За смертельну ДТП, в якому загинула дружина, водій отримав «умовно»

За смертельну ДТП, в якому загинула дружина, водій отримав «умовно»
  • 33-й річний водій автомобіля Mercedes не впорався з керуванням. Авто вдарилось в бордюр, вилетіло на зустрічну, перекинулось і врізалось в бігборд. Дружина загинула на місці, її тіло витягали з потрощеного авто рятувальники.
  • Суд врахував, що на утриманні у керманича залишилась мала дитина. Тим паче, теща вказала, що він хороший батько, претензій до нього не має. Тому вирок – «умовно» замість 4 років тюрми.

33-річного водія Mercedes, який 4 квітня врізався в опору на вул. Микулинецькій, визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України і призначили йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Однак, засудженого звільнили від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши йому один рік іспитового строку. Обвинувачений в скоєнні ДТП водій може подати апеляцію. Так вирішив суд.

Нагадаємо, аварія трапилась пізно ввечері 4 квітня 2019 р. на вул. Микулинецькій у Тернополі.  33-й річний водій автомобіля Мерседес, не впоравшись з керуванням, в’їхав в опору білборда. Пасажирка, 1982-го року народження, загинула на місці. Аби дістати тіло постраждалої пасажирки, рятувальники спеціальними засобами розрізали авто. Еккперти виявили згодом у жінки поєднану травму голови та грудей з переломами кісток та ушкодженнями внутрішніх органів. Саме від цих травм вона померла на місці аварії.

Відео дня

Водія тоді теж доправили до реанімації. У нього була черепно-мозкова травма та забій грудної клітки.

  • Обвинувачений не обрав в установлених межах таку безпечну швидкість транспортного засобу із врахуванням його несправного технічного стану та дорожньої обстановки, не застосував такі прийоми керування транспортним засобом, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, внаслідок чого допустив втрату поперечної стійкості автомобіля, його виїзд на розділювальну смугу та перекидання, з подальшим наїздом на конструкцію рекламного щита, - встановили під час судового розслідування. .

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений уродженець Криму вину у інкримінованому йому злочині визнав повністю, погодився з усіма обставинами, які були дослідженні під час досудового розслідування та викладені в обвинувальному акті.

Крім цього розповів, що 4 квітня близько 22 години заїхав за своєю дружиною, яка була у гостях. Далі він, забравши дружину, виїхав на автомобілі з вулиці Л.Українки в м.Тернополі та рухався по вул.Об`їзна в м.Тернополі. Дружина сиділа спереду на пасажирському місці.

  • Під час руху авто почало кидати в сторони, через що він не зміг втримати курсову стійкість, - пояснював обвинувачений у суді. - Після цього автомобіль занесло на смугу зустрічного руху, потім вдарився в бордюр, авто перекинулось і врізалось у рекламний щит.

Винуватець ДТП визнав, що самостійно встановив елементи ходової частини автомобіля, які не передбачені вимогами заводу виробника транспортного засобу. У вчиненому щиро розкаються, просить суд суворо його не карати, не позбавляти волі та права керувати транспортними засобами, так як працює водієм, що дає змогу утримувати себе та доньку.

Теща чоловіка, яка визнана потерпілою у справі, в судовому засіданні показала, що з обвинуваченим та онукою проживають разом. Що він є хорошим батьком та сім`янином. Жодних претензій до обвинуваченого не має, просить суд не позбавляти його волі та права керувати транспортними засобами.

До обставин, які пом`якшують покарання, суд відносить щире каяття, наявність на утриманні обвинуваченого малолітньої дитини. Також врахували те, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується по місцю праці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up