Всіх трьох покалічених п’яним майором курсанток представлятиме в суді тернопільський адвокат

Всіх трьох покалічених п’яним майором курсанток представлятиме в суді тернопільський адвокат
  • Захисник майора надіслав поштою курсанткам від імені обвинуваченого по 10 тисяч гривень. Дівчата це сприйняли, як знущання і повернуть ці гроші.
  • Двом з потерпілих ампутували по одній нозі, Саша зараз в Німеччині, де лікарі намагаються врятувати хоч одну кінцівку.
  • Яке покарання проситиме тернопільський адвокат для винуватця резонансної ДТП – читайте

Почався судовий розгляд резонансної ДТП, де на території Військово-медичної академії майор Володимир Холодний, який перебував напідпитку, збив та покалічив трьох дівчат.

Інтереси трьох потерпілих курсанток у суді представляє тернопільський адвокат Михайло Самуляк. Він розповів «20 хвилин» про деталі резонансної справи.

Нагадаємо, П'яний майор наїхав на курсанток Військово-медичної академії. Сталося це наприкінці серпня на території військової частини на вулиці Зоологічній у Києві. Троє студенток медичної спеціальності військового вишу приїхали забрати форму.

Відео дня

Двом дівчатам ампутували ноги

Двом з потерпілих ампутували по одній нозі, ще в однієї – переломи обох кінцівок.

Курсантки Української військово-медичної академії, які постраждали внаслідок наїзду майора ЗСУ Володимира Холодного, відмовились від компенсації. Про це вони повідомили на брифінгу 11 вересня. За словами Олександри Гуй, з ними зв’язувався адвокат Холодного.

  • Вони пропонують нам фінансову компенсацію. Ми від неї відмовляємось, оскільки ми знаємо, що в нього є жінка онкохвора і дитина. Нам ці гроши не потрібні. Тобто, його сім’я не винна і не повинна нести тягар, — сказала вона.

26 серпня Шевченківський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу для майора – тримання під вартою. Зараз він у СІЗО, розповів адвокат Михайло Самуляк.

  • Обвинувачений зараз перебуває в СІЗО, дівчата цивільних позовів не пред’являли і не пред’являтимуть, - запевнив адвокат. - Їхні страждання неможливо оцінити в грошовому еквіваленті.

12 листопада 2020 року у Шевченківському районному суді міста Києва мало відбутися підготовче судове засідання у цьому кримінальному провадженні, однак на засідання, з невідомих причин, не з’явився адвокат майора Холодного. Суд відклав розгляд справи на 16 листопада, розповів захисник потерпілих.

  • У разі повторної неявки адвоката, суд зможе розглянути питання щодо залучення майору Холодному адвоката, який надає безоплатну вторинну правову допомогу, тобто, безоплатного державного адвоката, - пояснив Михайло Самуляк. - Надалі, у підготовчому судовому засіданні, суд розглядатиме питання призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта щодо майора Холодного.

Суд визначить дату та місце проведення судового розгляду; з’ясує, у відкритому чи закритому судовому засіданні необхідно здійснювати судовий розгляд; з’ясує питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді; розгляне клопотання учасників судового провадження про: здійснення судового виклику певних осіб до суду для допиту; витребування певних речей чи документів; здійснення судового розгляду в закритому судовому засіданні.

  • Окрім цього, суд, за клопотанням прокурора, обере запобіжний захід майору Холодному, вирішивши, чи утримувати його під вартою, допоки триватимуть судові засідання, - каже Михайло Самуляк. – Поки що ще діє ухвала Шевченківського районного суду міста Києва про тримання обвинуваченого під вартою.

Що зараз з дівчатами і чи стануть вони військовими медиками?

Представництво інтересів усіх трьох потерпілих курсанток військово-медичної академії здійснює тернополянин,  керуючий партнер Адвокатського об'єднання «Самуляк та партнери» адвокат Михайло Самуляк.

Він розповів також, як почуваються дівчата та чи планують надалі бути військовими медиками.

  • Саша Гуй зараз лікується за кошти уряду Німеччини, де їй намагаються врятувати другу ногу. Одну ампутували, - розповів Михайло Самуляк. – Галину Николин, в якої були переломи обох ніг, готується до реабілітації. Наразі потрібно, аби кістки зрослись. Тетяна Ніколаєва, якій ампутували одну ногу, проходить реабілітацію – наразі готується до протезування.

Потерпілі дівчата й надалі є курсантками академії, і в Міноборони обіцяють, що вони після завершення навчання таки працюватимуть в структурі Міноборони. Курсантки планували стати військовими медиками, тому після закінчення цивільних медичних вузів вступили до військової академії та магістратуру.

  • Дівчата вчаться дистанційно, віддалено і наскільки їм дозволяє стан їхнього здоров’я, - розповів адвокат.

Нещодавно захисник майора надіслав поштою курсанткам від імені обвинуваченого по 10 тисяч гривень. Дівчата це сприйняли як знущання і повернуть ці гроші.

Якого покарання для обвинуваченого проситиме тернопільський адвокат, Михайло Самуляк не розповідає, мотивуючи це на даному етапі адвокатською таємницею. Проте, запевнив, на компроміси ані він, ані його підзахисні йти не збираються.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Nikolow Slawek

    Алкаш за рулем- маньяк убийца
  • Леся Шлапакова

    Скотина забрати довічно права
  • Виталий Педашенко

    Розстріляти паскуду.
  • Юрий Савинков

    Советуют руки  горе водителю отрезать,он у девочек ноги красивые покалечил .и ему ноги его нужно отрезать .или пистолет с однои пулеи если он настоящии.  офицер.

    Дмитрий Томилин reply Юрий Савинков

    Юрий Савинков пистолет с одной пулей сильно благородно для урода...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up