З 1 липня - іспити за новими екзаменаційними питаннями з ПДР

З 1 липня - іспити за новими екзаменаційними питаннями з ПДР
  • Перевірити свою підготовку до іспиту можна безкоштовно на сайті hsc.gov.ua.
  • Тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, що обираються системою рандомно випадково.

Нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього руху, за якими з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія, презентував Головний сервісний центр МВС.

Також від сьогодні перевірити свою підготовку до іспиту можна безкоштовно на офіційному сайті ГСЦ МВС (hsc.gov.ua).

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

Оновлення теоретичної частини іспиту, кажуть в сервісному центрі, є одним з надважливих кроків впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчень водія. Тепер, стверджують, майбутній водій не стикатиметься з проблемами. Йдеться про невідповідність питання категорії, низьку якість зображення на ілюстративних матеріалах до питання, не буде робити помилки у випадках наявності двох правильних відповідей, складних або заплутаних формулюваннях.

Відео дня

  • У нових тестах питання актуалізували, виправивши їх, відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги  приділили практичним навичкам, котрі знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом, - каже начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. - Окрім цього, питання згрупували, відповідно до категорій водійського посвідчення.

Будуть питання за 4 категоріями

Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів чи вантажівок. Питання тесту зорієнтовані на те, щоб людина, яка вивчила правила дорожнього руху, могла із легкістю відповісти на них. А до кінця 2017 року заплановано впровадження посиленого контролю над процесом складання іспитів - фото та відеофіксації, зазначив Владислав Криклій.

 Інших змін теоретична частина іспиту не зазнала: тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, що обираються системою рандомно (випадково). Тож завчити екзаменаційний білет тепер не вийде.

Тест обов’язково міститиме питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги, пояснили у сервісному центрі.

Над розробкою нових питань працювала експертна група, до складу якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та співробітники Головного сервісного центру МВС. Загалом було сформовано та опрацьовано більше 2000 питань, що з часом будуть оновлюватися та доповнюватися.

Внесли 800 поправок  

Нагадаємо, протягом березня та квітня Головний сервісний центр МВС вперше провів відкрите онлайн обговорення. Загалом у обговоренні взяли участь 10 706 українців. Серед них і викладачі профільних навчальних закладів, і пересічні громадяни. В середньому щодня надходило близько 100 пропозицій. Експертною групою було опрацьовано 3500 відгуків та внесено 800 поправок до питань з метою усунення двозначності питань, або варіантів відповідей.

Від 1 липня громадяни також вперше зможуть відкрито переглядати тести та перевіряти свої знання на сайті Головного сервісного центру МВС в онлайн-режимі. А після завершення навчання йти складати іспит до сервісних центрів МВС.

- Вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія  - 201 грн. Це дан, станом на кінець червня, - наголосили в регіональному сервісному центрі МВС. – Також ми звертаємо увагу на те, що не потрібно звертатися до сторонніх осіб, котрі вас можуть ввести в оману чи ошукати при отриманні даної послуги.

Довідка

Проконсультуватися та отримати необхідні пояснення можна за телефоном (044) 290-18-99, або на офіційній сторінці Головного сервінсого центру МВС у Facebook. Ознайомитися з інформацією щодо отримання послуг на сайті hsc.gov.ua

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up