Втратили посвідчення водія – заміна обійдеться в межах 200 грн

Втратили посвідчення водія – заміна обійдеться в межах 200 грн

Обмін посвідчення водія проводиться незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи за умови подання документів і квитанції про сплату. 

Обмін посвідчення водія проводять в територіальних сервісних центрах МВС без складення іспитів в разі: не придатного для користування (зіпсованого, записи в якому не читаються тощо), у зв'язку із зміною особистих даних власника (прізвище, ім'я та по батькові). Для цього потрібен документ, що підтверджує таку зміну, посвідчення водія, видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. № 586-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", може бути обміняне на нове.

Під час отримання нового посвідчення водія вилучають посвідчення водія, що підлягає обміну.

- Якщо посвідчення водія втрачене – для його заміни іспитів складати не потрібно, - пояснив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. – У такому випадку водієві видають дублікат. Заміна посвідчення обійдеться в межах 200 грн. Причому водій сплачуватиме лише за бланкову продукцію.

Відео дня
blockquote>

Обмін посвідчення водія проводять незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування особи за умови подання наступних документів:
1.Посвідчення водія старого зразка;
2.Паспорт громадянина України (за наявності – закордонний паспорт), ідентифікаційного коду;
3.Екзаменаційну картку водія;
4. Медичної довідки встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом відповідної категорії;
5.Квитанції про сплату за бланкову продукцію та послуги.
Посвідчення водія, що належить особі, яка переїжджає на постійне місце проживання в Україну, дійсне на території України протягом 60 днів з дати видачі органами та підрозділами ДМС документів на постійне проживання в Україні і після цього підлягає заміні. Заміну таких посвідчень проводять після проходження особою медичного огляду та складення теоретичного і практичного іспитів.
Видані громадянам України за кордоном міжнародні посвідчення та посвідчення водія іноземної держави, які відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року, підлягають обміну на національні посвідчення за умови, що зазначені громадяни України постійно проживають на території України, наголосили у регіональному сервісному центрі.

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up