З 8 жовтня відновлюють контроль за швидкістю на дорогах

З 8 жовтня відновлюють контроль за швидкістю на дорогах
  • Водіїв спочатку усно попереджатимуть про перевищення. Але потім почнуть штрафувати.
  • Фіксуватимуть швидкість за допомогою приладів TRUCAM. Всі прилади вже пройшли повірку та отримали експертний висновок.

Масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції вже з 8 жовтня відновлює Кабмін в рамках політики безпеки дорожнього руху. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він пояснив, що наступний тиждень режим контролю руху носитиме дещо просвітницький характер – водіїв будуть усно попереджати про перевищення. Але потім почнуть штрафувати, відповідно до законодавства.

- І тут я маю сказати: мені не треба ні штрафи, ні покарання. Потрібно, аби і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція буде попереджати. Далі – залучаємо всі механізми, - сказав Глава Уряду.

Відео дня

Він також звернув увагу, що перевірці підлягатиме й дотримання технічних норм виводу транспорту в рейс.

Одним з пріоритетних завдань, що стоять перед Нацполіцією - контроль швидкості руху транспортних засобів, заявив Олексій Білошицький – перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

- Було прийнято рішення про запуск фіксації швидкості за допомогою приладів TRUCAM, - повідомив Олексій Білошицький. – Всі прилади вже пройшли повірку та отримали експертний висновок ДССЗЗІ! Хочу наголосити, що перший тиждень (з понеділка, 8 жовтня – прим. авт.) патрульна поліція буде використовувати дану систему в пілотному режимі без притягнення водіїв до відповідальності, адже основна задача поліції - не покарати, а попередити правопорушення і зберегти життя громадян.

А надалі порушників будуть притягувати до адміністативноі відповідальності, згідно з чинним законодавством.

- В майбутньому передбачається також обладнання патрульних авто приладами фіксації швидкості безпосередньо у русі, - повідомив Олексій Білошицький. -  Закупівлю цих приладів передбачено держпрограмою , фінансування - з дорожнього фонду.

Прокоментувати контроль швидкості на дорогах Тернопільщини ми попросили управління патрульної поліції в області. Там повідомили, нададуть всю офіційну інформацію, щойно її матимуть. А ми опублікуємо її одразу, як отримаємо.

Довідка 

Недотримання швидкісного режиму є головною причиною дорожньо-транспортних пригод в Україні, в яких, за статистикою, щодня гинуть близько десяти людей і близько 80 травмуються.

За тиждень за перевищення швидкості почнуть штрафувати. За порушення передбачені такі суми штрафів:

  • за перевищення швидкості до 20 км/год – 255 грн;
  • за перевищення швидкості на понад 50 км/год – 510 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • David Starr

    "Маштабний" - то 23 пристрої на всю Україну ) Але з чогось починати, все ж таки, з чогось потрібно.

    Цьвєк reply David Starr

    Они вернулись! Проголодались...
  • Юра

    Ідіотизм повний. До 8-го жовтня ми жили в Гондурасі?
  • Юра

    Цікаво, чому з 8 -го жовтня відновлюють ? А до 8 - го жовтня куда мусора дивились?
  • ігор

    А чого не нагадили що саме будуть контролювати? що штраф це коли перевищення дозволеного на 50км/год тобто при поточних законах можна спокійно їздити 95км/год по місту, (50 - по закону плюс перевищення ще плюс 50)

    а 95 в нашиому місті дуже рідко хто може собі дозволити хіба що зовсім вночі коли він одни на дорозі і то очікуй що зашпортаєшся колесом за яму і опинишся на тротуарі.

    Anonymous reply ігор

    Перевищення на 20 км/год - це теж штраф.

    ігор reply Anonymous

    напевно я таки не правий:) 20 теж лишився: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

    ігор reply Anonymous

    так було в нашій молодості, потомі ліміт за штаф перенесли на 50;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera Від читача 13:31 Масштабний благодійний захід в Тернополі “GO nail forum” 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera 16:40 Як у Збаражі гаївки дзвеніли (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 16:05 У Чортківській громаді за народження дитини виплачують додаткових 10 тисяч гривень 15:45 Житловий сертифікат на зруйноване майно (новини компаній) 15:21 На Тернопільщині 9 травня будуть обмеження зі світлом для підприємців 14:45 Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни photo_camera 14:25 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 14:09 На Теребовлянщині реставрують ще один міст: грошей на капітальний ремонт немає 13:25 На Чортківщині Mitsubishi наїхав на підлітків, які катались на мотоциклі photo_camera 12:45 У Тернополі збільшилась плата за паркування та графік роботи майданчиків 12:05 Рада в кілька разів підняла штрафи за відмову від повістки та неявку до ТЦК 11:25 У ТЦК застерігають щодо поширення інформації про місця їх перебування в соцмережах 10:45 У Кременці відкрили меморіал пам'яті 21 героя, які віддали життя за Україну 10:10 Укриття в жахливому стані: у Тернополі за це судитимуть підприємство photo_camera 09:52 Які аксесуари будуть в моді на пляжі в цьому році? (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up