Виїхав на зустрічну і врізався в авто з двома дітьми: як покарали водія. Вирок суду

Виїхав на зустрічну і врізався в авто з двома дітьми: як покарали водія. Вирок суду
  • У суді водій буса просив не позбавляти його посвідчення, оскільки не зможе заробляти гроші, щоб утримувати сім`ю та відшкодувати шкоду.
  • Інша учасниця ДТП - водійка та її донька надалі продовжують лікування, малечі необхідне хірургічне втручання.

Штраф 5100 грн і позбавлення права керувати всіма видами транспортних засобів протягом року. Такий вирок оголосив Кременецький суд для водія Мercedes Sprinter, який у липні, виїхавши на зустрічну та перевищивши швидкість, врізався в Mitsubishi. За кермом була мама, у салоні – її двоє діток. Усі троє отримали травми.  

Нагадаємо, автопригода трапилася 22 липня поблизу Почаєва. Близько 15:00 «лоб в лоб» зіткнулося два автомобілі. На автодорозі не розминулися  Мercedes Sprinter та Mitsubishi.

- Водій буса при обгоні виїхав на смугу зустрічного руху і вже там врізався в легківку, повідомляли одразу після аварії в поліції. - У Mitsubishi їхала мама зі своїми малолітніми дітьми - шести та чотирнадцяти років.

Відео дня

У результаті удару до лікарні з травмами госпіталізували всю родину. У жінки були травми середньої важкості, у дітей - легкі тілесні ушкодження.

Наприкінці січня водія буса визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст 286 Кримінального кодексу України – за ДТП з потерпілими.

- Додаткове покарання у вигляді позбавленням права керувати всіма видами транспортних засобів на строк один рік слід виконувати самостійно, - йдеться у вироку суду.

З водія буса стягнуть певну суму моральної шкоди, завданої злочином. З власної кишені він також має відшкодувати витрати на лікування та проведення експертиз.

- Апеляція на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з моменту його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Кременецький районний суд Тернопільської області, - зазначено у вироку.  

Мама, яка везла дітей, внаслідок удару отримала закритий перелом тіла стегнової кістки, донька – закрито черепно-мозкову травму з крововиливом лобнотім`яної частини головного мозку, що супроводжувалося забиттям головного мозку, зміщенням та компресією мозкових структур та «дрібним» крововиливом лобної частини зліва.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав та повідомив, що рухався із швидкістю 100 км/год.Відшкодував матеріальну шкоду на лікування. Просив не призначати додаткове покарання, оскільки не зможе заробляти гроші, щоб утримувати сім`ю та відшкодувати шкоду.

Жінка, яка була за кермом легківки підтвердила, що обвинувачений відшкодував кошти на лікування. Однак її дочку в лікарні жодного разу не провідав і не цікавився станом здоров`я дитини. Вона та дочка терпіли фізичний біль, відбулись зміни у їхньому звичайному способі життя, надалі продовжують лікування, обоє отримали психологічний стрес. Дочці необхідне також ще одне хірургічне втручання. Заявила, що не наполягає на призначенні обвинуваченому суворої міри покарання. При цьому наполягає на призначенні обвинуваченому додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами.

При призначенні покарання водієві буса суд врахував, що він притягується до відповідальності вперше, позитивно характеризується, пом`якшуючі його покарання обставини, до яких суд відносить визнання вини, часткове відшкодування шкоди, наявність на утриманні малолітніх дітей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    Та, віддайте йому права, хай далі ганяє по зустрічній )
  • Leyton Smith

    Штраф 5 100 (!!!) 3.14здец правосуддя !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up