Тернополянин позивається до суду через штраф, який отримав за проїзд на знак, якого немає

Тернополянин позивається до суду через штраф, який отримав за проїзд на знак, якого немає
  • Тернополянину виписали штраф за те, що він порушив правила дорожнього руху, перетнувши подвійну суцільну лінію на вул. 15 Квітня.
  • Чоловік каже, що нічого не порушив, бо лінії на дорозі немає, а видимість знака була обмежена. 
  • Коли на усіх дорогах міста буде розмітка, дізнавалась журналістка "20 хвилин". 

 

Штраф за порушення правил дорожнього руху тернополянину Сергію Євдощуку виписали 10 червня. Чоловік обурений діями правоохоронців. 

- Я виїхав із заправки. Подвійної суцільної лінії там немає. Знака не побачив, бо їхало дуже багато вантажівок, - розповідає Сергій Євдощук. - Тому я не згідний із винесенням постанови, яку незаконно склали прямо на місці. Так можна звинуватити людину в будь-чому. Не заперечую, я виїжджав із заправки, але знака там не видно. Може, його зняли, може, його не треба там. Я повернув собі вліво, суцільної лінії немає, став у лівій ряд, потім перелаштувався у правий, і мене зупинили працівники поліції. 

Відео дня

Постанову чоловік збирається оскаржувати в суді. 

- Людину мають право зупинити, коли вона щось порушує. Якщо факт порушення не встановлено, то для чого тоді постанова? - запитує водій. - Якщо винесли незаконну постанову, значить, працівник поліції перевищив свої повноваження, і люди, згідно з чинним законодавством, стають звинуваченими. Отже, мене вже покарали за те, чого я не робив. 

Разом із журналісткою "20 хвилин" пан Євдощук  ще раз поїхав на місце, де, за словами патрульних, трапилось порушення. Фотоматеріали чоловік планує передавати до суду. 

Розмітка дороги на вул 15 Квітня і справді вдсутня. Дорожній знак встановлений, проте перед ним хтось припаркував вантажівку, тому при виїзді із заправки знак помітити важко. 

Патрульні, які виписали чоловікові штраф, переконують, що діяли в рамках закону. 

- Від Збаразького кільця до вул. 15 Квітня стоїть дорожній знак "4.1 Проїзд прямо", повороти та розвороти заборонено, - каже молодший сержант патрульної поліції Віталій Назаров. - Там, де водій виїжджав з автозаправної станції, немає дорожної розмітки, але стоять знаки, якими водії зобов'язані керуватись. Біля автозаправки є вказівка "Рух праворуч". Водій порушив вимогу інформаційно-вказівного знака. Його зупинили. Він був зобов'язаний, згідно з правилами, увімкнути аварійну сигналізацію, оскільки зупинився на проїжджій частині. 

За порушення ПДР водію зачитали постанову та випсали штраф. 

Патрульні розповідають, що водії мають 10 днів, щоб оскаржити постанову в суді, а безпідставних зупинок, згідно із законодавством, вони проводити не можуть. Окрім того, за їх словами, видимість знаків на дорозі була нормальною. 

Коли зроблять розмітку

Розмітка на дорогах у межах міста - на відповідальності міської ради. Ми поцікавились, коли чекати відновлення усіх ліній та чому їх на дорозі досі немає. 

- Розмітку доріг виконує підрядна організація, яка виграла тендер, ми ведемо технічний нагляд, - коментує начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик.  - Зараз ми не маємо ще чим похвалитись, бо практично півтора місяці нам заважали дощі. 

Розмітку зробили на Дамбі, провели лінії на дорогах вулиць Руська, просп. С. Бандери до Збаразького кільця,  Відновлюють їх і на пішохідних переходах. 

- На вули 15 Квітня ми ще не робили розмітки, - каже пан Вітик, - Осьові лінії там намалювати ще не встигли. Вулиці 15 Квітня та Протасевича відремонтовані, минулорічної розмітки там просто не видно. Через дощі ми не можемо проводити роботи вчасно. 
 

Про те, коли відновлять усю розмітку на дорогах міста, читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Aleksandr Glotov

    Менти як були операторами машинного доїння так і залишилися
  • Іван Савчук

    Як людина яка особисто добивався встановлення нормальних знаків на вул. 15 Квітня  можу сказати наступне: згідно ПДР дорожні знаки має бути добре видно як в темний час доби так і в день,  і вони не повинні бути закритими будь-якими перешкодами. Метою КУПАП є всебічний та об'єктивний розгляд справи, а саме чи було видно знак, чи не було якоїсь перешкоди, чи була розмітка тощо. Вважаю, що даний водій без проблем виграє дану справу в суді.
  • терен

    В цій ситуації водій, в принципі, правий, хоча там дійсно нібито-то є знак "рух лише вправо". Але вчеплений він просто по-ідіотськи - РЕБРОМ до самого виїзду і  з другого боку знаку "В*їзд заборонено". Мало того, стрілкою вниз вправо.  Фактично там він означає "Об*зд перешкоди справа", і діє він для тих, хто рухається тариторією самої АЗС. І ВСЕ! А подвійної там дійсно і близько не видно. І що найгірше, рівень знань ПДР у нашої патрульної поліції такий, як і в більшості новоспечених водії -  за права заплатив, педаль газу показали і досить, поїхав...
  • Petro Skarzhynskyi

    Там здається ще є знак "поворот праворуч" на виїзді справа і його видно мало б бути навіть дуже добре. Знаки для водія або зверху або зправа переважно. Водій має рухатись ближче до правого боку, бо він не знає чи там односторонній... Якщо то колишній даішник, то може він просто ображений, що його відірвали від кормушки?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up