За п’яну смертельну ДТП – 12 років тюрми, а за швидкість 50+ штраф 3 400 грн (для обговорення)

За п’яну смертельну ДТП – 12 років тюрми, а за швидкість 50+ штраф 3 400 грн (для обговорення)
  • У нас на дорогах гине вчетверо більше людей, ніж у зоні АТО, - Арсен Аваков.
  • Чи варто збільшувати штрафи і чи «приживуться» нововведення? Чи не шукатимуть порушники певних схем, аби «порішати»? Відповіді залишайте у коментарях.

Уряд затвердив новації і, якщо Верховна рада узаконить зміни, на водіїв чекає суттєве посилення відповідальності. Причому як кримінальної, так і адміністративної, що, у свою чергу, суттєво вдарить по кишені порушників.

Новації стосуються обмеження швидкості руху у населених пунктах, системи штрафів, посилення відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані та впровадження відеофіксації порушень дорожнього руху. Відповідні зміни міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков презентував на спеціальному засіданні Уряду сьогодні, 10 листопада.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Baw в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Перевищив швидкість – виклади не 510, а 3 400 грн

Відео дня

Серед головних новацій МВС – обмеження швидкості руху у населених пунктах до 50 км/год. Ця швидкість не лише встановлена в Європі і США, а й рекомендована за результатами масштабного дослідження швидкості реакції людини в екстремальній ситуації Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

  • Просте порівняння: при швидкості 60 км/год – зупинковий шлях становить 55 метрів, а імовірність летального результату при зіткненні із пішоходом - 82%, - пояснив Арсен Аваков. - Натомість при швидкості 50 км/год – зупинковий шлях складе 40 метрів, а імовірність летальних наслідків знизиться до 20%.

У кілька разів пропонується збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень.

Зокрема, за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше, ніж на 50 км/год., установити штраф 3400 гривень. Зараз штраф за це правопорушення 510 гривень. За залишення місця ДТП пропонується встановити штраф 3400 гривень та передбачити можливість позбавлення  права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

За відсутність прав штраф зросте в 20 разів

У 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

  • Острах у таких людей, які свідомо сідають за кермо, знаючи, що вони взагалі не мають права керування транспортним засобом, мінімальний, оскільки найгірше, що для них буде в разі зупинення поліцією, – це штраф у розмірі 510 гривень, - каже Арсен Аваков. - Ми пропонуємо штрафи за ці правопорушення прирівняти до розмірів стягнень за керування транспортним засобом у нетверезому стані»,.

Новими змінами також планується запровадження системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР та внесення змін до Порядку видачі посвідчення водія.

Строк дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становитиме два роки. Наступне, якщо особа не вчинила три або більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, видаватимуться на 30 років, додав очільник МВС.

Для реалізації цих пропозицій МВС України виносить на розгляд Уряду проект Закону України про посилення відповідальності  за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, а також три проекти постанов Кабінету Міністрів щодо змін до Правил дорожнього руху, Положення про порядок видачі посвідчення водія та функціонування системи фіксації адміністративних правопорушень.

Довідка

У 2016 році в Україні сталися майже 155 тисяч ДТП, з яких понад 25 тисяч – із постраждалими особами. А протягом 2017 року – майже 117 тисяч ДТП, 19 тисяч з яких – із постраждалими.

Лише за останні два роки у ДТП загинули понад 5,5 тисяч осіб. Травмовано – понад 57 тисяч. Для порівняння за 2016 рік у зоні АТО, де фактично відбуваються справжні бойові дії із застосуванням сучасного озброєння, загинули 763 наших військовослужбовців. У нас на дорогах гине вчетверо більше людей, ніж у зоні АТО.

За інф. А. Авакова.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юрій Артеменко

    так .згідно закону про кінетичну енергію за 9клас збільшення  швидкості в 2р збільшує енергію обєкта в квадраті, тобто в 4рази.тобто тормозний шлях зросте не в 2рази, а набагато більше і пошкодження авто і людини будуть в 4рази більші а не в 2рази .і це розповідають на автокурсах водіїв ще з рад часів.просто деякі за сало вчаться і отрим права.в Канаді 25% так за трирази і не здають.в нас всі 100% отр права.але навіщо тоді дозволили 60км перевищувати на 20км?можна просто було не вводити цю надбавку на швидкість і більше людей живих було.
  • Дмитро

    Можна і до 30 км/год зменшити. Гальмівний шлях буде ще менший, головне, щоб в казну (ублюдкам) грошики текли...
  • Діонісій

    ви щозь з алкашнею за кермом зробіть, випив - штраф дайте  і  лишіть посвідчення на років 10.
  • Володимир Собчук

    я згідний!А де відеофіксація "як в Польщі"???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up