у матеріалах справи, про які дізнаємось із Судового реєстру. — В результаті чого під час руху допустив наїзд правою задньою частиною автомобіля MAN-TGS-41.400 на пішохода, який саме знаходився навпроти цієї частини автомобіля на території поля, від чого відбулося падіння потерпілого на поле, і подальший переїзд правих задніх коліс автомобіля MAN через його тіло.

56-річний чоловік від отриманих травм загинув на місці.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину, просив пробачення у рідних інженера і просив суд суворо його не карати.

має на утриманні двох неповнолітніх дітей, одна з яких є інвалідом з дитинства, та його заробіток є єдиним джерелом  доходу для сім`ї, враховуючи думку потерпілих, суд вважає за необхідне не призначати обвинуваченому ОСОБА_6 додаткове покарання, передбачене санкцією статті за дане кримінальне правопорушення, у виді позбавлення права керування транспортними засобами.

Збаразький райсуд визнав Володимира винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України і призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, без позбавленням права керувати транспортними засобами. Тим же вироком звільнив від відбування призначеного покарання, встановивши йому іспитовий строк терміном два.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Але принаймні засуджений вирок не оскаржуватиме, запевнила його адвокатка.

 

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі https://reyestr.court.gov.ua/Review/119111847

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Ч. 2. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

 

 

Читайте також:

Смертельна аварія в Старому Вишнівці: вантажівка наїхала на пішохода

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up